3D Printer Alım - Satım
Konuyu Açan
Faruk8400
🥉 İlk Adım
15.02.2026 21:01
4 Yanıt
79 Görüntülenme

Mrb 3D yazıcı almak istiyorum 30 bin bütçem var renkli baskılar yapmak istiyorum hızlı ve bana sorun çıkarmayacak öneriniz nedir?

Yanıtlar 4

erolblt

@Faruk8400 Giriş seviyesinde ve genellikle herkesin önerisi olan iki yazıcı var Bambu Lab A1 Combo ve Creality Hi Combo bunlardan birini tercih edebilirsiniz.

0

Teşekkür ederim 

0
ArthurvMorgan

Bambulab a1 combo işinizi görür. Fakat a1 serisi açık kasadır. Açık kasalarda abs gibi mühendislik flamentleri basamazsınız. Ortalama fiyatı 22 bin civarlarında geziyor şu an. sonundaki combo 4 flamente kadar takılmasını destekleyen ams sisteminin adıdır.  

Bambu lab p1s combo ve Bambulab p2s combo serisi kapalı kasadır. Fiyatlarını hatırlamıyorum ama 30 bin bütçe ile alınabilir mi inceleyin isterseniz. p serisi kapalı kasa olmakla birlikte ordinat sistemi diyebileceğim sistemi de farklıdır. a1 serisinde tabla oynar hareket etmek için. p serisinde kafa oynar kabaca. p serisi böyle oynayınca daha iyi oluyormuş.

Eğer dış mekanlara ürün basacağım, güneşe ve sıcağa dayanıklı ürünler yapmak istiyorum derseniz a1 ne kadar iş görür tartışılır. Ama ben daha çok dekor, anahtarlık, iç mekan, sıcakla işi olmayan ürünler yapacağım derseniz a1 gayet başarılı bir üründür ve çokça tavsiye edilir. 

p1s ile p2s arasında bildiğim kadarıyla sadece ekran farkı var ama yine de incelemek isterseniz araştırın. p1'de ekran dokunmatik değil daha basit bir ekrandır. p2s'te daha "havalı" dokunmatik bir ekran vardır. 

Çok flamentli baskı alacaksanız muhtemelen duymuşsunuzdur çok atık üretir. Eğer böyle bir şeyi ilk defa duyuyorsanız anlatayım. Çok renkli baskılarda her flament değişimine sıra geldiğinde extruder ilk flamentten kalan extruder atığı çöp olarak dışarı atar. bunu atmayıp devam ederse doğal olarak renkler modelde birbirine karışır. Ne var ki modeline göre bazen modelin kendinden 2-3 kat daha fazla atık flament çıkabilir. Fakat model bir değil de tablada onlarca ise tolore edilebilir bu durum. bir model için de aynı atığı üretiyor on model için de. 

Madem bu konuya girdim bir miktar daha anlatayım. Eğer konuya çok yabancıysanız makerworld sitesindeki modelleri inceleyebilirsiniz. bazılarında çok renkli model olmasına rağmen no ams yazar. bu modellerde parçalar ya ayrı ayrı tek renk üretilip baskıdan sonra yapıştırılarak ya da takılarak birleştiriliyor ya da belli bir katmana gelince durdurulup flament değiştiriliyor. 

Örneğin bir super mario modelinde el, ayak, kafa hepsi ayrı ayrı basılıp sonra birleştiriliyor. Ya da katmana gelince flament değiştirme tekniğinde örneğin bir isimlik yapılıyorsa zemin siyah ve üst katmandaki yazı gri oluyor atıyorum. griye gelince flament değiştiriliyor. 

0
Karsen

Yeni başlayan biri olarak zaman ve filament tasarrufundan ayrıca sektörün sürekli yenilicikçi olmasından dolayı snapmaker U1 siparişi verdim gelince detaylı yorum yapabilirim

0