Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
Bambu Lab
doruk
Konuyu Açan
doruk
🔧 Teknisyen
11.04.26 12:21
6 Yanıt
37 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : Bambu Lab P1S

Extruderim resimdeki gibi tıkanıyor. 1-2 kez tıkanıklığı temizleyip düzelttim ama tekrar aynı sorun oluştu.

Yanıtlar 6

HectorSalamanca
Başka filamentte de aynı durumu yaşıyor musunuz?
0
Kadir3D

Muhtemelen filamentiniz bayatlamış.

Farklı filamnette aynı ürünü yeniden basmayı deneyin  sorunsuz baskı alır iseniz problem bir önceki filamenttedir. 

Fırınlayarak ( kısa yöntem ) yada silika jel (en uzun yöntem  )  koyarak veya filament kurutucular (kısa yöntem )  ile kurutup sorunsuz şekilde kullanabilirisiniz.

Farklı filamnette de aynı sorun oluşur ise extruder için detaylı fırca yardımı ile temizlemenizi öneririrm , bazen küçük minik parçalarda bu duruma sebebiyet verebiliyor. 

1
doruk
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Başka filamentte de aynı durumu yaşıyor musunuz?

Bir kaç filament vardı açıktaydı yine aynı sorunu yaşadım yenilerinin gelmesini bekliyorum onlarla da deneyeceğim.

0
doruk
Kadir3D kullanıcısına cevaben:
Muhtemelen filamentiniz bayatlamış.Farklı filamnette aynı ürünü yeniden basmayı deneyin  sorunsuz baskı alır iseniz problem bir önceki filamenttedir. Fırınlayarak ( kısa yöntem ) yada silika jel (en u...

Desteğiniz için teşekkür ederim bu filamentler biraz açıkta kaldıydı yenisini sipariş verdim gelince yine test edeceğim.

0
Kadir3D
doruk kullanıcısına cevaben:
Desteğiniz için teşekkür ederim bu filamentler biraz açıkta kaldıydı yenisini sipariş verdim gelince yine test edeceğim.

Açıkta kalma süresi ne kadar ortalama ? 

0
doruk
Kadir3D kullanıcısına cevaben:
Açıkta kalma süresi ne kadar ortalama ?

1 aya yakın olmuştur hocam.

1