Filenta Filament Kırılma ve Nozzle Tıkanma Sorunu Yaşayan Var mı?

Filament
Konuyu Açan
mert
⚙️ Aktif Üye
23.01.2026 09:22
3 Yanıt
92 Görüntülenme

Filenta filamentleri daha önce uzun süre sorunsuz şekilde kullandım ve herhangi bir problem yaşamamıştım. Ancak son aldığım filamentlerde ciddi sorunlar yaşamaya başladım.

Yeni aldığım Filenta filamentler elimle bile çok kolay kırılıyor. Baskı sırasında da özellikle renk değişimine geldiği anda filament nozzle içinde tıkanıyor ve yazıcı hata veriyor. Nozzle’ı temizleyip tekrar denedim fakat aynı hatayı tekrar aldım.

Daha önce bu markayı kullandığımda böyle bir sorun yoktu, bu yüzden filamentin nem almış olabileceğini ya da üretimle ilgili bir durum olabileceğini düşünüyorum. Benzer sorunu yaşayan ya da çözüm bulabilen oldu mu? Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yanıtlar 3

Hocam garanti olsun istersen flament kurutucular var biraz pahalı eskisine göre ama iş görür crealty flan 2 li tekli gibi.. Eger onu almam dersen dogalgaz petegi üstüne koyabilirsin o nemi çekiyor oda olmaz dersen ki çok tavsiye etmesem de fırında biraz ısırabilirsin bir arkadaşım demişti bu 3.seçeneği.. Erime riski oldugu için bana kalsa 1.Dediğimi yapman en garantisi.. 

0

@Runin kurutucular da stokta yok gibi gördüm creality 2 li bana mantıklı geldi ama şu an için stok göremedim. Fırın olayı ile ilgili de emin olamadım petek üstüne koymayı denerim.

0
HectorSalamanca

Ben daha önce fırına koydum. Sorun olmuyor. 45 derecede 8 saat fanlı

0