Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Bambulab MQTT verisiyle uğraşan var mı?

Genel Tartışma
ArthurvMorgan
Konuyu Açan
ArthurvMorgan
🔧 Teknisyen
13.05.26 17:16
0 Yanıt
13 Görüntülenme
0 Beğeni

Merhabalar, Şu ara Bambu Lab A1 yazıcımdan MQTT verisi çekip oradan anlamlı bir veri üretmeye çalışıyorum. Bu konu hakkında uğraşmış olan var mı?Gelen json verilerden hiçbir halt anlamadığım için hangisi nedir onu ayrıştırmaya çalışıyorum. 

Bilmeyenler ve öğrenip uygulamak isteyenler için biraz bilgi gireyim. Yazıcılarımız yerel ağdan mqtt denilen bir protokol ile dışarı radyo yayını yapar gibi bilgiler yayınlıyor baskı başladı, şu yüzdede motor flamenti çekti gibi. Çeşitli etiketler ve değerler yani. Örneğin;

{

"print": {

"sequence_id": "0",

"print_status": "RUNNING",

"mc_percent": 45,

"mc_remaining_time": 120,

"nozzle_temper": 220.5,

"bed_temper": 60.0,

"subtask_name": "Proje_Dosyasi.gcode",

"gcode_state": "ACTIVE"

}

}

gibi blgiler. Burada yazdığım düzenli olsa da resimdeki gibi geliyor bilgiler henüz ayrıştırma yapmadım. Amacım slotlardan otomatik flamenti stoktan düşmek ve çeşitli analizler yapmak. Bunun için c#'ta arayüz oluşturmak kolay diye c# kullanıyorum. 

Bunu yapabilmek için yazıcıda gözünüze takılmıştır LAN MODE'u aktif etmek ve oradaki access kod ile ıp kodu kendi yazılımınızda eşleştirmek gerekiyor. Bende şöyle de bir durum oldu. Windows güvenlik duvarı ilk başta engelledi uğraştırdı. Bir de bununla uğraşacaksanız ilk başta bambustudio atıyor sizi. Windows engelini de kaldırınca eşleşme yapıyorr yazıcı sekmesinde bilginiz olsun.

İnternetten araştırdığım kadarı ile bağlantı elektrik gidip gelmesi, modem açıp kapatma ve reset yeme durumlarında IP değişebiliyor bilginizz olsun. Ama yazıcı açıp kapatmada değişmedi bende. Zaten ben başka işlerde ESP32 kullanırken de aynı olay var. Bambunun kartında da esp32 varmış. 

Yurtdışında ya da yabancı forumlarda gezdiğim kadarıyla insanlar mesela baskı başlayınca taktıkları ekstra aydınlatmayı tetikletebiliyor ya da başka işler yaptırıyorlar bu MQTT yayınlarıyla. Sanırım biz de MQTT ile yazıcıya birşeyler yaptırabiliyoruz ama konu kafamda netleşmedi henüz. Bilgisi olan varsa tecrübelerini dinlemek isterim. 

Ben istiyorum ki benim tasarladığım program hiç kullanıcıyı uğraştırmasın kendi stoğunu düşsün, Analiz modu açarsam bana senin flamentin baskının şu aşamasında biter tahmini desin, elektrik tüketimimi göstersin, satış yapıyorsam oraya sipariş kalemi olarak girebileyim, bozuk baskıları hangi katmanda bozulduğunu anlayıp orda flamentten düşüp bana zararımı hesaplasın, hatta motor hareketlerini sayıp sen şu kadar iş yaptırdın bakım zamanın geldi desin (oluyosa neden olmasın 😂) gibi şeyler.

Yanıtlar 0

Henüz Yanıt Bulunmuyor

Bu konuya ilk yanıtı siz verin!