Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
Bambu Lab
eeyigunn
Konuyu Açan
eeyigunn
🏅 Destekçi
02.04.26 08:51
8 Yanıt
93 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : Bambu Lab A1

Yeni başlayan biri olarak internette bir sürü video gördüm fakat denemedim. En iyi baskı ayarları nelerdir ? Hem katman izi açısından hem baskı süresi açısından 

Yanıtlar 8

yucakcraft3d

İnternette görmüş olduğun videolar sana sadece referans olsun, en iyi baskı ayarı deneme yanılma ile bulabilirsin. Seninle aynı makineyi kullanan bir başka kişinin vereceği ayarlar sen de işe yaramayabilir, makineler aynı olsa bile.

0
yldrm3dcraft

öncelikle bambu studionun üst sağdaki kalibrasyon kısmından makinanın bütün kalibrasyonlarını yapman daha sağlıklı olur aslında 

0
yldrm3dcraft

fakat bunları yaptıktan sonra akış dinamiği kalibrasyonunu kapatmanı öneririm

0
eeyigunn
yldrm3dcraft kullanıcısına cevaben:
öncelikle bambu studionun üst sağdaki kalibrasyon kısmından makinanın bütün kalibrasyonlarını yapman daha sağlıklı olur aslında

Kalibrasyonu yaptım ama açıkçası bazen baskılarımda istemediğim izler kalıyor bunları da kaybetmek istiyorum. Tekrardan bir kalibrasyon yapmam gerekir mi ?

0
eeyigunn
yucakcraft3d kullanıcısına cevaben:
İnternette görmüş olduğun videolar sana sadece referans olsun, en iyi baskı ayarı deneme yanılma ile bulabilirsin. Seninle aynı makineyi kullanan bir başka kişinin vereceği ayarlar sen de işe yaramaya...

Teşekkür ederim biraz internetten birazda kendim deneyerek yapmaya çalışacağım

0
eeyigunn
yldrm3dcraft kullanıcısına cevaben:
fakat bunları yaptıktan sonra akış dinamiği kalibrasyonunu kapatmanı öneririm

Bunu neden öneriyorsun peki ne gibi zararı var ? Kalibrasyonu bir de sıklıkla yapmam gerekir mi ?

0
yldrm3dcraft
eeyigunn kullanıcısına cevaben:
Kalibrasyonu yaptım ama açıkçası bazen baskılarımda istemediğim izler kalıyor bunları da kaybetmek istiyorum. Tekrardan bir kalibrasyon yapmam gerekir mi ?

Elindeki en çok güvendiğin filament ile yap çünkü bayatlamış filamentler genelde istediğin kalibrasyon ayarını vermez onun dışında kullanabileceğin baskı ayarları için makerworldden baskı alacağın ürünün benzerlerimi indirip onların ayarlarındanda referans alabilirsin hız vs olarak ama genel filament akış ayarınıda yapman lazım bahsettiğim kallibrasyonlar ile

1
ArthurvMorgan

Kendi elindeki flamentlerin durumuna göre de değişiyor durum gerçekten. 

Z yüksekliği uzun ürünlerde etek eklemek gerekiyor. 

Desteklerin modele yapışmaması için destek ayarlarından destek ile model arasını çok az açmak gerekebiliyor. 

Gyroid dolgu kullanmak genelde daha iyi çünkü bir geçtiği yerden bir daha geçmiyor nozul. Bu da modele çarpmaları büyük oranda azaltıyor. 

Pla ürünlere 220 derece fazla gelebiliyor. 210, 205 dereceler ipliklenmeyi enegelleyebiliyor. 

petg, nem çekerse hemen ipliklenme yapmaya çok müsait ve yavaş basmak gerekiyor. 

modelin havada olan baskı kısımları olabiliyor. Buna köprü diyorlar. örneğin içi boş bir küp bastığını düşün. küpün üst tarafının alt kısmı baya bildiğin havaya basılıyor. ilginç ama yapabiliyor makina bunu. Ama düz ilerleyebilirse güzel basıyor. oval dönen yerler varsa feci sarkma yapabiliyor. Zaten makina destek gerekli diye uyarıyor. 

Bazen 3-4 parçayı aynı tablaya koyduğunuzda birinin katmanını tamamlayıp diğer modele geçtiği için özellikle modeller yükseldiğinde bekleyen modelde katman izi oluşabiliyor büzüşmeden dolayı. Bu yüzden dış yüzeyi pürüzsüz olsun istediğim modeli hiç riske atmayıp tek basıyorum. 

Stl model herkeste çok büyük alışkanlık olmuş ama kendin tasarlıyorsan modeli dışa aktarırken .step formatı çok daha iyi oval yüzeyi çok olan veya silindirik modellerde. Çünkü stl üçgenlere bölüyor modeli ve hassas olsun dendiğinde de bilgisayarda çok bekletiyor. step çok daha sorunsuz. 

Modelin iç duvar, dış duvar, dolgu hızlarını genelde %5-10 azaltıyorum. Hatta yüksrk bir model ise seyehat hızını bile azaltıyorum duruma göre. Belki abartı ama yüksek modeller yukarı çıktıkça tepede çok titreşim yapıyor. 

Benim genel olarak deneyimlerim böyle pla ve petg'de. Açık kasa kullanıyorsanız ortam sıcaklığı da etkileyebiliyor. 

0