Ekstruder hatası a1 combo

Bambu Lab
Ecemel
Konuyu Açan
Ecemel
🥉 İlk Adım
14.02.2026 05:06
8 Yanıt
51 Görüntülenme

Arkadaşlar merhaba bambulaba1 combo yazıcımda baskı alırken Filament değişimlerinde ve baskı sırasında tak tak diye sesler geliyor ve bu sesler gelince de baskı görselini koyduğum gibi kalitesi çok bozuk oluyor böyle boşluklu boşluklu yeni bir kullanıcıyım ve nasıl çözeceğimi bilemedim yardımcı olur musunuz?

Ekli Dosyalar
IMG_BEC803BD-EC28-4978-B140-0D06DB8889E1.jpeg
IMG_BEC803BD-EC28-4978-B140-0D06DB8889E1.jpeg
1,82 MB

Yanıtlar 8

O duyduğun “tak tak” sesi de büyük ihtimalle dişlinin filament kaçırması. Filament rahat akamayınca extruder zorlanıyor ve dişli atlıyor. Filament nemliyse de benzer görüntü yapabiliyor, özellikle değişim sırasında daha çok belli oluyor. Sıcaklık da düşük kalmış olabilir, bazen 5-10 derece artırınca toparlayabilir.Nozzle temizliği yapıp, sıcaklığı biraz artırıp tekrar denersen muhtemelen düzelecektir. Hangi filamentle, kaç derecede basıyorsun? @Ecemel 

0
Bektassaka

@Ecemel temizlik ihtiyacı var gibi görünüyor. 

0
Ecemel

Porima smart pla 220 basıyorum, daha önce hiç nozzle ya da Ekstruder temizlemediğim için nasıl yapacağımı bilmiyorum ve yazıcıları bozmaktan korkuyorum açıkçası 

0
erolblt

Bu videoyu izleyerek yapabilirsiniz.

https://youtu.be/Ru5DXpBPNj0?si=p6l7jOlu0tHrrCHB

@Ecemel 

0
Ecemel

Çok teşekkür ederim @erolblt @gulayky @Bektassaka

0
doruk

@Ecemel  sorunu çözebildiniz mi ?

0
Ecemel

@doruk @erolblt maalesef çözemedim Videodakini yapmaya çalışıyorum fakat nozzle ağzına kadar Filament dolu olduğu için alyanı bi türlü ittiremiyorum bu haldeki bir nozzle artık çöp mü olmuştur yenisi mi alınmalı yoksa denemeye devam etmeli miyim 

image.jpg
image.jpg
1,4 MB
0
erolblt
Blogu ısıtarak nozzle içinde olan Filament’i bir cisim yardımı ile iteleyebilirisiniz eğer olmazda yenisini almanız gerekir burayı düzelttikten sonra kusursuz baskılar almaya devam edersiniz. @Ecemel 
0