Bambu Lab
F
Konuyu Açan
Froo
🥉 İlk Adım
06.04.26 05:19
4 Yanıt
37 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : Bambu Lab A1 Combo

Bambu Lab A1 Combo da Ac board sorunu yaşayan oldu mu ? Garantiden değişim sağlandı mı ? Sorunu nasıl çözdünüz ?

Ekli Dosyalar
1.jpeg
1.jpeg
464,71 KB
2.jpeg
2.jpeg
462,71 KB

Yanıtlar 4

doruk

Buna benzer bir durum benim başıma gelmedi ama cihazınız kaç aylık? Garanti hâlâ devam ediyorsa büyük ihtimalle garanti kapsamına girebilecek bir durum. Bence aldığınız firmayla iletişime geçip durumu bir anlatın.

0
ArthurvMorgan

Ac karttan kasıt işaretlediğim şeyse tabi yine garantisine bakın fakat eğer garantiden hallolmuyorsa bildiğimiz 100 watt 24 volt güç kaynağı o. Elektrikçiye girseniz yine bulursunuz. Türkiye'de en çok fiyat performans ürünü meanwell'dir. Koçtaş teknoloji/perpa diye aratırsanız türkiye distrübütöründen sipariş verebilirsiniz. Tabii ki ölçülerine, sorun oluyorsa vida yerlerine falan dikkat edin. 

Hiç bilmiyormuş gibi anlattım eğer o güç kaynağı ise sorun. Belki de biliyorsunuz affınıza sığınıyorum. 

Yalnız şunu da es geçmeyeyim hazır yazmışken. Eskisi bozuldu da neden bozuldu? Bulunduğunuz bölgede elektrik dalgalanması çok mu? Eğer öyle bir durum varsa (örneğin doğu bölgesi) yeni aldığınız da bozulabilir. Bu yüzden giriş voltaj aralığı yüksek seçmek gerekebilir ama durum ne bilmiyorum o yüzfen tamamen bundan diyemem. 

Eğer garanti kabul etmezse bir seçenek de içindeki varistör mü bozuk ona bakmak. Ama onu elektronikçi biri bakıp yapmalı. Şöyle diyeyim. Bir şekilde yüksek voltaj geldiyse o güç kaynağına faz nötr'ü kısa devre eder varistör. içindeki sigortayı da patlatır. Bilen biri için 20-30 liralık bir masrafla tekrar hayata dönebilir. Tabii ki ben ihtimaller üzerine konuşuyorum. Trkrar geçmiş olsun. 

0
F

5 aylık 1000 saatte cihaz. Garantiden değişim sağlanmadı ki sağlanacak olsa bile parça yok Türkiye de. Bambu bu sorunu görmüş ve kartın güncellenmiş bir versiyonunu üretmiş. Yurt dışında kartın yeni versiyonu ve alt kapak (sıcaklıktan eridiği için) garantiden değişimi sağlanmış. Ben kartı tamir ettim ama güncellenmiş versiyona çevirmedim. Tekrar arızalanırsa güncellenmiş versiyona çevireceğim tabi ki kartın yapısal bütünlüğü bozulmaz ise, biraz deforme olmuş aşırı sıcaklıktan. Şu an sıkıntısız çalışıyor ama kontrol ettiğimde hâlâ ısınma var. Acaba hep böyle miydi de ben mi fark etmedim, yoksa aynı sorunu tekrar yaşayacak mıyız ? Zaman gösterecek.

1
erolblt
Froo kullanıcısına cevaben:
5 aylık 1000 saatte cihaz. Garantiden değişim sağlanmadı ki sağlanacak olsa bile parça yok Türkiye de. Bambu bu sorunu görmüş ve kartın güncellenmiş bir versiyonunu üretmiş. Yurt dışında kartın yeni v...

Maalesef Türkiye’de yedek parça sorunu yaşamaya devam ediyoruz, nedense stoklar yenilenmiyor. Oysa bu gibi durumların garanti kapsamına girmesi gerektiğini düşünüyorum. Cihazın bu kadar ısınması da normal değil. Ben de galiba sizinle aynı zamanda A1 Combo’yu aldım, ancak şu ana kadar herhangi bir ısınma sorunu yaşamadım ya da fark etmedim diyebilirim. Şu an kullanım sürem 3000 saati geçti.

1