Bambu Lab A1 - Nozzle Temperature Malfunction Hatası [0300-8008 022228]

Bambu Lab
G
Konuyu Açan
gulayky
🏅 Destekçi
08.03.26 16:20
3 Yanıt
89 Görüntülenme
0 Beğeni

Yazıcımda **“Nozzle Temperature Malfunction”** hatası **[0300-8008 022228]** alıyorum. Sorunu incelediğimde herhangi bir anormallik göremedim ve makine normal şekilde çalışmaya devam ediyor. Ancak 1–2 gün sonra aynı hata tekrar ortaya çıkıyor. “Baskıya devam et” seçeneğine bastığımda yazıcı çalışmaya devam ediyor ve o anda hata kayboluyor, fakat bir süre sonra tekrar edebiliyor.

Ekli Dosyalar
WhatsApp Image 2026-03-08 at 16.10.41.jpeg
WhatsApp Image 2026-03-08 at 16.10.41.jpeg
77,96 KB

Yanıtlar 3

doruk

Öncelikle yazıcıyı tamamen kapatıp fişini çekin, ardından toolhead'in arka kapağını açarak içerideki tüm konnektörleri tek tek söküp yeniden takın. Özellikle sıcaklık sensörü ile ısıtıcıya giden kabloları iyice oturtun. Yazıcı çalışırken oluşan titreşim bu kabloları zaman zaman gevşetiyor ve aralıklı hata almaya neden oluyor. Sizin durumunuzda da hatanın 1-2 günde bir tekrarlaması buna işaret ediyor.

Bu işe yaramazsa dilimleyici yazılımında soğutma fanı hızına bakın. Fan çok yüksek ayarlanmışsa ısıtıcı sıcaklığı tutturamıyor ve bu hata kendiliğinden tetikleniyor. Fan hızını biraz düşürüp tekrar deneyebilirsiniz.

Bunların ikisi de sorunu çözmezse toolhead kartının kendisi arızalı olabilir, bu ihtimali de göz önünde bulundurun.

0
Jakobiyan

Bu hatayı ben şöyle çözmüştüm. Herkeste aynı olamayabiliyor. Nozzle ve çevresindeki plaka arasında ısıtıcı var, onu çıkartıp tekrar takmıştım. Ve etrafını temizlemiştim. Belki yazıcı içinde ki macunu sürmekte işe yarayabilir. Kabloları da takarken kontrol et.

0
G

@Jakobiyan dediğiniz gibi yaptım 2-3 gündür hata almadım.

0