Yeni başlayan biri olarak internette bir sürü video gördüm fakat denemedim. En iyi baskı ayarları nelerdir ? Hem katman izi açısından hem baskı süresi açısından
En İyi Baskı Ayarları
Yanıtlar 7
İnternette görmüş olduğun videolar sana sadece referans olsun, en iyi baskı ayarı deneme yanılma ile bulabilirsin. Seninle aynı makineyi kullanan bir başka kişinin vereceği ayarlar sen de işe yaramayabilir, makineler aynı olsa bile.
öncelikle bambu studionun üst sağdaki kalibrasyon kısmından makinanın bütün kalibrasyonlarını yapman daha sağlıklı olur aslında
fakat bunları yaptıktan sonra akış dinamiği kalibrasyonunu kapatmanı öneririm
öncelikle bambu studionun üst sağdaki kalibrasyon kısmından makinanın bütün kalibrasyonlarını yapman daha sağlıklı olur aslında
Kalibrasyonu yaptım ama açıkçası bazen baskılarımda istemediğim izler kalıyor bunları da kaybetmek istiyorum. Tekrardan bir kalibrasyon yapmam gerekir mi ?
İnternette görmüş olduğun videolar sana sadece referans olsun, en iyi baskı ayarı deneme yanılma ile bulabilirsin. Seninle aynı makineyi kullanan bir başka kişinin vereceği ayarlar sen de işe yaramaya...
Teşekkür ederim biraz internetten birazda kendim deneyerek yapmaya çalışacağım
fakat bunları yaptıktan sonra akış dinamiği kalibrasyonunu kapatmanı öneririm
Bunu neden öneriyorsun peki ne gibi zararı var ? Kalibrasyonu bir de sıklıkla yapmam gerekir mi ?
Kalibrasyonu yaptım ama açıkçası bazen baskılarımda istemediğim izler kalıyor bunları da kaybetmek istiyorum. Tekrardan bir kalibrasyon yapmam gerekir mi ?
Elindeki en çok güvendiğin filament ile yap çünkü bayatlamış filamentler genelde istediğin kalibrasyon ayarını vermez onun dışında kullanabileceğin baskı ayarları için makerworldden baskı alacağın ürünün benzerlerimi indirip onların ayarlarındanda referans alabilirsin hız vs olarak ama genel filament akış ayarınıda yapman lazım bahsettiğim kallibrasyonlar ile