Bambu Lab X2D Combo ile Çift Nozullu 3D Yazıcıda Yeni Dönem

Bambu Lab
erolblt
Konuyu Açan
erolblt
Moderatör
🧠 Rehber
15.04.26 00:57
1 Yanıt
2 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : Bambu Lab X2D Combo

Bambu Lab 14 Nisan 2026'da X2D Combo'yu duyurdu ve bence bu duyuru sadece yeni bir ürün lansmanı değil, kendi ürün serisine karşı açılmış sessiz bir savaş.

Düşünün: H2D çıktığında 1.899$'a çift nozul, ısıtmalı hazne, PMSM servo ekstrüdür için hayli para ödediniz. Şimdi X2D Combo aynı özelliklerin büyük çoğunluğunu 899$'a, Türkiye'de ise MetatechTR üzerinden 51.749 TL'ye sunuyor. Fark: H2D'nin büyük baskı hacmi (350×320×325 mm vs 256×256×256 mm) ve opsiyonel lazer/kesici modüller.

Peki bu fark gerçekten 1.000 dolar eder mi?

Benim görüşüm şu:

Bambu Lab X2D ile kendi üst segmentini fiilen dibe vurdu. H2D satın almak için artık ya lazer modülüne gerçekten ihtiyacınız olmalı, ya da büyük hacimli parçalar basıyor olmalısınız. Bunların dışında X2D, 'yeterince iyi' değil , birçok kullanım senaryosunda H2D'den daha mantıklı.

Bambu Lab X2D Combo İncelemesi: Çift Nozul, Isıtmalı Hazne

Türkiye'de 51.749 TL bu özelliklere değer mi sizce?

Yanıtlar 1

ArthurvMorgan

Bence alelacele Snapmaker U1'e cevap veren ama tam olarak da u1 olmayan bir ürünle cevap verdi Bambulab. 2 nozul var ama birisi ana nozul diğeri destek nozulu diyor. 

Diğer yandan ben kendi ayağına sıktı olarak görmüyorum. Bambulab incelediğim kadarıyla modellere az yükseltme yapıp başka model olarak çıkarıyor. a1 mini tabla küçük, a1 iç mekan ve başlangıç, p1s kapalı kasa mühendislik flamentleri ekleniyor, p2s yapay zeka ile seri üretime biraz daha uygunluk gibi gibi. Günün sonunda her bütçeye uygun bir yazıcı bulunabiliyor.

Tabii ki amacım bambulab fanboyluğu değil. Bambulab moddllerini az çok okuduğum için böyle diyorum.  Hatta ilk paragrafta dediğim gibi bu yeni model u1 yüzünden alelacele çıkmış bir model. Snapmaker'a kaçan müşteriyi toplamaya çalışıyor kendi tarzında. 

0