Biraz GTA VI magazin haberi gibi olacak ama metatektr'de az önce farkettim, sipariş durumu kısmında önsipariş gibi bir şey yazıyordu, fatura hazır ibaresine dönmüş. 2 ay bekleyince bi ümitlendim bugün yarın gelir mi diye. Hatırladığım kadarıyla bu forumda da bekleyen vardı bildireyim dedim.
Metatektr 1-10 mart ön siparişlerde yazıcılar hazırlanıyor olabilir
Yanıtlar 21
@ArthurvMorgan ne zaman sipariş vermiştiniz ortalama 2 ay içinde teslim ediyorlar diye biliyorum
@ArthurvMorgan ne zaman sipariş vermiştiniz ortalama 2 ay içinde teslim ediyorlar diye biliyorum
doruk:
3 ocak'ta sipariş vermiştim. Akşam baktığımda sipariş hazır diyorlardı. Bugün yarın kargoya verirler.
Şimdiden hayırlı olsun o zaman deneyimleriniz ile formu şenlendirmenizi bekliyoruz.
Şimdiden hayırlı olsun o zaman deneyimleriniz ile formu şenlendirmenizi bekliyoruz.
doruk:
Aklımda o kadar çok fikir var ki patlama yaşayacağım muhtemelen. 😂😂
Şimdi de aklıma akıllı ilaç kutusu geldi. Benim valideye ekranlı, pilli bir ilaç kutusu yapma fikri. Fiyatlara baktım internete falan bağlanıp hatırlatma yapan modellerde 11 bin liralara gidiyor. Üzerinde uğraşılabilir bir proje.
Geçen gün 3d tarayıcı nasıl yapılır ona bakıyordum.
Ondan önce robot kol nasıl yapılır ona bakıyordum.
Ondan önce akıllı ev sistemlerine bakıyordum.
Ondan önce ışıkla ilgili bir zamazingo idi odağım.
Haftaya bakalım ne gelecek aklıma. 😂😂 Hep bu chatgpt'nin suçu. Bir gaz veriyor yok böyle bir şey. Atma işte şu zehirli oku. 😂😂
@ArthurvMorgan aynen doğrudur benimkide dün o statüye geçti şuan kargo hazır statüsünde
doruk:
ben 12 ocakta sipariş verdim teslim tarihi 1-10 mart gözüküyordu ama sevkiyat erken gelmiş olmalı şuan sitede kargo hazır diye ibare var müşteri temsilcisi ile iletişime geçtiğimde 1-2 gün içerisinde kargoya teslim ederiz denildi
doruk:Şimdiden hayırlı olsun o zaman deneyimleriniz ile formu şenlendirmenizi bekliyoruz.Aklımda o kadar çok fikir var ki patlama yaşayacağım muhtemelen. 😂😂Şimdi de aklıma akıllı ilaç kutusu geldi. ...
ArthurvMorgan:
doruk:Şimdiden hayırlı olsun o zaman deneyimleriniz ile formu şenlendirmenizi bekliyoruz.Aklımda o kadar çok fikir var ki patlama yaşayacağım muhtemelen. 😂😂Şimdi de aklıma akıllı ilaç kutusu geldi. ...
3d tarayıcı nasıl yapılır konusu dün benimde aklımdaydı fatura hazır statüsüne geçmezden 1 gün evvel önceden konuştuğum bir iki yer nasıl oldu makinada bir gelişme varmı diye sormuştu şansa ertesi güne güncellendi durum
ArthurvMorgan:doruk:Şimdiden hayırlı olsun o zaman deneyimleriniz ile formu şenlendirmenizi bekliyoruz.Aklımda o kadar çok fikir var ki patlama yaşayacağım muhtemelen. 😂😂Şimdi de aklıma akıllı ilaç ...
yldrm3dcraft:
ArthurvMorgan:doruk:Şimdiden hayırlı olsun o zaman deneyimleriniz ile formu şenlendirmenizi bekliyoruz.Aklımda o kadar çok fikir var ki patlama yaşayacağım muhtemelen. 😂😂Şimdi de aklıma akıllı ilaç ...
Bende de kargo hazır yazıyor. Size 1-2 gün dedilerse aramama gerek yok o zaman. Arayacaktım yoksa bende.
3d tarayıcı konusunda meshroom diye bir yazılım varmış, o çekilen resimlerden stl çıkarabiliyormuş. Nesnenin etrafında dönen bir fotoğraf makinesi düşünmüştüm. Step motorlar ve kollar aracılığı ile. Maksat hassas çekim yapabilsin diye. Fotoğraf makinesi yerine telefon da olabilir. Her iki durumda da fotoğrafı çekebilmesi için adını bilmediğim uzaktan tetikleyiciler var onlardan kullanılabilir. Robot kol 3-4 aksamlı yapılırsa küçük model ya da büyük modele göre yaklaştırma yapıp en iyi görüntü alınabilir. Aslında o kolun motor kontrollü olmasına bile gerek yok düşününce ama maksat zaten onu öğrenmek. 😂 Kol, bir halka ray üzerinde dönerek örnekleri alabilir. Bir de böyle bir şey kuruluyorsa oraya homojen dağılımlı bir aydınlatma yapmak iyi olur. Tabi bunlar beyin egzersizi. Belkide buna harcayacağın parayla 3d tarayıcıyı direkt alırsın o da ayrı bir konu. 😂
makina gelsinde elimde step motor var arduinoyu kodlarım sabit hızda dönderebilmesi için kol yerine tablayı hareketlide yapabiliriz
En Basit Yöntem: 📸 Fotogrametri (Kamera ile 3D Tarama)
Mantık:
Nesnenin etrafından 50–200 foto çekiyorsun
Yazılım fotoğrafları birleştirip 3D mesh oluşturuyor
Gerekli Malzemeler:
Telefon ya da DSLR
Döner tabla (3D yazıcıyla bile yapabilirsin)
Sabit ışık
Ücretsiz yazılım:
Meshroom
RealityCapture
Polycam
Artıları:
✅ Ucuz
✅ Mekanik yapım gerektirmez
✅ Küçük objelerde çok başarılı
Eksileri:
Parlak yüzeylerde zorlanır
Çok ince detay kaçabilir
Küçük 3D baskı ürünleri için fazlasıyla yeterli.
En Basit Yöntem: 📸 Fotogrametri (Kamera ile 3D Tarama)Mantık:Nesnenin etrafından 50–200 foto çekiyorsunYazılım fotoğrafları birleştirip 3D mesh oluşturuyorGerekli Malzemeler:Telefon ya da DSLRDöner t...
yldrm3dcraft:
En Basit Yöntem: 📸 Fotogrametri (Kamera ile 3D Tarama)Mantık:Nesnenin etrafından 50–200 foto çekiyorsunYazılım fotoğrafları birleştirip 3D mesh oluşturuyorGerekli Malzemeler:Telefon ya da DSLRDöner t...
meshroom gibi programlar ücretsizse çok iyi. Parlak yüzey konusunda geçen gün biri videoda aldı modeli pürüzlü pürüzlü boyadıydı. Oldu diye belitrmiş. Yalnız sadece modeli döndürmek daha iyi cidden. 😂😂 robot kol muhabbeyine kafayı nasıl taktıysam şu basit detay aklıma gelmedi. 😂😂
yldrm3dcraft:En Basit Yöntem: 📸 Fotogrametri (Kamera ile 3D Tarama)Mantık:Nesnenin etrafından 50–200 foto çekiyorsunYazılım fotoğrafları birleştirip 3D mesh oluşturuyorGerekli Malzemeler:Telefon ya d...
ArthurvMorgan:
yldrm3dcraft:En Basit Yöntem: 📸 Fotogrametri (Kamera ile 3D Tarama)Mantık:Nesnenin etrafından 50–200 foto çekiyorsunYazılım fotoğrafları birleştirip 3D mesh oluşturuyorGerekli Malzemeler:Telefon ya d...
bazen basit düşünmek daha mantıklı olabiliyor :)
@ArthurvMorgan benimki bugün kargolandı hocam sizede mesaj gelmiştir belki
yldrm3dcraft:
henüz mesaj gelmedi bana. Ama sizin adınıza sevindim.
Benim yazıcı geldi arkadaşlar. Fakat flament başka araçta kalmış dediler. İşin garibi sabah aradığımda 1-2 iş günü içinde teslim edilecek dediler. 1 saat sonra Kargo geldi. Mesaj da gelmemişti kargonuz yola çıktı diye. Tuhaf durumlar. Sağolsun bu sitenin sahibi Erol bey daha önceden flament hediye etmişti. Hevesimiz kursağımızda kalmadı. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. İlk deneyimlerimi Forumun arşivinde düzgün yer etsin diye ayrı konu açacağım.
@ArthurvMorgan Tekrar hayırlı olsun. Artık forumda yazıcınız hakkında ve genel olarak bol bol konu açmanızı ve içerik paylaşmanızı bekliyoruz.
@ArthurvMorgan Tekrar hayırlı olsun. Artık forumda yazıcınız hakkında ve genel olarak bol bol konu açmanızı ve içerik paylaşmanızı bekliyoruz.
erolblt:
Sağolun. İlk kurulum yazısını ekledim bile.
Hangi yazıcı serisini bekliyordunuz ?
mert:
Hangi yazıcı serisini bekliyordunuz ?
a1 combo
mert:Hangi yazıcı serisini bekliyordunuz ?a1 combo