Filament
doruk
Konuyu Açan
doruk
⚙️ Aktif Üye
18.01.2026 13:23
8 Yanıt
168 Görüntülenme

Porima Eco PLA filamentler hakkında ne düşünüyorsunuz? Makarasız versiyonlara göre fiyatı biraz daha uygun görünüyor. Ayrıca kendi makarasını basıp aynı makarayı sürekli kullanabiliyorsunuz.

Sizce bu sistem mantıklı mı? Deneyimleyen veya baskı alan oldu mu? Baskı kalitesi ve kullanım açısından görüşlerinizi merak ediyorum.

Ekli Dosyalar
porima-eco-pla.webp
porima-eco-pla.webp
67,85 KB

Yanıtlar 8

Bektassaka

@doruk selam, açıkcası her şeyin eco sınıfı pek tatmin etmiyor. :) 

ve makara basıp kullanalım istediğimizde eco sınıfı alarak edeceğimiz karın bir kısmını bu üretim aşamasında geri vermiş olacağız. Daha büyük sorun olabilecek bir diğer konu da makaraya düzgün sarım yapılaması durumunda yaşanacak olaylardır. 

0
HectorSalamanca

Merhaba,

Bence elinizde bitmiş makara varsa eco pla alabilirsiniz.

Bazen bitmiş makara kartonunu çıkartmak zor oluyor. Bitmiş makarayı yarım saat suda bekletirseniz karton kısmı yumuşacak ve yırtarak kolaylıkla çıkartabileceksiniz.

Daha sonra eco pla'yı makaraya sıkıştırarak takmanız gerekiyor. Tam sıkıştırmadan yanındaki kelepçeleri de kestiğinizde yeni makaranız hazır olmuş oluyor. 

Daha önce denedim ve hiçbir sorun yaşamadım.

0
HectorSalamanca

Ayrıca eklemek istediğim bir diğer konu da Porima Smart PLA

Porima'ya Smart PLA ile normal PLA'nın arasında ne fark olduğunu sorduğuda bir farkın olmadığını söylediler. Aslında bunu kullanıcılardan duymak benim için daha önemli

Daha önce Porima Smart PLA kullanan varsa yorumlarda buluşalım.

0

Ben porima filamentlerinden çok memnunum renkleri çok harika smart olanların dokusu daha yumuşak gibi ve bir tık parlak fiyatı daha uygun diye denemiştim bir fark göremedim basım aşamasında makara sarımlarıda hoşuma gidiyor. 

0
yldrm3dcraft

@doruk bence eco alıp 50 lira kar etmek için 5-6 saat makara basmaktansa hiç uğraşma derim bana şahsen ilk mantıklı geldi makara baskı süresi ve baskı için gerekli filament ağırlığını görünce ecodan vazgeçtim

0

Ben çok sık kullanıyordum. İşte iken uzaktam baskı verip işlerimi hallediyordum fakat ecoların sarmasında sıkıntı çıkınca yazıcı yanına gidene kadar çalışmadı. Sürekli elle müdahale gerekti. Onun yerine Porima Smart PLA Filament alabilirsiniz tabi bulursanız. Fiyat olar uygun ve bu güne kadar baskıda hiç sorun yaşatmadı.

0
yldrm3dcraft

@Onebicimisim genelde günün erken saatlerinde kaptın kaptın kapamadın stoklara girer girmez bitiyor malesef renk çeşitleri

0

Şimdi stoklarım iyi ama sonraki seferde deneyeceğim. :)

0