Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
Bambu Lab
S
Konuyu Açan
Srcn541
🥉 İlk Adım
07.05.26 00:32
5 Yanıt
26 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : A1 combo

A1 combo kullanıyorum ams lite sisteminde renkli model alırken filament sıkışması sorunu alıyorum her defasında tek renk çıkarttığımda problem yaşamıyorum sebebi ne olabilir filamentte sıkışma yok gözle görülür bişey yok 

Yanıtlar 5

Jakobiyan

Tek renk alırken amsden mi alıyorsunuz yoksa tekli aparat ile mi?. Ben de bazen bu hata çıkıyor. Ya filamenti çekemiyor ki çekemediğinde kırmızı yanıp sönüyor. Her renkte yapıyor mu? Yoksa sadece bazı renklerde mi. Bazı filamentlerin makarası ams ile uyumlu değil veya makarasız olanların bazı makaralara uyumlu değil boşa dönüyor. 

0
S

Tek renk bastığımda yine amsden basıyorum ama herhangi bi problem yaşamıyorum renkli baskıda yaşıyorum sebebini çözemedim bilgisi olan varsa yada çözümü 

0
Onur

AMS Lite'ta çok renkli baskıda filament sıkışması genellikle hub kısmındaki odometer tekerleğinden kaynaklanıyor. Bambu Wiki'de tam bu sorun için güzel bir rehber var, oraya bakmanızı öneririm:

https://wiki.bambulab.com/en/ams-lite/troubleshooting/amslite-loading-unloading-failure 

Özellikle şunu kontrol edin: sorunlu slot ile diğer slotları karşılaştırın, o slotta filamenti elle ileri geri çektiğinizde diğerlerinden fazla direnç hissediyorsanız odometer tekerleği sıkışmış olabilir, temizleme veya yağlama yardımcı oluyor.

1
S

Teşekkür ederim bilgi için deneyip işe yarayıp yaramadığını yazarım 

0
ArthurvMorgan
Onur kullanıcısına cevaben:
AMS Lite'ta çok renkli baskıda filament sıkışması genellikle hub kısmındaki odometer tekerleğinden kaynaklanıyor. Bambu Wiki'de tam bu sorun için güzel bir rehber var, oraya bakmanızı öneririm:https:/...

Güzel bilgi emeğinize sağlık. Ben de çok renkli baskı 2-3 kere almışımdır fakat sürekli çok renkli baskı alsam sanırım ben de forumda böyle başlık açmak zorunda kalırım. Çünkü o 2 tanenin birinde benim de başıma gelmişti. Deneme için bir baskı alayım bakayım olacak mı? Çünkü normalde hiç sıkışma hatası almıyorum. Sadece flament makarası bitimine yakın ve flamenti yeni açtığım zamanlarda geliyor başıma. Onu da yeni flamentte makaranın üstündeki nemden kaynaklı bayat flamente, bitimine yakın ise makaradan tam çekememeye bağlıyorum. Bir deneyeyim bakayım. 

0