Porima Filament Isı Ayarı

Filament
yldrm3dcraft
Konuyu Açan
yldrm3dcraft
⚙️ Aktif Üye
23.03.26 16:17
8 Yanıt
7 Görüntülenme
0 Beğeni

Porima marka filamentte ısı ayarını kaç veriyorsunuz smart pla da 
uzun süredir 240 derecede çok güzel yüzey elde ediyordum son iki gündür ipliklenme üst yüzeylerde aşırı bozulma sorunu yaşıyorum 

Yanıtlar 8

yldrm3dcraft

Sıcaklık ayarıyla oynuyorum fakat çokta birşey değiştirmiş gibi durmuyor 

0
G

ütüleme ayarların ne durumda ? ütülüme ayarlarıyla alakalı da olabilir diye düşünüyorum ya da kapalı olarak kullanıyorsan açıp o şekilde denemeni tavsiye ederim.

1
HectorSalamanca

Filamentinizi kurutun ve sıcaklık kulesi basın. Buna ek olarak akış ve basınç avansı testi de yapabilirsiniz. 

1
yldrm3dcraft
Greeco kullanıcısına cevaben:
ütüleme ayarların ne durumda ? ütülüme ayarlarıyla alakalı da olabilir diye düşünüyorum ya da kapalı olarak kullanıyorsan açıp o şekilde denemeni tavsiye ederim.

ütüleme açık hız 30 akış yüzdesi %10

0
yldrm3dcraft
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Filamentinizi kurutun ve sıcaklık kulesi basın. Buna ek olarak akış ve basınç avansı testi de yapabilirsiniz.

dün geri çekmeyi 0.5 yaptım ondan sonra böyle sorunlu çıkarmaya başladı sanırım geri düzelttim ayarı fakat hala aynı sorun devam etmekte şuan evde değilim ısı kulesi yolladım uzaktan eve gidene kadar basar ondan sonra nozzleyi söküp temizlemeyi deneyeceğim filament bir kaç renk denememe rağmen aynı normalde filamentlerin işi bitince sızdırmaz contalı kovada muhafaza ediyorum 

0
G
yldrm3dcraft kullanıcısına cevaben:
ütüleme açık hız 30 akış yüzdesi %10
genelde ütüleme hızım 60 akış hızımı 20 ile 30 arasında duruma göre değiştiriyorum. bu benim tercihim.
1
yldrm3dcraft
Greeco kullanıcısına cevaben:
genelde ütüleme hızım 60 akış hızımı 20 ile 30 arasında duruma göre değiştiriyorum. bu benim tercihim.

denerim bir normalde dediğim gibi bu ayarda güzel çıkıyordu şimdi dağıtıyor nedense

0
Jakobiyan

Porima filamentler bazen ipliklenme yapıyor. Sıcaklık değil de soğutma ayarını değiştir. Sıcaklık normalden 5-10 derece üstünde olsun ama soğutma değiştir

0