Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
Bambu Lab
eeyigunn
Konuyu Açan
eeyigunn
🏅 Destekçi
27.03.26 13:28
9 Yanıt
98 Görüntülenme
1 Beğeni

Tablamı ne sıklıkla ne ile temizlemeliyim ?

İnternetten baktığımda cif ile temizleyen ya da alkol ile temizleyenleri gördüm fakat hangisi daha iyi olur ?

Yanıtlar 9

yldrm3dcraft

bulabilirsen izopropil alkol bulamaz isen bulaşık deterjanı ile bol köpükle ov sonrasında güzelce durulayıp el değirmeden kurumaya bırakın mümkünse dik bir şekilde bir yere yaslayın

1
yucakcraft3d

3D yazıcı kullanalı yaklaşık 2 yıl olacak, henüz tablayı su, deterjan ve herhangi bir temizlik ürünleri ile temizlemedim, yapışma gibi herhangi bir problem de yaşamadım 😂😂😂

0
eeyigunn
yucakcraft3d kullanıcısına cevaben:
3D yazıcı kullanalı yaklaşık 2 yıl olacak, henüz tablayı su, deterjan ve herhangi bir temizlik ürünleri ile temizlemedim, yapışma gibi herhangi bir problem de yaşamadım 😂😂😂

Açıkçası ben de sadece önlem olarak yapmak istiyorum en azından elimde bulunur. Bir problem anında elimde bir çözüm olur teşekkür ederim  

0
eeyigunn
yldrm3dcraft kullanıcısına cevaben:
bulabilirsen izopropil alkol bulamaz isen bulaşık deterjanı ile bol köpükle ov sonrasında güzelce durulayıp el değirmeden kurumaya bırakın mümkünse dik bir şekilde bir yere yaslayın

Teşekkür ederim peki ortalama 5-6 baskıdan sonra temizlemem gerekir mi

1
yldrm3dcraft
eeyigunn kullanıcısına cevaben:
Teşekkür ederim peki ortalama 5-6 baskıdan sonra temizlemem gerekir mi

Ben genelde 10 baskıdan sonra temizliyorum baskıyı üzerinden alırken parmağımı temas ettirmemeye çalışıyorum

0
eeyigunn
yldrm3dcraft kullanıcısına cevaben:
Ben genelde 10 baskıdan sonra temizliyorum baskıyı üzerinden alırken parmağımı temas ettirmemeye çalışıyorum

Tamamdır çok teşekkür ederim tavsiyenize uyarak devam edeceğim 

1
Kadir3D

Tablanızı  ortalama 5-6 baskıdan sonra sabunlu su ile köpükleyerek durulayınız ve kendi halinde kurumasına bırakınız . Veya izopropil alkol ile temizleme yapınız arkasına tabla yapıştırıcısı kullanınız bunuda 7-8 baskıda bir yenileyiniz ... 

1
Jakobiyan

Ben lavaboya koyuyorum üstüne sıvı sabun, sonra sakal traş fırçası ile sabunu yayıyorum. Su ile durulayıp havluyla kuruluyorum. Sonra üstüne biraz kolonya döküp siliyorum. En son tablayı 60 65 derece ısıtıp şekerli su döküp siliyorum. Bayadır sorun yaşamadım. 

1
ArthurvMorgan

Eğer ilk katmanlarınızda bozulma görüyorsanız sabunlu sıcak suyla yıkayıp durulayabilirsiniz. Elimizdeki ter ve yağlar özellikle ilk katman tutunmasını engelleyebiliyor. İlk katman tutunması flamentin cinsi, kalitesi, yazdırması, sıcaklığı, hızına bağlı olduğu gibi tablanın temiz olmasına, yağlı olmamasına da bağlı olabiliyor. Bunu en iyi anlama yöntemi bence ilk katman hep aynı yerde bozuk çıkıyorsa muhtemeken tablanın temizlenme vakti gelmiştir. Aşağıdaki gibi anormallikler görüyorsanız tabladan olabilir kesin olmamakla birlikte. 

İlk katman testi yapanlar da oluyor. İnternete first layer test yazarsanız modeller çıkıyor. Çok gerekli mi derseniz, eğer sürekli ilk katman sorunu yaşıyorsanız ya da istediğiniz mükemmellikte çıkmıyorsa bir deneyip sonuçları değerlendirmekte fayda var. Ben yaptım, kuşe kağıt gibi bütün bir şey çıktı. İnternete baktım bu iyi bir şeymiş. 

0