Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

ABS Filament Baskı Ayarları

Filament
G
Konuyu Açan
Greeco
🥉 İlk Adım
20.03.26 15:16
8 Yanıt
77 Görüntülenme
0 Beğeni

Merhaba, Bambu P1S combo model bir yazıcım var. Yazıcımdan oldukça memnunun bugüne kadar aldığım baskılardan hiçbir şikayetim yok. Tek problem yaşadığım nokta ABS filament ile baskı alma. Uyguladığım hiçbir ayar baskı almama imkan sağlamıyor. En önemli sorunum tablaya yapışma sorunu. Genel teknikleri denedim ama çözüm bulamadım. Bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi bayramlar dilerim.

Yanıtlar 8

Onur
Tablanız bulaşık deterjanı ile yıkayıp temizlemeyi deneyin. Yapışması için ekstra saç spreyi veya prit de kullanabilirsiniz. 
İlk katman hızını düşürün.
Tabla sıcaklığını ABS için 90-110 arası bir değer verebilirsiniz.
iyi bayramlar bu arada.
0
G
Onur kullanıcısına cevaben:
Tablanız bulaşık deterjanı ile yıkayıp temizlemeyi deneyin. Yapışması için ekstra saç spreyi veya prit de kullanabilirsiniz. İlk katman hızını düşürün.Tabla sıcaklığını ABS için 90-110 arası bir değer...

Olabilecek bütün aksiyonları aldım. bir türlü sonuca ulaşamadım. ekstra ne yapmam gerekiyor artık onlara bakacağım.

0
B

Kullandığınız filament markası nedir.

0
Jakobiyan

Bende çok sorun yaşadım. Bende de p1s var. Abs baskı alması gerçekten çok zor. Tabla temiz olması lazım. Basacağın parçanın açısı bile önemli. Dik basmıyor bazen yatay basıyorum. Kesinlikle soğutmayı kapatman lazım. Prit veya şekerli su dökmeden önce tablayı 80 90 dereceye getir ısıt öyle sür. Ve sıcaklık öyle kalsın başlat. Sıcaklığın başlarken 80 90 kalması önemli. Fan kapalı ve içeri hava girmemeli

0
doruk
@Greeco hocam bende P1S de ASA filament basarken sorun yaşadım bir türlü tablaya yapıştıramadım sorunumda tabla sıcaklığının az olmasıydı birazda saç spreyi sıktıydım sorunsuz baskı almıştım.
0
G

Herkese toplu cevap vermek istiyorum. Aslına bakarsanız sadece abs filament baskısında problem yaşamıyorum. Petg ve pla baskılarında da sıkıntı yaşıyorum. Porimanın kendi filamentinde problem yaşadım, robo90 üzerinden kendi filamentlerini aldım onda da sıkıntı yaşadım. Kalibrasyon ya da filament ayarlarını düzgün yapmama rağmen problemler yaşıyorum. Çok istemesem de saç spreyi ve prit kullandım ama bazen verimli bazen olumsuz sonuçlar aldım. Bir arkadaşın bahsettiği üzere parçaları dik değil de yatay basmak belki sorunumu giderebilir. Tek denemediğim o kaldı. 

0
HectorSalamanca

Merhabalar,

ABS baskılarda tabla yapışma sorununu yaşamayan yoktur. Zaman geçtikçe PEI tabaka özelliğini yitiriyor. 

Son zamanlarda ben de yapışma sorunuyla karşılaştım. Tabla yapıştırıcıları gereksiz pahalı. Porima'nın sprey yapıştırıcısı için de çok iyi söylemiyorlar. Ben işimi uyguna çözmek isteyen biriyim. Bu yüzden birkaç markanın pritini aldım. Bunlar arasından en iyisi  Faber Castel'in priti. Sebebi ise sıcaklıkta daha geç kuruması.

Uygulama zamanı da önemli. Ben K1 kullanıcısıyım.  Baskıyı başlattıktan sonra tablanın 100 dereceye gelmesini ve kalibre etmesini bekliyorum. Baskı başlamadan 10-15 sn önce priti sürüyorum. Bu sayede pritt baskı başlayana kadar kurumamış oluyor. Bu net çözümdür. İsteyen deneyebilir.

0
G
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Merhabalar,ABS baskılarda tabla yapışma sorununu yaşamayan yoktur. Zaman geçtikçe PEI tabaka özelliğini yitiriyor. Son zamanlarda ben de yapışma sorunuyla karşılaştım. Tabla yapıştırıcıları gereksiz p...

Bu bilgiler ışığında hareket edeceğim. Denemekten zarar gelmez. Makine yeni olduğu için tablanın pek aşınma ihtimali yok gibi. İlk kapalı kasa makine olarak p1s combo tercih ettim henüz ocak ayından beri kullanıyorum. teşekkür ederim 

0