Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Fusion 360 ile Mekanik Switch Uyumlu Clicker (Stres Butonu) ve Özel Tuş Tasarımı

3D Modelleme ve Tasarım
lux3dtasarim
Konuyu Açan
lux3dtasarim
⚙️ Aktif Üye
27.05.26 23:30
0 Yanıt
2 Görüntülenme
0 Beğeni

Selamlar değerli 3DPrinterDestek ailesi! Hepinize keyifli forumlar ve bol tıklamalı günler dilerim. ⌨️

Bugün masanızdan ayırmak istemeyeceğiniz, basması inanılmaz keyifli ve tamamen kişiselleştirilebilir bir "Maker" projesiyle karşınızdayım. LUX 3D TASARIM olarak bu videomuzda, standart mekanik klavye switch'lerini (MX tipi) kullanarak kendi stres butonumuzu (Clicker) sıfırdan tasarlıyoruz.

🚀 Bu Projede Neler Yaptık?

Sadece bir kutu çizip bırakmadık; mekanik switch'in alt yuvaya tam oturması ve üst tuşun (keycap) takılmadan kusursuz çalışması için gereken hassas ölçüleri ve "+" (artı) yuva geometrisini detaylıca modelledik. En eğlenceli kısmı ise üst tuşları SVG dosyaları kullanarak (Kirby, Mushroom gibi) nasıl özelleştireceğimizi görmek oldu.

🎥 Eğitim İçeriğinde Sizi Neler Bekliyor?

Alt Yuva ve Toleranslar: Switch'in sıkıca oturacağı gövdenin tasarımı 

Tuş (Keycap) Geometrisi: Switch mekanizmasıyla uyumlu üst tuş yuvası ve artı girişin modellenmesi 

SVG ile Kişiselleştirme: Dışarıdan vektörel çizim (SVG) çağırarak tuş yüzeylerini karakterlerle kabartma/oyma işlemi

Üretim Aşaması: Sorunsuz bir montaj için dilimleme (slicer) ayarları ve fiziksel inceleme 

Hem Fusion 360'ta vektörel dosyalarla çalışmayı öğrenmek hem de sevdiklerinize kendi sevdikleri karakterlerle harika bir stres oyuncağı hediye etmek istiyorsanız bu ders tam size göre.

Sizler masanızda stres atmak için bu tarz mekanik oyuncaklar (fidget) kullanıyor musunuz? Ve tuşun üzerine hangi karakteri veya logoyu eklemek isterdiniz? Fikirlerinizi ve tasarımla ilgili sorularınızı aşağıda bekliyorum!

Zaman ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız baskılar dilerim! 🖤💛

Yanıtlar 0

Henüz Yanıt Bulunmuyor

Bu konuya ilk yanıtı siz verin!