Kendi elindeki flamentlerin durumuna göre de değişiyor durum gerçekten.
Z yüksekliği uzun ürünlerde etek eklemek gerekiyor.
Desteklerin modele yapışmaması için destek ayarlarından destek ile model arasını çok az açmak gerekebiliyor.
Gyroid dolgu kullanmak genelde daha iyi çünkü bir geçtiği yerden bir daha geçmiyor nozul. Bu da modele çarpmaları büyük oranda azaltıyor.
Pla ürünlere 220 derece fazla gelebiliyor. 210, 205 dereceler ipliklenmeyi enegelleyebiliyor.
petg, nem çekerse hemen ipliklenme yapmaya çok müsait ve yavaş basmak gerekiyor.
modelin havada olan baskı kısımları olabiliyor. Buna köprü diyorlar. örneğin içi boş bir küp bastığını düşün. küpün üst tarafının alt kısmı baya bildiğin havaya basılıyor. ilginç ama yapabiliyor makina bunu. Ama düz ilerleyebilirse güzel basıyor. oval dönen yerler varsa feci sarkma yapabiliyor. Zaten makina destek gerekli diye uyarıyor.
Bazen 3-4 parçayı aynı tablaya koyduğunuzda birinin katmanını tamamlayıp diğer modele geçtiği için özellikle modeller yükseldiğinde bekleyen modelde katman izi oluşabiliyor büzüşmeden dolayı. Bu yüzden dış yüzeyi pürüzsüz olsun istediğim modeli hiç riske atmayıp tek basıyorum.
Stl model herkeste çok büyük alışkanlık olmuş ama kendin tasarlıyorsan modeli dışa aktarırken .step formatı çok daha iyi oval yüzeyi çok olan veya silindirik modellerde. Çünkü stl üçgenlere bölüyor modeli ve hassas olsun dendiğinde de bilgisayarda çok bekletiyor. step çok daha sorunsuz.
Modelin iç duvar, dış duvar, dolgu hızlarını genelde %5-10 azaltıyorum. Hatta yüksrk bir model ise seyehat hızını bile azaltıyorum duruma göre. Belki abartı ama yüksek modeller yukarı çıktıkça tepede çok titreşim yapıyor.
Benim genel olarak deneyimlerim böyle pla ve petg'de. Açık kasa kullanıyorsanız ortam sıcaklığı da etkileyebiliyor.