90A mı 95A mı? Esnek Ayakkabı İçin Hangi TPU Daha Uygun?

Filament
Konuyu Açan
mert
⚙️ Aktif Üye
25.02.2026 16:02
4 Yanıt
30 Görüntülenme

Piyasada genelde 95A sertlikte TPU görüyorum. Denemek istiyorum ama 95A ayakkabı-terlik veya esnek parça için fazla sert mi olur emin olamadım. 90A nasıl olur sizce, daha mı konforlu olur? 90A’yı sadece Polymaker’da bulabildim, farklı marka önerisi olan var mı? Deneyimi olanlar sertlik ve kullanım amacı konusunda fikir paylaşabilir mi?

Yanıtlar 4

HectorSalamanca

90A yı bulabildiyseniz zaten satın alın bence :)

Bende Porima'nın 98A filamenti var. Çok esnek değil. Yumuşak da değil. Duvar kalınlığı 1 mm olan modellerde çok fazla esneme yapamıyor.

Ben ayakkabı basmanızı önermem açıkçası. Bana mantıksız geliyor açıkçası.

0
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
90A yı bulabildiyseniz zaten satın alın bence :)Bende Porima'nın 98A filamenti var. Çok esnek değil. Yumuşak da değil. Duvar kalınlığı 1 mm olan modellerde çok fazla esneme yapamıyor.Ben ayakkabı basm...

https://www.filamentmarketim.com/polymaker-polyflex-tpu90-filament

burada 90A buldum, 95A beni düşündürüyor ama 98A'yı hiç düşünemiyorum. Bu ürün 750gr ve 2000TL üstü fiyatı var.

0
HectorSalamanca

Ben bu fiyata değecek bir performansının olduğunu düşünmüyorum. 

birşeyleryapalım sitesinde varmış ama stokları tükenmiş. mesaj atsanız belki dönüş yapar.

0
ArthurvMorgan

zaten biliyorsunuz ama sertlik konusu şöyle. 0 sıvı 100 katı. Buna shore diyorlar. Kalıp silikonlarında kullanırdım bu ölçüleri ben de. 

Terlik konusunda bence deneysel olarak güzel. Oturup terlik basmaya uğraşmam. Pazarda daha ucuzdur muhtemelen. 

Ama benim de merak ettiğim başka bir şey var. Mesela atıyorum bir taşıma çantasının tutma yerine eli acıtmasın diye tpu eklemek istiyorum. Pla'nın üzerine ya da abs'nin üzerine tutunabiliyor mu çoklu flament olarak bassak.  Şeyi biliyorum ama. tpu'lar ilginç bir şekilde istediğin gibi esnet bir şey olmuyor. 

0