Yazıcı geldi arkadaşlar nihayet. Flament başka kargo aracında kalmış bu yüzden evdeki tek flamentle tek baskı aldım. O da sağolsun Erol beyin hediye ettiği flamentti.
Kurulum gayet basit ve kolaydı. https://youtu.be/FvtMWNWH6pU?si=odyosxGPmj398yJP linkteki video ile sorun çıkmadı.
Şöyle birşeyle karşılaştım. Test için gönderdikleri 20 gram makarasız flamenti ams'ye takmıştım. Ams'den flament takınca makara da takılı olması gerekiyormuş. O yüzden test flamentini söküp makara flamenti taktım.
Spoon ya da spool denilen tek makara plastiğini de takmıştım aslında yukarı. Fakat kalibrasyon yaparken nozul kafası çarptı bildiğiniz oraya. Onu tam anlayamadım. Anormal gelince birden kapattım hatta cihazı. Muhtemelen bir şekilde yanlış taktım. Sanırım tam ortaya koyunca çarpıyor. Bunu tam anlamadığım için söktüm. Sonra bakacağım.
Kalibrasyon bittikten sonra y aksına yağlama gerektiğini belirtti system ekrandan. İki tip yağ varmış birisinde yeşil yazı var diğerinde siyah. Y aksı dedikleri de yatay olan tarafmış. Başka bir videodan izlediğime göre siyah yazılı olan dikey kısma, yeşil yazılı olan yağ yatay yani y aksına sürülüyormuş. Yanlış bir durum varsa belirtirseniz sevinirim. Önce peçeteyle y aksını sildim sonra aralıklı yağ damlattım. Daha sonra herhangi bir uyarı gelmedi.
Flament makarasını takarken bir öküzlük yaptım. Ams tarafında makarayı taktığımız yuvarlak zımbırtıdaki çıkıntılara kadar itip bırakmak yeterliymiş. Ben ilk baş orayı zorladım. Hatta çıkıntıyı geçemryince acaba makara deliğinin bir standardı var da uymuyor mu acaba bile dedim. Alakası yokmuş. 😂 Çıkıntının oraya kadar itmek yeterli.
Test baskısı olarak benchy dedikleri test gemisinden bastım Aşağıda fotoğrafı var. 15-20 dakikada sorunsuz bastı. Ama ben makara üzerinde yazan tabla ve flament sıcaklığına bakıp ayar yapmayı unuttum. Neye göre bastı, nasıl yaptı bir fikrim yok. 220 derece flament, 65 derece tabla sıcaklığı vardı. Yapay zekaya sordum ben bu modeli bitince hemen sökeyim mi soğusun öyle mi sökeyim diye. tabla sıcaklığı 30-35 derecelere kadar soğusun daha kolay ayrılır dedi. Öyle de oldu gerçekten. Tablayı takarken ya da modeli sökerken tablanın ortasına elimi değdirmeye dikkat ettim. elimizdeki yağ asiti diyeyim artık her neyse modelin tutmamasına sebep olabiliyormuş.
Fotoğrafta da görebileceğiniz gibi ufak tüylenmeler vardı ama yapay zeka normal dedi. Belki de flament ısısı yüksek geldi bilmiyorum şu anlık. Ama ufak çakmakla ateş tutunca gittiler.
Şu an atık kutusu basıyor. 4 saat gibi bir süre verdi sistem. Ses olarak gerçekten de öyle aman aman bir sesi yok. Sadece ilk başta 5-10 saniye kalibrasyon sırasında kafa bi titredi kendine geldi. 😂 Titreme konusunda masayı tam duvara dayayarak bayağı azalttım ama ilerde ben bunu sabitlesem daha iyi olur gibi geldi bana. Ama şu anlık bir problem yok.
Wifi'ı girip telefondan hemen bambu studio'ya waste box for A1 yazıp baskıya göndermek baya baya konforlu geldi. Henüz bilgisayardan bir şey göndermedim ama gayet kolay görünüyor her şey şimdilik. İpliklenme sorun mudur bir fikrim yok. Yapay zeka amca küçük veya detaylı modelde normal dedi. benchy'nin iç kısmına bakınca direksiyon kısmında detay kaybı farkediliyor. Ama genel olarak iyi görünüyordu.
Bu yazıda kurulum ve test bölümlerini en ince ayrıntısına kadar kendi hatalarımla birlikte yazmaya çalıştım. Atık kabı çıksın onu da eklerim bu başlığa. Bilgili arkadaşlar bir sıkıntı varsa belirtir.