Destekler çok sert oluyor ve parçaya yapışıyor – nasıl kolay ayrılır? (Ayar önerisi)

3D Printer
B
Konuyu Açan
backhere
🥉 İlk Adım
02.04.26 21:28
5 Yanıt
37 Görüntülenme
0 Beğeni

Arkadaşlar merhaba,

3D baskı alırken ciddi bir destek sorunu yaşıyorum.

Destekler modelden neredeyse hiç ayrılmıyor.

Çok sert oluyor, sökerken ya model zarar görüyor ya da destek resmen kaynamış gibi kalıyor.

Yazıcılarım

K1 MAX, ARTİLLERY X4 PLUS, FLSUN T1PRO 

Yanıtlar 5

doruk

Destekle model arasında ki mesafeyi arttırın hocam birbirine çok yakınsa sökmesi zor olur.

0
HectorSalamanca

Merhaba,

Ben daha önce 0.2 mm kullanıyordum ve zor sökülüyordu. 0.25 mm mesafe iyi oluyor. İsterseniz 0.25 ile 0.3 arasında deneyerek kendi değerinizi belirleyebilirsiniz.

1
ArthurvMorgan

Dilimleyicide üst z mesafesi gibi bir ayar var. Bendeki bambu studio ama sizdeki farklı bir dilimleyici sanırım. 

0
lux3dtasarim

Merhabalar, aynı sorunu bende yaşıyordum. Üst Z Mesafesini deneyerek en uygun destek ayarını bulabilirsiniz. Bende ilk başta 0,2 mm kullanıyordum zor sökülüyordu, sökülürken baskıya da zarar veriyordu sonra 0,25 mm olarak değiştirdim ve şimdi bu şekilde gayet güzel kolay sökülüyor baskıya da zarar vermiyor. 

Tabii ki bu ayar her yazıcı ve dilimleyicide farklı olabiliyor o yüzden arkadaşım şöyle yapmanı tavsiye ederim: 

"Destek Test Baskısı" bunu indir. Dilimleyici programda dilimle ve ayarlardan "Üst Z Mesafesini" bul.

Sırasıyla: 0,200 mm / 0,225 mm / 0,250 mm / 0,275 mm / 0,300 mm olarak bu modelde ayarı değiştirerek bas. Kontrol et hangisi daha iyi ve temiz çıkarsa o ayar demek ki senin yazıcın için en uygun ayardır.

Kolay gelsin, iyi baskılar :)

0
yldrm3dcraft

bambu kullanıyorsan bambu studioda destek sekmesinde üst z mesafesi 0,25 yapıyorum ben çok rahat bir şekilde sökülüyor

0