Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Beğenilen Filament Renkleri

Filament
HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
Moderatör
🧠 Rehber
29.04.26 12:29
15 Yanıt
61 Görüntülenme
0 Beğeni

Merhabalar,

Piyasada oldukça fazla renk, ton ve markada filament mevcut. Her markanın renk tonu birbirinden farklı. Fakat bazı renkler ve tonları gerçekten göze iyi hitap etmekte.

Mesela Valment'in yeşiliyle Porima'nın yeşili bir olmuyor.

Satıcıların sitelerine yüklediği filament fotoğrafları her zaman gerçekle aynı olmuyor. Haliyle bizler de "Acaba fotoğrafta göründüğü gibi mi?" "Tonu nasıldır?" gibi sorulara takılı kalabiliriyoruz.

Düşüncem, herkesin elinde olan veya beğendiği filamentlerle aldığı baskıları markalarıyla paylaşması yönündedir.

Bu sayede herkes istediği renge ait filamenti rahatlıkla bulabilecektir.

Yanıtlar 15

yucakcraft3d

Güzel düşünmüşsünüz, dediğiniz markaya göre değişen renk tonları oluyor, ben bu sorunu kırmızı renk için yaşadım, Porima'nın kırmızı renk tonu ile Valment'in kırmızı renk tonu farklı geldi bana, Porima kırmızısı daha tok bir tonda iken Valment kırmızısı biraz açık bir tonda, bu 2'si ile almış olduğum baskıları ışığa doğru tutunca Valment'in kırmızısı hafiften şeffaf gibi ışığı geçiriyor, bu yüzden kırmızı tercihim Porima'dan yana olacak her zaman.

Fotoğraflarda göründüğü gibi, sol da ki Valment, sağ da ki Porima. Aynı ölçüler de 2 farklı markanın renk tonu bu şekil de.

0
yucakcraft3d
yucakcraft3d kullanıcısına cevaben:
Güzel düşünmüşsünüz, dediğiniz markaya göre değişen renk tonları oluyor, ben bu sorunu kırmızı renk için yaşadım, Porima'nın kırmızı renk tonu ile Valment'in kırmızı renk tonu farklı geldi bana, Porim...

Paylaşınca fotoğraflar kaydı, üst de ki Valment, alt da ki Porima.

0
yucakcraft3d

Creality Ender PLA+ Turuncu renk

1
yucakcraft3d

Microzey PLA Pro Max - Mor renk

1
doruk

Apex Gökkuşağı PLA+ Filament - Tropik Işıltı

1
3dprinter.58

Renk kartelasi basiyorun bitince atayım baya çeşit çeşit vat

1
yucakcraft3d

Creality Ender PLA+ Apple Green rengi

1
yucakcraft3d

Porima PLA - Sarı, bu rengi alırken tonu nasıl olacak diye endişe ediyordum, kullanmaya başladığım ilk günden beri tam kıvamında bir sarı renk tonu.

0
yucakcraft3d

Bu 2 renk Ender PLA+ Mavi ve Kırmızı renkleri ürün kalite olarak mükemmel, en az baskı hatası aldığım marka bu, fakat renk tonları biraz soluk, mesela kırmızı renk tam kırmızı değil, pembeye yakın bir tonu var.

0
HectorSalamanca
yucakcraft3d kullanıcısına cevaben:
Bu 2 renk Ender PLA+ Mavi ve Kırmızı renkleri ürün kalite olarak mükemmel, en az baskı hatası aldığım marka bu, fakat renk tonları biraz soluk, mesela kırmızı renk tam kırmızı değil, pembeye yakın bir...

Evet bence de renkleri biraz cansız.

0
yucakcraft3d
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Evet bence de renkleri biraz cansız.

Bir de Ender Fast serisi var, onu henüz denemedim, görsellerde renk tonları daha canlı duruyor, deneyen birileri varsa paylaşsın görelim.

0
yucakcraft3d

Ender PLA+ Jade Green, diğer markalar da Su Yeşili diye bulabilirsiniz, tek başına kullanınca ilk başta göze hoş gelmiyor, fakat Yeşil renk ile kombinleyip kullanınca çok güzel görünüyor.

1
E

Kingroon PLA Pembe Renk, çoğu markada toz pembe gibi renklerle geçiyor. Fotoğrafdaki örnek baskı ve eSun yeni Şeftali Pembesi ilehttps://forum-resimleri.b-cdn.net/editor/kingroonpembe-1c4b6382.webphttps://forum-resimleri.b-cdn.net/editor/kingroonpembe-1c4b6382.webp karşılaştırması mevcut.

0
E

Kingroon PLA Pembe Renk, çoğu markada toz pembe gibi renklerle geçiyor. Fotoğrafdaki örnek baskı ve eSun yeni Şeftali Pembesi ile karşılaştırması mevcut.

Fotoğraflar birbirine girmiş tekrar paylaşıyorum.

esunkarsilastirma.jpeg
esunkarsilastirma.jpeg
249,68 KB
kingroonpembe.jpeg
kingroonpembe.jpeg
231,84 KB
0
erolblt
ern kullanıcısına cevaben:
Kingroon PLA Pembe Renk, çoğu markada toz pembe gibi renklerle geçiyor. Fotoğrafdaki örnek baskı ve eSun yeni Şeftali Pembesi ile karşılaştırması mevcut.Fotoğraflar birbirine girmiş tekrar paylaşıyoru...

Pembe renkler tatlıymış hocam güzel duruyor.

0