Filament
HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
17.01.2026 22:37
20 Yanıt
334 Görüntülenme

Merhaba, 

Forum katılımcılarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunu avantaja çevirebileceğimiz bir öneriyle sizlerin görüşlerini almak istiyorum.

Fikrim, topluluğun sayısal gücünü kullanarak filament üreticilerinden uygun fiyata filament siparişi verebileceğimiz yönünde.

Forumda an itibariyle 411 kullanıcı var ve kişi başı ortalama 2 kg filament siparişiyle 800 kg gibi rakamlara ulaşabiliriz. 

Bu konunun duyulmasıyla forumda kişi sayısı artar ve dolayısıyla forumda da filament fiyatları düşer.

Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Böyle bir uygulama olsa katılmayı düşünür müsünüz?

Yorumlarda buluşalım.

Yanıtlar 24

Sayfa 1 / 2
Remparts

Toplu alımda Filamentin düşeceği fiyata bağlı .Fiyatı uygun bulursam alabilirim

0
erolblt

Bende katılıyorum. Eğer bende alım yaparım diyen olursa bir mesaj bıraksın foruma ve kaç kg alım yaparım derler onuda yazsınlar ona göre bizde bir çalışma yapabiliriz. 

@HectorSalamanca bu güzel fikriniz için teşekkür ederiz 

0
bsaatolye
ciddi rakamlar çıkıyor gerçekten alımı ve  şartları konuşulup toplu alım olabilir 10kg alırım ve devamıda sağlanır.
0

Biraz bekleyin ben kendim hat kurup flament üretimi yapacam yani inşallah o zaman size piyasadan daha uyguna veririm 😬sadece bu platforma özel ama.. Bi takım araştırmalar yapıyorum şuan

0

Bi yer buldum arkadaş önerisi ile 0.02 tolerans veriyor 100 kg için 450 tl fiyat veriyor ama artarsa kg yardımcı oluruz yine dedi bana kaç kg oldugunu ve hangi renkler oldugunu tam söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım dedi

0
erolblt

@Runin hangi marka için konuştunuz. 

0
doruk

@HectorSalamanca mantıklı bencede bende katılırım.

0
Yerli bi firma sanırım yeni kurulmuş optipoly diye bi firma arkadaş önerdi diye sordum eger kutusuz vs isterseniz ona göre tl düşer dedi.. @erolblt 
0

Hatta bizim grubumuz var oraya alacaz flan dedim son kaç olur çünkü 400 kişiyiz hepimiz 2 kilo alsak 800 ediyor dedim kaç kg ve hangi renk netleştriin ona göre fiyat söyleyebilirim dedi 100 kg için 410 tl olur dedi son ama yine de net Bi rakam için net olması lazım kaç kg hangi renkse dedi @erolblt 

0

410 a kadar düştü özetle kutusuz vs diyerek

0
erolblt

Yeni bir firma ürünü nasıl? Baskı kalitesi, yüzey tutunması, akışkanlık oranı gibi denemeler yapılmalı. Ona göre karar verilebiliriz.

0

Valla hocam arkadaş yönlendirdi çocuk yeni başlamış üretmeye ama 0. 02 çap dedi tabii ki tabla yapışması vs test edilmesi gereken şeyler direk almak riskli haricen hepimize numune gönderemez birimziin yazıcısı ile test etsek ötekilerin yazıcı ayarları farklı olur ben işin içinden çıkamadım bi çözüm bulursak devamı gelir gibi duruyor 🙂

0
HectorSalamanca

Merhabalar,

Öncelikle ilginiz için hepinize teşekkür ederim.

Yorumlara baktığımda 410-450 gibi rakamlardan bahsedilmiş.

Ama şunu belirtmeliyim ki şu anda 1 kg perakende fiyatı 390 TL'ye satılan Filenta filament alabiliyoruz.

Fikrimdeki amaç, dip olarak sayılabilecek 300 TL'ye yakın rakamlarda alım yapmak. 

Örneğin Porima 290 TL'ye az stoklu olsa da ColourShift Eco PLA Smart filament satıyor. Bunu ColourShift olmayan filament için de sağlamamız mümkün olabilir.

Bu sebeple forumdaki aktif katılımcı sayımızı arttırmamız, sayısal gücümüzü kullanmamızı kolaylaştıracaktır. 

Dolayısıya düşüncem, +1000 kullanıcı sayısına ulaşıldığında bu adımlar atılarak, piyasaya güçlü bir giriş yapılması yönündedir.

0

Bu şekilde bir fiyat varsa 290 gibi zaten çok iyi bende katılırım.. Haricinde sormak istediğim şey colorshift olan ve olmayan ne demek farkları ne yani? 

0

Bende @HectorSalamanca gibi düşünüyorum ne kadar çok kitlemiz olursa o kadar çok güçlü bir topluluk oluruz ve topluluğa özel indirimler alabiliriz.

0

Bende aldığım zaman en az 15 ,20 kg alıyorum mikrozey var 350 tl oluyor ama kalite konusunda kötü malesef makinama zarar vermekten başka birşey yapmıyor sürekli kırılıyor tıkanıyor yeni paket bile olsa . toplu alırken bilinen marka herzaman daha iyidir :) denemediğim bazı filamentler var almaya hep çekindim keske deneme gönderseler :)

0
yldrm3dcraft

her firmadan numune alıpta kalitelerine göre firma seçimi yapıp anlaşma sağlayabiliriz benim fikrimce f/p olarak şuan porima önde üretim bantlarının videosunu izlediğimde tam profosyonel üretimleri var

0

bende katılırım diğer bi başlıkta anahtarlık için parça tedariği meseleleri de konuşulmuş bu fikirleri duyup da katılım sağlamayacak yoktur heralde donanımhaber başlığından siteye erişen biri olarak o başlıklardan da ek bir çaba görsek fena sayılmaz üye sayımız artar ürün tedariklerinden onlar da haberdar olurlar ise sıcak bakacaklarından eminim @HectorSalamanca 

0

Numune alımı alıp deneme yapıldıktan sonra alım yapılması bana da mantıklı geldi. Fiyat ve kalite önemli, kaliteli filamenti uygun fiyata alabilirsek neden olmasın. Daha önce kç iş tecrübelerime dayanarak alışveriş için bir önerim olacak. Porima bize özel fiyatlı bir katalog oluştursun ve biz buna kendi kullanıcılarımız ile girelim. Web site üzerinden bayiilik tarzı bir alış veriş ile bize özel fiyatlar ile alış veriş yapalım. Böyle hem o sabit müşteriler kazanır hemde biz indirim kazanmış oluruz. Fakat porima'nın stok sorununu çözmesi gerekiyor. Geçen ay 10 kiloyu geçik filament aldım ve maalesef sadece siyah beyazlar porima idi. Geri kalanları hep başka markadan tedarik etmek zorunda kaldım.

0
yldrm3dcraft

@Onebicimisim genelde sabahın ilk saatleri kontrol et renkleri ben öyle yaptım gün içinde bulamadığım renkleri 1er adet sipariş verdim 10 dakika sonra baktığımda stok bitmişti bence herkes tercih ettiğinden üretildiği gibi bitiyor stokları anlaşmaya varır isek zaten ön sipariş olarak geçersek renkleri vs ona göre üretim planıda yaparlar

0