Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Filament Sıcaklık ayarı

Filament
3
Konuyu Açan
3dia
🥉 İlk Adım
28.04.26 14:10
3 Yanıt
38 Görüntülenme
0 Beğeni

Merhabalar 1 ay önce yazıcı aldım ve foruma da bugün üye oldum aranızda yeniyim. Creality Hi Combo yazıcı kullanıyorum, aldığımdan bugüne creality ve ender marka filament kullanıyordum ve herhangi bir sıkıntı yaşamıyordum. Fakat şuan E sun PLA-HS ve Beta PLA Mystic silk filament ve Beta PLA-Silk filament yellow gibi filamentler aldım filamentlerin üstünde maksimum sicaklık 210 derece yazıyor ve yazıcının kendi içindeki filament ayarlarında bu filamentlere uygun sıcaklık ayarı yok. Ne yaptıysam ayarlayamadım baskı esnasında yazıcının ekranından 210 dereceye çekiyorum ama filament değiştirirken noozle ı ya da kesiciyi tıkıyor. Bir de baskı haricinde noozle kendini temizlerken bu marka filanetleri çok kalın şekilde çıkartıyor. Hız ayarı konusunda desteğinizi bekliyorum.

Yanıtlar 3

3dprinter.58

@3dia yazıcının kendi ayarlarinda 1000 saatlik BASKIM var sorun yaşamadım 

0
erolblt

Filament sıcaklık ayarını yapmak için ilgili slicer'da filamentin üzerine sağ tıklayıp 'Düzenle'ye tıklayın.

Açılan pencerede filamentin geçerli yazdırma sıcaklık değerlerini girin ve kaydedin.

0
3
erolblt kullanıcısına cevaben:
Filament sıcaklık ayarını yapmak için ilgili slicer'da filamentin üzerine sağ tıklayıp 'Düzenle'ye tıklayın.Açılan pencerede filamentin geçerli yazdırma sıcaklık değerlerini girin ve kaydedin.

Çok teşekkür ederim denedim hallettim 👍

2