Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Bambu Lab P1S Nozzle Tıkanıklığı ve Extruder Sökme Rehberi | Adım Adım Çözüm ✅

Bambu Lab
lux3dtasarim
Konuyu Açan
lux3dtasarim
⚙️ Aktif Üye
09.04.26 15:47
14 Yanıt
192 Görüntülenme
2 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : Bambu Lab P1S AMS 2 PRO Combo

Selamlar değerli 3D yazıcı sahibi dostlarım 😊

Bambu Lab P1S ve AMS sistemleri her ne kadar stabil çalışsa da, bazen kalitesiz filamentler veya uzun süreli kullanımlar sonucu nozzle tıkanıklığı ya da extruder içinde filament sıkışması gibi can sıkıcı durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bazen en olmaması gereken zamanda olur iki kat can sıkar 😄

Sıkıntı yok arkadaşlar bu kez böyle bir sorun ile karşılaşırsak neler yapabiliriz, neler yapmalıyız bunu göstereceğim.

🎥 Bu Teknik Rehberde Neler Var?

Yazıcınızı sökerken aklınızda soru işareti kalmaması için süreci en şeffaf haliyle kaydettim.

Nozzle ve Extruder Sökme: Hassas kablo bağlantılarını ve vidaları zarar vermeden nasıl çıkartırız?

Filament Sıkışmasını Giderme: Extruder dişlileri arasına sıkışan inatçı parçaları temizleme yöntemleri.

AMS ve Besleme Sorunları: AMS tarafında yaşanan filament çıkış hatalarının çözümü 

Geri Toplama ve Test: Parçaları doğru sırayla birleştirip yazıcıyı tekrar "hazır" konumuna getirme 

Özellikle garanti sürecini beklemeden veya servise ihtiyaç duymadan cihazını kendisi tanıyıp onarmak isteyen dostlarım için bu video detaylı bir başvuru kaynağı olacaktır. Tabii ki de cihazım garanti kapsamında kalsın, ben garantiye gönderirim serviste halletsinler derseniz, aldığınız yer ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

Sizler Bambu Lab cihazlarınızda nozzle tıkanıklığını önlemek için özel bir yöntem (örneğin "Cold Pull" veya temizleme filamenti gibi) kullanıyor musunuz?

Yaşadığınız tecrübeleri veya sökme aşamasında takıldığınız noktaları aşağıda paylaşabilirsiniz.

Destekleriniz için teşekkürler, herkese sorunsuz baskılar dilerim! 💛

Yanıtlar 14

ArthurvMorgan

Emeğinize sağlık. Petg kullanıp sonra pla'ya geçiş yaptığım modelde tıkanmıştı. Burada danıştım soğuk çekim yapmıştım. Petg daha sıcakta eridiği için nozzle içinde kalan petg tıkanma yapmıştı. Başka da bir şey olmadı bambu lab'da tıkanma olarak. 

Tamda şu anda Atık su damacanasında su seviye tespiti için sensörü daldırmaya kanca basıyordum petg'den bu topic çıktı karşıma. Hızları yavaşlattım gereksiz olarak. Ütüleme falan ekledim. Sırf merak.😁 Tekrar emeğinize sağlık. 

1
Onur

Emeğinize sağlık hocam, oldukça bilgilendirici ve güzel bir video olmuş. Yakın zamanda forumda da benzer sorunlar yaşayan arkadaşları görmüştüm, bu içerikle onlar için de faydalı bir rehber hazırlamış oldunuz.

Bu tarz içeriklerin devamını bekliyoruz artık 😆 Ne kadar bilgi, o kadar fayda.

1
lux3dtasarim
Onur kullanıcısına cevaben:
Emeğinize sağlık hocam, oldukça bilgilendirici ve güzel bir video olmuş. Yakın zamanda forumda da benzer sorunlar yaşayan arkadaşları görmüştüm, bu içerikle onlar için de faydalı bir rehber hazırlamış...

Çok teşekkürler, faydalı olmasına çok sevindim 😊 Forumdaki arkadaşlara da bir nebze yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. 😊

Hız kesmeden yeni içerikler üzerinde çalışmaya devam ediyorum, "ne kadar bilgi, o kadar fayda" mottosuyla yola devam 🫡

1
lux3dtasarim
ArthurvMorgan kullanıcısına cevaben:
Emeğinize sağlık. Petg kullanıp sonra pla'ya geçiş yaptığım modelde tıkanmıştı. Burada danıştım soğuk çekim yapmıştım. Petg daha sıcakta eridiği için nozzle içinde kalan petg tıkanma yapmıştı. Başka d...

Elinize sağlık! PETG-PLA geçişindeki o sıcaklık farkı bazen böyle küçük sürprizler yapabiliyor 😄 Soğuk çekimle hızlıca çözmenize sevindim. Bambu Lab bu konularda genelde çok üzmüyor ama geçişlerde ısıya dikkat etmek yine de fayda var 😄

Atık su projesi için bastığınız kancayı merak ettim 😄 PETG'de yavaş hız ve ütüleme kombinasyonuyla epey pürüzsüz, "enjeksiyon kalıp" ayarında bir ürün çıkacaktır bence 😄 Merak iyidir hocam çok şey öğretiyor insana, deneylerden vazgeçmeyin 😄

Güzel yorumunuz ve tecrübe paylaşımınız için tekrar teşekkürler 🙏

0
ArthurvMorgan

kanca baait birşeydi. solidworkste iki dakikada çizdim. Petg de üzmedi beni ipliklenme yapmadı.

Arduino için turuncu kutuyu hazır model bulup bastım. Onun tasarımına vakit ayırmadım hazır var diye. Adam uğraşmış yapmış güzel bir şey. :) 

Aşağıya alarm sisteminin videosunu ekledim. Elbette bu haliyle sadece ötmedi taşmayı engellemez. O yüzden aşağı resmini eklediğim su pompasını yapıyorum. Fakat benim vida uzunmuş çatlattı. Birkaç parçasını dikey olarak basacağım. Yalıtım ve montajdan sonra deneme yaparım. Ondan sonra da arduinoda yeniden programlayıp motoru da dahil edeceğim röle ile. En son elde denediğimde pervane adım kaçırıyor gibiydi. 550 motor fazla gelmiş olabilir 3d vaskı malzemesi için. Bu sorunu net yaşarsam pwm ile motor hızını azaltma yoluna gideceğim. Su pompası modeli de hazır bu arada. 😂 

Screenshot_20260410_141247_Gallery.jpg
Screenshot_20260410_141247_Gallery.jpg
1,14 MB
Screenshot_20260410_141309_Gallery.jpg
Screenshot_20260410_141309_Gallery.jpg
749,19 KB
Screenshot_20260410_142153_Gallery.jpg
Screenshot_20260410_142153_Gallery.jpg
1,14 MB
1
ArthurvMorgan

Bu arada yazmayı unuttum. Arduino yerine esp32 de var bende. Direkt whatsapp ya da telegramdan telefona mesaj attırabilirim fakat nemli ortama koymak istemedim esp32'yi. 

Bir de şöyle bir saçmalık var. Arduino normal boyutta 200 lira civarı vardı. Arduino mega var. Pin sayısı fazla ve teknik özelliği fazla. 500-600 lira civarı. Komik olan ise esp32 üzerinde wifi var, bluetooth var, çift çekirdek, touch pinleri gibi envai çeşit pin var, daha hızlı, daga çok hafızası var ama 350 lira civarı. Cidden çok saçma.  😂😂 

Eskiden yani bundan 10-15 sene önce picdenilen başka bir kontrolcü kullanırdık. Anam anam bir led yakmak için 1 hafta uğraştım. Bu böyle kart falan değil. Sadece entegre. Saat sinyali devresine kadar kendin kuruyordun. Sonradan arduino'yu yapanlar herkes elektronik bilmeden kodlama yapabilsin diye atmel entegresini kullanıp arduino çıkarttı. Şimdi de yapay zeka var. Herşey hazır ve kolayca yapılabiliyor. Ben bile var arduino, esp kodlamaya uğraşmıyorum. 

Fakat şöyle de bir durum var. Temelini bilmeden kodlama yapılabilir mi yapay zeka ile? evet. Fakat elindeki cihazın özelliklerini bilmeyince yapay zekanın o özelliği kullanıp kullanmayacağı karambol tamamen. Örneğin esp32 çift çekirdekli. Kimi durumda sensörden veri okurken internetten veri gönder demediğimizde yapay zeka hiç bu çift çekirdek nimetinden faydalanmayabilir.

Ya da derin uyku özelliği ile 2-3 sene adaptmr kullanmadan devreyi pil ile çalıştırabilecekken bunu bilmeyince yapay zeka size derin uykuymuş, pilmiş hiç araya girmeden kodu adaptör için tasarlayabilir. Bu tehlikeli yapay zeka açısından. Hassas işlerde insan kontrolü gerekli hala sanırım. Değişik işler. Bu yüzden esp32'ye ufak tefek işler yazdırıyorum yapay zeka ile fakat ilerde esp32 nimetlerini öğreneceğim. bilmediğim bir şeyi yazdırtamam sonuçta yapay zekaya. Bu da böyle bir bilgi. :) 

1
lux3dtasarim
Bu arada yazmayı unuttum. Arduino yerine esp32 de var bende. Direkt whatsapp ya da telegramdan telefona mesaj attırabilirim fakat nemli ortama koymak istemedim esp32'yi. Bir de şöyle bir saçmalık var....

Elinize sağlık, proje adım adım profesyonel bir otomasyona dönüşmüş gerçekten 🙏

Paylaştığınız detaylar üzerine birkaç konuda bende fikrimi belirtmek isterim; 

Mekanik vs. Güç: 550 motor 3D baskı parçalar için gerçekten biraz "agresif" bir seçim olmuş. 😀 PWM ile hızı dizginlemek hem torku kontrol etmenizi sağlar hem de o plastik pervanenin ömrünü kurtarır. Vida çatlaması ise hepimizin başına gelen o meşhur "bir tur daha sıkayım" kazası, kim bilir kaç kere başıma geldi belli değil 😀 ama dikey baskı ve tolerans artırımı kesinlikle net çözüm olur.

Elektronik Paradoksu: ESP32 ve Arduino arasındaki o fiyat/performans saçmalığına ben de çok gülüyorum 😀 Resmen teknoloji dünyasının "neden daha azına daha çok ödüyoruz?" sorusu gibi. Ama o nemli ortam çekincesinde haklısınız, ESP32 biraz daha hassas bir arkadaş 😀 

PIC Konusu: O günleri hatırlayınca insan bugünkü kolaylığa gerçekten şükrediyor. Sadece bir LED yakmak için bende çok uğraşmıştım, hep bir elektronikçi arıyordum yardım istiyordum ama öyle öyle öğrendik 😀

AI: "Neyi isteyeceğini bilmek" konusundaki tespitiniz bence çok doğru. Çünkü artık şöyle düşünülüyor "ya yapay zeka var yaptırır geçerim" deniliyor ama iş aksiyona gelince bazen duraksamalar olabiliyor. AI gerçekten muazzam bir asistan ama derin uyku veya çift çekirdek yönetimi gibi "donanım nimetlerini" ona biz dikte etmezsek, en düz ve verimsiz kodu verip geçiyor. Temel bilgi, hala en büyük güç bence 😀

Pompa ve motorun son halini, hele o röleli sistemi kurduğunuzdaki sonucu merakla bekliyorum, gerçekten kıymetli bir proje bir çok farklı alanda kullanılabilir. Kolay gelsin üstat 🫡🚀

1
ArthurvMorgan
lux3dtasarim kullanıcısına cevaben:
Elinize sağlık, proje adım adım profesyonel bir otomasyona dönüşmüş gerçekten 🙏Paylaştığınız detaylar üzerine birkaç konuda bende fikrimi belirtmek isterim; Mekanik vs. Güç: 550 motor 3D baskı parçal...

Hocam elimde 550'lik motor vardı 10 senedir yatıyor. Eskiden rc araçlarla uğraşırdık. 550'yi söküp 750 miydi 900 diye motor varsa 900 müydü neydi öyle bir şey takmıştım. 10 kiloluk araç takla atabiliyordu ani gazda. 😂😂

Sizin pwm'i bilmeniz, kodlamayla uğraştığınızı bilmek beni şaşırttı valla ne yalan söyleyeyim. Gerçi bizim gibi maker insanlar biliyor hep. Yolumuz düşüyor genelde. 

Hocam motor konusunda az önce nalburdaydım. su sızdırmazlık için bir şey öner dedim. 200 liralık locktit diye bir şey önerdi. 200 liraya zaten bir su motoru alabiliyorum diye gittim soğuk silikon silikon aldım Allah kabul etsin deneyeceğim bakalım. 😂😂 Bşr şey yazmazsam silikon konusunda patlamışımdır kesin. 😂 Gelişmeleri yazarım konu açıp. :) 

ohoo bende proje bitmiyor bitemiyor. Şimdi de esp32 ve elimdeki röle modülkeri ile yazıcıyı ve üstündeki aydınlatmayı uzaktan kontrol etmek istiyorum. Çünkü neden olmasın. 😂 Geçen gün de demiştim saat modülünden ısı sensörüne bir sürü oyuncak aldım. Ne yapacağımı şaşırdım. 😂😂 Şaka bir yana işim bitince yazıcıyı hep arkadan kapatıyorum. Aslında elektrik harcamadığını da biliyorum ama var böyle garipliklerim. onu internete bağlayacağım. 😂 Kolay felsin hocam. 

1
lux3dtasarim
Hocam elimde 550'lik motor vardı 10 senedir yatıyor. Eskiden rc araçlarla uğraşırdık. 550'yi söküp 750 miydi 900 diye motor varsa 900 müydü neydi öyle bir şey takmıştım. 10 kiloluk araç takla atabiliy...

Valla 10 kiloluk araca takla attıran o 550'lik motoru bugün su pompasında görmek tam bir "nereden nereye" hikayesi olmuş, torkuna sağlık 😁 Soğuk silikon tercihi ile bence fiyat/performans çözümü yapmışsın; 200 liralık motorun yanına 200 liralık Loctite gerçekten biraz lükse kaçardı, umarım sızdırmazlıkta sıkıntı çıkarmaz.

Yazıcıyı ve ışıkları ESP32 ile internete bağlama fikri ise şahane, o arkadaki düğmeye uzanma zahmetinden kurtulmak bile başlı başına yeterli bir sebep 😅 Bizim gibi maker tayfasının yolu zaten bir şekilde o kodlara, PWM'lere ve devrelere düşüyor, bir noktada öğreneyim bari işime yarayacak belli ki dediğim bir çok şey oldu 😃 Oyuncaklar (sensörler, saat modülleri) biriktikçe insan hangisini nereye takacağını şaşırıyor, zararı yok şimdilik dursun kenarda ama hepsinin sırası gelir elbet 😃 Sana da kolay gelsin hocam 🫡

1
ArthurvMorgan
lux3dtasarim kullanıcısına cevaben:
Valla 10 kiloluk araca takla attıran o 550'lik motoru bugün su pompasında görmek tam bir "nereden nereye" hikayesi olmuş, torkuna sağlık 😁 Soğuk silikon tercihi ile bence fiyat/performans çözümü yapm...

Bir yanlış anlama olmuş. rc araca takla attıran 750lik motordu. 

İkinci olarak gömülü yazılım işiyle 2009-2015ler gibi profesyonel olarak uğraşıyordum. 2009'larda arduino yoktu sanırım. Daha doğrusu karta kurulu bir sistem yoktu arduino gibi. Ben bunlarla ilk tavanlara dekoratif fiberoptik yapılırken yıldız kayma efekti için kullanıyordum. Tavan gece gökyüzü yıldızlar şeklinde görünürken arada yıldız kayması oluşuyordu. zevkli iştir. 😂 Çok çeşitli efektler yaptım ama aklımda en çok kalan rock'n coke festivaline yaptığım efekt kaldı. O dönem 3g'ye geçilecekti. onun reklamı için ledlerden tükleme barı yapmıştık. edge yüklenirken 5-10 saniye atıyorum gprs mi ne vardı o daha uzundu sanırım. 3g ise 1-2 saniyede tamamlanıyordu. Çok eğlenceliydi. 😂 Güzel iştir gömülü yazılım. 

Tabi şeyi de eklemek isterim. tek ışık efekti bu değil. Dmx cihazlar var. Bunlara da yazılım yapıyoruz ama esp32 gibi değil. ortada cihaz var, programı var. Onun üzerinden ışık efektlerini oluşturuyoruz.

Dmx sistemini şöyle anlatayım. Dmx aslında konserlerdeki ışık masaları ve lambalar arasında bir protokol. Arduino'da bile bir kütüphanesi var. Hani adreslenebilir şerit ledler var. Adreslenebilir led sadece bir adet ledi çalıştırdığı için 1 adet entegre ve 1 adet led ile çözülüyor. Birbirlerine olan mesafe de 1-2 cm olduğu için sıkıntı olmuyor. Dmx biraz daha farklı. Cihazlar arası mesafe uzak, bağlanılan şey 20-30 miliamper yerine 2-3 amper veya daha fazla olduğu için çevre birimleriyle falan daha komplike cihaz haline geliyor 1 adet rgb lamba için bile. Gerçi pixel ledler var. Onlarda yine yakın olduğıçu için daha az yer kaplıyor.

Bir de bu dmx adres cihazlarında rs485 ile veri alınıp yollanıyor. Burada detaya girmek istememin sebebi aslında başka. Eski kablolu klavye, mouse'ları bilirsiniz. kabloları usb kablo gibidir. Kısadır yani. Bunun sebebi iletişim için kullandımları protokol olan rs232 3-4 metreden fazla mesafeye izin vermez hatta o mesafede bile iletişimde bozulur. Bu yüzden elektroniğin ağababaları rs485 diye bir sistem kurmuş. 800 metreye kadar falan iletişime izin verir. 32 düğüme kadar da izin veriyor olması lazım ama pek kimse düğüm yapmaz.

Arduino, Esp32 satılan yerlerde rs485 kartlarından bulabilirsiniz. Nerede kullanılır derseniz ola ki wifi yetmiyor ya da bir şekilde işinizi çözmüyorsa, mesafe de uzun ise bu kullanılabilir veri gönderip almak için. Belki de biliyorsunuz ama okuyana faydam olsun diye yazmak istedim. Pwm bilen adamdan korkarım ben, siz biliyordunuz sanırım baya programlama. 😂😂 

Bu arada madem veri iletişimi konuşuyoruz yeni öğrendiğim bir bilgiyi de yazayım. Esp32 içinde wifi kullanan ama evdeki modeme bağlanmayan esp now diye bir iletişim yöntemi daha varmış. Nerede kullanılır derseniz örneğin rc araç yaptınız esp ile. Dışarda evdeki modem olmayacak tabii ki. o zaman kullanabiliyorsunuz. İki esp arası text mesaj falan da gönderiyorlardı bununla. bu da böyle bir bilgi. 

1
lux3dtasarim
Bir yanlış anlama olmuş. rc araca takla attıran 750lik motordu. İkinci olarak gömülü yazılım işiyle 2009-2015ler gibi profesyonel olarak uğraşıyordum. 2009'larda arduino yoktu sanırım. Daha doğrusu ka...

Hocam valla bu bilgi birikimini, deneyimlerini paylaşman gerçekten çok güzel. 2009-2015 arası gömülü yazılımla uğraşmak demek, işin mutfağından, o meşhur register ayarlarından gelmek demek bence 😄 Rock’n Coke hikayesi ve o 3G yükleme barı projesi resmen efsaneymiş, ellerinize sağlık 👏 DMX ve RS485 detayı için de ayrıca teşekkürler, dediğiniz gibi RS232'nin o nazlı mesafesinden sonra RS485 gerçekten efsane, özellikle gürültülü ortamlarda ve uzun kablolarda maker dünyasında hala en iyisidir bence 😄

Aynen kesinlikle katılıyorum esp now modemle falan uğraşmadan cihazların birbiriyle haberleşmesi, özellikle hızlı tepki isteyen RC projelerinde veya sensör ağlarında inanılmaz bir lüks, hatta sanırım geçen sene ya da ondan önceki seneydi bende bir arkadaşımın RC arabası projesinde bu konuda yardımcı olmuştum, proje bittikten sonra uzun bir süre uğraşmama kararı aldım 😄 dipsiz bir kuyu gibi 😄 Hocam valla PWM, programlama, kodlama, yazılım bence zaten her işin temelinde var ama sizin gibi bu işin tozunu yutmuş, fiber optikten konser sistemlerine kadar tecrübe edinmiş birinden bunları dinlemek çok keyifli geldi. Ben artık saçları genç yaşta daha da fazla dökmemek için uğraşmıyorum programlama ve bu tarz projeler ile onun yerine 3D işi ile devam ediyorum 😄 Bilgi paylaştıkça çoğalıyor, bu teknik detaylar eminim okuyan birçok arkadaşın ufkunu açacaktır, eline ağzına sağlık üstat 🙏

1
Y

Merhabalar dün gece sizin videonuz sayesinde Nozzle ve Extruder temizliği yaptım teşekkür ederim 😊 içte kalan filamentleri de çıkardım sonrasında aynı yönergelerle yerlerine taktım. Çalıştırdığım zaman kesici kolu sıkışması uyarısı verdi ama fiziksel olarak sıkışma yok bu konu da da destek olursanız çok sevinirim 

1
lux3dtasarim

Hocam selamlar, videonun yararlı olmasına çok sevindim 😊 Hocam genel de olmaz ama söküp topladıktan sonra bu tarz bir hata verdiği oluyor. O yüzden hiç endişe etme büyük bir sorun değil öncelikle bunu söyleyerek içini rahatlatayım 😅 P1S için bu durum çok tipik; o hata genelde fiziksel bir takılmadan ziyade sensörün kolun geri geldiğini "hissetmemesinden/görmemesinden" kaynaklanıyor.

Yapacağın en basit kontrol ve uygulamalar şöyle;

Mıknatıs Kontrolü: Kesici kolun üzerinde minik bir mıknatıs var. Temizlik yaparken bu mıknatıs yerinden çıkmış veya düşmüş olabilir. Sensör o mıknatısı algılamazsa kolu hala "içeride" sanıp hata verebiliyor.

En sık yapılan hata Vida Sıkılığı: Kolu gövdeye bağlayan vidayı çok sıktıysan yay, kolu geri itecek gücü bulamıyor olabilir. Vidayı çok az gevşetip kolun parmağınla bastırınca "tık" diye geri zıpladığından emin ol. Bazen bende var gücümle sıkıyorum unutuyorum sonra kesici kolu sıkışması hatası alıyorum 😅

Ön Kapak Pinleri: P1S'in ön kapağındaki o küçük pinler tam temas etmiyorsa sensör verisi gitmez. Kapağı söküp tekrar tam oturduğundan emin olarak takmayı dene. Çoğunlukla bu pinlerin slotlara yani yuvalarına tam oturmaması sebebi ile de hata çıkabiliyor. 

Bunları bir kontrol edip dene dostum, eğer çözülmezse yine haberleşiriz konuşuruz hallederiz 😊

0
lux3dtasarim
Yegi kullanıcısına cevaben:
Merhabalar dün gece sizin videonuz sayesinde Nozzle ve Extruder temizliği yaptım teşekkür ederim 😊 içte kalan filamentleri de çıkardım sonrasında aynı yönergelerle yerlerine taktım. Çalıştırdığım zam...

Hocam selamlar, videonun yararlı olmasına çok sevindim 😊 Hocam genel de olmaz ama söküp topladıktan sonra bu tarz bir hata verdiği oluyor. O yüzden hiç endişe etme büyük bir sorun değil öncelikle bunu söyleyerek içini rahatlatayım 😅 P1S için bu durum çok tipik; o hata genelde fiziksel bir takılmadan ziyade sensörün kolun geri geldiğini "hissetmemesinden/görmemesinden" kaynaklanıyor.

Yapacağın en basit kontrol ve uygulamalar şöyle;

Mıknatıs Kontrolü: Kesici kolun üzerinde minik bir mıknatıs var. Temizlik yaparken bu mıknatıs yerinden çıkmış veya düşmüş olabilir. Sensör o mıknatısı algılamazsa kolu hala "içeride" sanıp hata verebiliyor.

En sık yapılan hata Vida Sıkılığı: Kolu gövdeye bağlayan vidayı çok sıktıysan yay, kolu geri itecek gücü bulamıyor olabilir. Vidayı çok az gevşetip kolun parmağınla bastırınca "tık" diye geri zıpladığından emin ol. Bazen bende var gücümle sıkıyorum unutuyorum sonra kesici kolu sıkışması hatası alıyorum 😅

Ön Kapak Pinleri: P1S'in ön kapağındaki o küçük pinler tam temas etmiyorsa sensör verisi gitmez. Kapağı söküp tekrar tam oturduğundan emin olarak takmayı dene. Çoğunlukla bu pinlerin slotlara yani yuvalarına tam oturmaması sebebi ile de hata çıkabiliyor.

Bunları bir kontrol edip dene dostum, eğer çözülmezse yine haberleşiriz konuşuruz hallederiz 😊

0