Topluluktan İlham: Kim Neler Üretiyor?

Genel Tartışma
erolblt
Konuyu Açan
erolblt
Moderatör
🍀 Teknisyen
20.01.26 11:37
7 Yanıt
326 Görüntülenme
2 Beğeni

Toplulukta biraz etkileşim olsun istedim 🙂

Ürettiğiniz model veya ürünlerden birkaç fotoğraf paylaşabilir misiniz? Kim neler basıyor, hangi alanlarda üretim yapılıyor hep birlikte görelim.

Dekoratif ürün, fonksiyonel parça, figür, ticari baskı fark etmez. İsterseniz kısa bir açıklama ve kullandığınız yazıcı/filament bilgisini de ekleyebilirsiniz. Hem ilham olur hem de birbirimizin deneyimlerinden faydalanmış oluruz.

Herkesi paylaşmaya davet ediyorum 👍

Yanıtlar 22

Sayfa 2 / 2
yldrm3dcraft

@ArthurvMorgan cnc için çizimi corelde yapıp aspire diye bir program vardı oraya aktarıyordum orada hangi çap hangi özellikte kullancağın bıçağı seçip hangi çizgi kaç mm derinlikte hangi bıçakla olacağını seçiyordun hatta çizgi başlangıcı 2 mm derinlikten başlasın ortaya doğru rampa şeklinde 5 mm ye ilerlesin sona doğru 2 mm ye çıksın veyahut başlangıç 2mm bitiş 5 mm gibi bilgi girişleri yapıyordun simüle edip gösteriyordu daha sonra g-code dosyası olarak alıyordum 

lazere gelirsek bizdeki 300w gücünde dediğin gibi robot kafa kafa sabit ama 50x50 işleme alanı var çok seri bir şekilde tek nokta çıkış olmasına rağmen hızından dolayı sanki aynı anda 15-20 farklı alana atış yapıyor gibi duruyor galvo dışında birde masa tipi lazer var onda ise ahşap vb şeylerin sadece kesimini yapıyorum 

0
ArthurvMorgan

@yldrm3dcraft asıl meslek bu valla. tam 3 boyutlu düşünme. cnc'ci olmak lazımmış. Güzel iş. Yanılmıyorsam gravür, 3d printer ve lazer olarak 3 işi yapabilen bir 3d yazıcı da var. Düşüyor önüme videoları. Kızın biri almış evine çeşit çeşit şeyler yapıyordu. Makina çok hoşuma gitmişti. Evimde 3d yazıcı olsa "sen de makina mısın gör gör" diye tekme atardım. 😂

0
yldrm3dcraft

@ArthurvMorgan benim elimin altında sadece 3d printer eksik oda yolda galvo lazer, masa tipi lazer, panto makinası var panto makinası hem kalemle çizip hemde kesim yapabiliyor

0
ArthurvMorgan

@yldrm3dcraft galvo lazeri,ve panto makinesini bilmiyorum araştıracağım. Zaten bizim yapmak istediklerimize apartman odası yetmez. Ameeikan garajı lazım. 😂

Bu arada çok konu dışına çıktığımız in yazamayacağım artık kusura bakma. Bu site güzel ama eksikleri var bayağı. mesajlaşma bölümü mesela forumda mıyım mesajlarda mıyım anlayamıyorum. Bir de beğeni bir tek başlığı açana atılabiliyor sanırım. Forumda göz gezdirirken bazen "ha ben bunu okumuşum demek için ya da yazan kişiye yazdığını gördüm demek için bayağı işe yarıyor beğeni. 

Koyduğumuz resimler en altta dosya şeklinde değil de yazının içinde olsa güzel olur. ekşi ve diğer sözlüklerde çok takılınca insan eksikliğini hissediyor. Neyse bu notları toparlayıp sözlük sahibine de atarım. O da zaten farkındadır birçok şeyin ama herşey ha deyince olmuyor. Bazen hazır scriptin dışına çıkılamıyor. 

0
erolblt

Bu kadar bilgi payalaşımı ve mesajlama için teşekkür ederim. @ArthurvMorgan @yldrm3dcraft @ycl @Emresoft 

0
yldrm3dcraft

@erolblt biz teşekkür ederiz bizi bu forumda buluşturduğunuz için :)

0
3dbaskimodeller

@Emresoft Ramazan temalı urunlerle ilgili iletişime geçmek isterim daha yeniyim ama bir sonraki ramazan için (Allah ömür verirse) bir şeyler hazırlamak isterim. Sizin için uygun olursa Ramazan temalı ürünlerinizi paylaşabilir misiniz?

0