Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Tabla, konfigürasyon ve tel tel çıkan baskı sorunları hk.

Bambu Lab
U
Konuyu Açan
UmutK
🥉 İlk Adım
29.04.26 09:15
7 Yanıt
45 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : BAMBU LAB A1

Merhaba, Yaklaşık 2 aydır A1 cihazı kullanıyorum hep telefonumdaki app üzerinden baskı yaptırdım ve yüksek oranda sorunsuzlardı ama geçen hafta bir bilgisayardan stüdyo üzerinden ayarlarımı bozdum bilmiyorum o günden beri yeni flament eski filament nerdeyse sorunsuz ürün bastıramadım, resetlemede yaptım nozzle temizliğide ama eksikmi tammı yaptım bilemiyorum yardımcı olabilen olursa sevinirim, şimdiden teşekkürler

Ekli Dosyalar
Screenshot_20260429_091512_Gallery.jpg
1,47 MB
Screenshot_20260429_091504_Gallery.jpg
1,5 MB

Yanıtlar 7

HectorSalamanca

Merhaba,

Ayarları bozmuş sayılmazsınız. Yine uygulama üzerinden baskı alabilirsiniz. Bu bir şey değiştirmez.

Attığınız fotoğraftaki sorun akış veya nozzle tıkanıklığı gibi duruyor. Bazen de bayat filamentler teflon tüpün içinde kırılabiliyor. 

Akış sorunu olması sıcaklık sebebiyle olabilir. Baskı sıcaklığınızı kalibre edin.

Akış sorununun olması hız ile de alakalıdır. Hızınızı düşürün veya en iyi hız ayarınızı bulmak için kalibre edin.

0
U

Tüm kalibreleri yineledim yeni bir filament sipariş etmiştim onuda açtım fakat başlangıçtq öne attığı çizgiler dahil bölük bölük, bir defasında -3030 hata kodu vermişti sonra hiç hatada vermedi, farklı bir şeyden ziyade önceleri sorunsuz bastıklarımı deniyorum, tabla altındaki vidalarıda sıktım, başkaca neler yapabilirim

0
erolblt

Hotend tıkanmış gibi bir soğuk çekme yapın isterseniz. 

https://3dprinterdestek.com/forum/konu/631/nozul-icindeki-pisligi-almak-icin-soguk-cekim-yontemi 

Pc de ne gibi değişikler yaptınız ayar olarak.

0
HectorSalamanca

Evet bence de tıkanmış nozzle kısmi tıkanmış.

0
Kadir3D
Nozzle kısmı tıkanmış gibi extruder  dişliler ve nozel ile beraber güzelce dağıtıp alkol ile yıkamanızı bu esnada da diş fırcası gibi birşey ile sürtmenizi tavsiye ederim . Siz temizledim sanıyorsunuz ama  küçük minik artıklar kalmış olabilir buda sizin başınıza gelmiş olan olaylara sebebiyet verebilir.
0
U

Herbirinize desteğiniz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibiymiş düzeldi sorunsuz çalışıyor. İyi günler.

0
U

Herbirinize desteğiniz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibiymiş düzeldi sorunsuz çalışıyor. İyi günler.

0