Arkadaşlar merhaba bambulaba1 combo yazıcımda baskı alırken Filament değişimlerinde ve baskı sırasında tak tak diye sesler geliyor ve bu sesler gelince de baskı görselini koyduğum gibi kalitesi çok bozuk oluyor böyle boşluklu boşluklu yeni bir kullanıcıyım ve nasıl çözeceğimi bilemedim yardımcı olur musunuz?
Ekstruder hatası a1 combo
Yanıtlar 8
O duyduğun “tak tak” sesi de büyük ihtimalle dişlinin filament kaçırması. Filament rahat akamayınca extruder zorlanıyor ve dişli atlıyor. Filament nemliyse de benzer görüntü yapabiliyor, özellikle değişim sırasında daha çok belli oluyor. Sıcaklık da düşük kalmış olabilir, bazen 5-10 derece artırınca toparlayabilir.Nozzle temizliği yapıp, sıcaklığı biraz artırıp tekrar denersen muhtemelen düzelecektir. Hangi filamentle, kaç derecede basıyorsun? @Ecemel
Porima smart pla 220 basıyorum, daha önce hiç nozzle ya da Ekstruder temizlemediğim için nasıl yapacağımı bilmiyorum ve yazıcıları bozmaktan korkuyorum açıkçası
@doruk @erolblt maalesef çözemedim Videodakini yapmaya çalışıyorum fakat nozzle ağzına kadar Filament dolu olduğu için alyanı bi türlü ittiremiyorum bu haldeki bir nozzle artık çöp mü olmuştur yenisi mi alınmalı yoksa denemeye devam etmeli miyim