Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
Kategoriler / ELEGOO / Konu

Y ekseni arızası tabla hareket etmiyor. Elle hareket ediyor ama kendisi hareket etmiyor kalibre ederken

ELEGOO
S
Konuyu Açan
Suheyla
🥉 İlk Adım
24.05.26 17:06
9 Yanıt
25 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : Elegoo neptune 4 pro

Y ekseni hareket etmiyor. Ekrandan Kontrol ettiğimde diğerleri çalışıyor ama Y ekseni ekrandan bastığımda hiç hareket etmiyor. Kabloları kontrol ettim hepsi takılı bir sorun gözükmüyor donanımsal olarak. Format vs işe yarar mı? Oğlum 8 yaşında, 2 el yazıcı aldık çok heyecanlıydı ama çalıştıramadık çok üzüldü, destek olursanız çok seviniriz.

Ekli Dosyalar
IMG_5574.jpeg
1,86 MB

Yanıtlar 9

erolblt

Cihazı almadan önce test ettiniz mi, çalışıyor muydu? Eğer aldığınızda çalışıyorsa sorun büyük ihtimalle soketlerden kaynaklanmaktadır. Konnektörler tam oturmamış olabilir. Soketleri söküp tekrar tam olarak takınız.

0
erolblt
Makine açıkken y eksen hareket ettirmek için komut verdiğinizde motorun devreye girmesi lazım yani elle siz hareket ettirmeye çalıştığınızda ileri geri yapmaması gerekiyor eğer hareket ettirebiliyorsanız soru dediğim gibi soketten kaynaklıdır tam oturmamış olabilir soket.
0
S

Aldığımız kişi çalışıyordu dedi, kalibre edin çalışır demişti. Soketleri kontrol ettim bir sorun yok sağlam . Yazılımsal bir sorun olabilir mi?

0
erolblt

Elegoo’nun resmi indirme sayfasından Neptune 4 Pro’yu seçip güncel firmware’i indirin:

https://www.elegoo.com/pages/download 

Kurulum için:

1. İndirdiğiniz ZIP dosyasını çıkarın

2. ELEGOO_UPDATE_DIR klasörünü FAT32 formatlı USB belleğe kopyalayın

3. USB’yi yazıcıya takın ve yazıcıyı açın, otomatik yükleyecektir.

Yazılım güncellemesi de deneyin gelişmeyi buradan paylaşırsınız.

1
S

Teşekkür ederim deneyip paylaşacağım.🍀

0
S

Tekrar Merhaba, benim yazıcı neptune 4 pro, ama plus yazılımı yüklüymüş yeni farkettim. O yüzden hata vermiş olabilir mi? Sizin attığınız yazılımı yükledim ama olmadı. Yeni bir flaş bellek mi gerekiyor ki? Biçimlendirmiştim aslında diğerini

0
erolblt
Flaşı FAT32 olarak biçimlendirdin mi? Bir de yazılımı klasör içine değil direkt flaşın ana dizinine atman lazım. Taktıktan sonra yazıcıyı yeniden başlatınca otomatik güncellemesi gerekiyor.
0
erolblt
Yazılımdan kaynaklı sorun olma ihtimali çok yüksek.
0
S

Evet biçimlendirdim tam olarak söylediklerinizi yaptım yok olmuyor , yazıcıyı internete bağladım tanısın diye , hatta bilgisayardan ismini değiştirip pro yaptım kodları değiştirdim yine olmuyor hala bas bas bağırıyor ben plus olmak istiyorum diye, ömrümü yedi bu makine😩

0