Bambu Lab P1S Teflon Boru Aşınma Sorunu ve Değişimi

Bambu Lab
doruk
Konuyu Açan
doruk
⚙️ Aktif Üye
03.02.2026 13:41
6 Yanıt
78 Görüntülenme

Bambu Lab P1S yazıcımda extrudere giden teflon borunun aşındığını fark ettim. Yaklaşık 2000 saate yakın baskı aldım ve bu durum bana oldukça normal geldi. Teflon boruyu değiştirdim, şu an baskılarda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Değişim sürecini adım adım fotoğrafladım ve ekledim. Belki birilerinin işine yarar diye paylaşmak istedim. Piyasada satılan 1 metre uzunluğunda, 1.75 mm teflon boru alarak değişimi rahatlıkla yaptım. Müsait bir zamanda AMS içinde bulunan teflon boruları da değiştirmeyi düşünüyorum. Onların da zamanla aşınmış olabileceğini tahmin ediyorum. Bu tarz parçalar için belirli aralıklarla bakım yapmak makine sağlığı açısından gerçekten çok önemli. Aşınmış teflon borular zamanla nozzle tıkanmalarına ve daha büyük masraflara yol açabiliyor. Bu yüzden bilgilendirme amaçlı paylaşıyorum. Benzer bir durum yaşayan ya da farklı bir tecrübesi olan varsa, paylaşması topluluk için faydalı olur.

Ekli Dosyalar
IMG_0573.jpeg
IMG_0573.jpeg
1,38 MB
IMG_0576.jpeg
IMG_0576.jpeg
2,14 MB
IMG_0580.jpeg
IMG_0580.jpeg
2,3 MB
IMG_0581.jpeg
IMG_0581.jpeg
508,39 KB

Yanıtlar 6

yldrm3dcraft

@erolblt teflon boru vb evrensel yedek malzemeleri aslında sizin veya forumda al sat yapmayı düşünenlerin alıp satması daha iyi olmazmı sizce hem topluluğumuz genişler hemde ticaretimiz olur forumumuza ekstra pazaryeri gibi bir bölüm eklesek 

0
yldrm3dcraft

teflon boru gibi malzemeleri mesela ben buradan bulabilirim grup içi alımlar olursa gaziantepte büyük bir firma var boru rekor  gibi parçaları satan

0
erolblt

@yldrm3dcraft site içi genel güncelleme geliyor. Buna benzer bir alanda var projemizde en kısa zamanda yayına alacağız. Şu an için testlerini ve kurgusunu bitirmeye çalışıyoruz.

0
yldrm3dcraft

@erolblt anladım iyi çalışmalar.

0
erolblt

@yldrm3dcraft ilgin ve desteğin için teşekkür ederim.

0
yldrm3dcraft

@erolblt forumumuzun daha iyi yerlere gelebilmesi için her zaman ilgiliyiz 

0