Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
3D Printer
C
Konuyu Açan
Chaterx
🥉 İlk Adım
07.05.26 10:50
11 Yanıt
43 Görüntülenme
0 Beğeni

Merhabalar, 25k-30k arasında bir bütçem var. İlk aşamada hobi amaçlı bir 3d yazıcı almak istiyorum. Creality sparkx i7 modelini gördüm. Piyasada iyi yorumlarda okudum. Ancak kapalı kasa olması daha mı iyi olur kararsız kaldım. Creality K1C modelini inceledim. Ancak onda da çok renkli baskı yok. Bu konuda öneriniz var mı? Çok renkli baskı işe yarar mı? 

Yanıtlar 11

Onur

Merhaba, bütçene göre Creality SPARKX i7 Color Combo güzel bir seçenek bence. 24-25k bandında ve 4 renkli çok malzemeli baskı yapabiliyor yani bütçene uyuyor.

Kapalı kasa meselesine gelince sadece PLA ve PETG basacaksan açık kasa gayet yeterli. ABS veya mühendislik filamentleri düşünüyorsan o zaman kapalı kasa şart ama hobiye yeni başlıyorsan PLA ile zaten çok şey yapabiliyorsun merak etme.

Çok renkli baskı işe yarıyor mu dersen kesinlikle yarıyor, özellikle figür, dekoratif parça veya logo gibi şeylerde çok renk büyük fark yaratıyor. Başlangıçta biraz öğrenme süreci var ama alışınca çok keyifli oluyor.

0
C
Onur kullanıcısına cevaben:
Merhaba, bütçene göre Creality SPARKX i7 Color Combo güzel bir seçenek bence. 24-25k bandında ve 4 renkli çok malzemeli baskı yapabiliyor yani bütçene uyuyor.Kapalı kasa meselesine gelince sadece PLA ...

Çok renkli baskıyı isteme sebebim tam anlamıyla bu bahsettiğiniz şeydi. Sanırım tercihimi Creality sparkx i7 den yana kullanacağım. Peki bu muadilde önereceğiniz başka cihaz var mı?

0
Onur

Muadil olarak aklıma Bambu A1 Combo geliyor ama SparkX i7'nin artıları düşünüldüğünde gerçek anlamda bir muadili yok bence bu fiyat bandında. Bambu tarafında zaten şu an stok sorunu var, ön siparişle geliyor ve 1 ay beklemeniz lazım. SparkX i7 şu an stokta, bu bütçeye bu özellikleri bir arada bulmak zor. Kaçırmadan almanızı öneririm.

0
C
Onur kullanıcısına cevaben:
Muadil olarak aklıma Bambu A1 Combo geliyor ama SparkX i7'nin artıları düşünüldüğünde gerçek anlamda bir muadili yok bence bu fiyat bandında. Bambu tarafında zaten şu an stok sorunu var, ön siparişle ...
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. En kısa sürede cihazı alacağım.
1
erolblt
Chaterx kullanıcısına cevaben:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. En kısa sürede cihazı alacağım.
Aldığınızda deneyimlerinizi paylaşırsanız, alacak arkadaşlara da iyi bir referans olmuş olursunuz. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim 😄
0
C
erolblt kullanıcısına cevaben:
Aldığınızda deneyimlerinizi paylaşırsanız, alacak arkadaşlara da iyi bir referans olmuş olursunuz. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim 😄

Sağ olun. Elbette cihazı bir süre kullandıktan sonra deneyimlerimi paylaşacağım.

0
Kadir3D

Kısa ve Net bana göre Bambu lap .

Ben bambucuyum :)

0
ArthurvMorgan

Bütçenizi 50 bin bandına çıkarabilirseniz Snapmaker u1 çok daha iyi olur bence. Hem bir noktaya kadar anladığım kadarıyla abs de basılabiliyor hem de çok renkli flamentli baskılarda çok az atık üretip çok daha hızlı basıyor. Arkadaşlarımızın diğer önerdiği modellerde atık vb. durumlar nasıl bilmiyorum ama. 20 bin bütçe arttırmak çok gibi gelebilir ama onu flament atığıyla bence amorti eder. Kimi modeller var, 100 gram kendisi 150 gram atığı oluyor. 

Mesela bu örnekte 28 gram modelin 68 gram atığı olmuş. Tabii ki bu modelin detayına göre değişir. illa 3-4 katı olacak diye bir şey yok. 

Ha ama genel olarak çok renkli baskı olsun, ben ayda yılda bir çok renkli baskı alacağım derseniz bambu lab ekosistemini ben seviyorum. Ben olsam p1s combo alırım en azından. Kapalı kasa olmasını tercih ederim. 

Çok flamentli model basar mıyım basmaz mıyım diye kararsız kalırsanız şöyle diyeyim;

evde çocuk varsa kesinlikle çok işiniz düşer çok renkli flamente,

Figür karakter işlerini seviyorsanız yine çok işiniz düşer,

fakat araba, motosiklet parçası gibi şeyler, modifiye parçaları vb. yapacaksanız daha çok abs, asa gibi mühendislik flamentlerine işiniz düşer. Bu da kapalı kasa sistem ister,

Evde raf, kutu, askı gibi şeyler yapmak için çoğunlukla pla yeterli oluyor. Isıya azcık dayanıklı şeyler için petg oluyor. Çoğu açık kasa pla, petg,tpu basar. tpu da telefon kılıfı gibi esnek şeyler için. 

Arkadaşların önerdiği spark modeli kapalı kasa ise onu alordım örneğin çok renkli baskıya gerçekten çok ihtiyacım olmayacaksa. Bende 2-3 aydır a1 combo var. Çok renkli baskı 1-2 defa basmışımdır o da 1-2 katmanlık renk değişimi. Tabii ki bu benim için böyle. Figür ve oyuncak hastasıysanız çok fazla da kullanabilirsiniz. 

Biraz karışık oldu farkındayım ama ihtimalleri sıralamak istedim. Maksat optimumunu bulabilin diye. 

0
C
ArthurvMorgan kullanıcısına cevaben:
Bütçenizi 50 bin bandına çıkarabilirseniz Snapmaker u1 çok daha iyi olur bence. Hem bir noktaya kadar anladığım kadarıyla abs de basılabiliyor hem de çok renkli flamentli baskılarda çok az atık üretip...

Bu cihazı gördüm çok iyi görünüyor ancak malesef ilk aşama için bu fiyatlara çıkmayı düşünmüyorum. Sonraki aşamalarda böyle bir makine almayı düşünebilirim. Fikriniz için çok teşekkürler.

0
C
Creality sparkx i7 model cihaz siparişini verdim. Haftaya cihaz elimde olacak.
Cihaza uygun hangi filament modellerini
önerirsiniz?
0
Bektassaka

açık cihazlarda ses bir tık fazla ve tozlanma fazla, her baskı öncesinde tabla temizliği gerekli

0