Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

PLA mı PETG mi? Hangi Marka ve Renkleri Kullanıyorsunuz?

Filament
erolblt
Konuyu Açan
erolblt
Moderatör
🧠 Rehber
12.05.26 22:44
4 Yanıt
14 Görüntülenme
0 Beğeni

Forum adına üzerinde çalıştığımız faydalı bir proje için sizlerin filament tercihlerini merak ediyoruz.

En çok kullandığınız filament markası hangisi?

En çok hangi renkleri tercih ediyorsunuz?

PLA, PETG, ABS veya farklı malzemelerde favoriniz neler?

Yanıtlar 4

Bektassaka
Elas PLA - siyah,beyaz,kırmızı,mavi,pembe,sarı,gri PETG - siyah,beyaz PLA renk seçenekleri nedeniyle.
0
ArthurvMorgan

Petg'yi ilk kullandığımda hem daha fazla ısıya dayanıyor hem daha esnek, ne gerek var pla'ya demiştim. PETG ile birbirne geçmeli ürünlerde milimetrik detay kaybı oluyormuş onu öğrendim. dübel basamadım petg ile. 

0
yucakcraft3d

Ender PLA+ Siyah, Beyaz, Kırmızı, Mavi, Jade Green, Apple Green, Turuncu,

Microzey PLA Mor, Kahverengi, Lacivert, Gri, Siyah, Beyaz,

Porima PLA Sarı, Kırmızı, Siyah

Valment Siyah, Kırmızı

Sunlu PLA Macenta rengi ile ilk defa şuan baskı alıyorum, makine devam ediyor, renk tonu gayet hoşuma gitti, kalitesi için şuan bir şey söyleyemem zamanla birkaç baskı aldıktan sonra buraya tekrar yazarım.

En çok kullandığım Ender marka olmasına rağmen renk tonları biraz soluk olduğu için pek fazla tercih etmemeye çalışıyorum.

En çok memnun kaldığım marka ise her yönüyle Porima, evet en az kullandığım marka 😂😂 malesef fiyatından dolayı alamıyorum, renk tonları gayet güzel, baskı alırken en az sorun yaşadığım markadır, hem yerli hem de kaliteli bir marka, bütçesi uyan herkese tavsiye ederim.

1
Bektassaka
yucakcraft3d kullanıcısına cevaben:
Ender PLA+ Siyah, Beyaz, Kırmızı, Mavi, Jade Green, Apple Green, Turuncu,Microzey PLA Mor, Kahverengi, Lacivert, Gri, Siyah, Beyaz,Porima PLA Sarı, Kırmızı, SiyahValment Siyah, KırmızıSunlu PLA Macent...

porimalarda hiç sargı sıkıntısı yaşadınız mı ?

0