Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Yeni Başlayacak Birine Vereceğiniz Tek Tavsiye Ne Olurdu?

Genel Tartışma
G
Konuyu Açan
gulayky
🏅 Destekçi
18.05.26 20:15
3 Yanıt
50 Görüntülenme
0 Beğeni

Merhaba, Yeni başlayacak arkadaşlara küçük de olsa bir rehber olması adına böyle bir konu açmak istedim. Forumda zaman zaman buna benzer konular görüyorum ama tek bir başlık altında toplanırsa bence güzel bir bilgi havuzu oluşabilir 🙂

Sizce 3D yazıcıya yeni başlayacak birine verilebilecek en önemli tavsiye ne olurdu?

Benim tavsiyem açıkçası ilk önce kişinin bu işe hobi olarak mı yoksa ticari amaçla mı girdiğini belirlemesi olurdu. Eğer sadece hobi amaçlı başlanacaksa başlangıç için çok pahalı cihazlara yönelmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Günümüzde Bambu Lab A1 Combo, Hi Combo gibi cihazlar çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli olabilir. Yeni çıkan Creality SparkX i7 gibi modeller de başlangıç için değerlendirilebilir diye düşünüyorum.

Birçok kişi kendi deneyimini yazarsa yeni başlayacak arkadaşlar için gerçekten faydalı bir konu olabilir

Yanıtlar 3

ArthurvMorgan

A1 yerine en az p1s tavsiye ederdim. Abs, Asa illa ihtiyaç olacak bence. Combo olsun illa dedik dedik gerçekten çok renkli baskı 2 ayda 1 tane yaptım o da yazıcıya ayıp olmasın diye. Tabii ki herkesin ihtiyacı farklı. Benim zannettiğim kadar ihtiyacım olmadı. Bence kapalı kasa standart olmalı. 

0
Kadir3D
Ben olsam yeni başlayacaklara vereceğim tavsiye öncelik olarak hevesini kaçırmak olurdu . Birçok kişi internette paylaşılan videolara istinaden bu işi yapmak istiyor kolay para kazanılır sanıyor. İşin içine girince zorluğu görünce hasır tasarıma yönelip yok parasına ürün satılıyor. Vergi yok , kira yok , muhasebe yok , eleman derdi yok sonra biz pahalı oluyoruz , emeklerimiz değersizleşiyor çöp oluyor ... Gerçekten de bu işi yapacak isen ; Bence kapalı kasa yazıcı almasıdır marka olarak ben Bambu lap seçerdim . Kapalı kasa yazıcı almanızın sebebi hobi de olsa ticaride olsa bana göre kendini geliştirdikçe her zaman bir üst seviye çıkmak isteyişidir bu sayede yeni cihaz arayışında olmak yerine belli süre aynı cihazda normal şekilde devam edilebilir ...
0
Jakobiyan

Yeni başladığımda en çok zorluk çektiğim tabla temizliğiydi. Kesinlikle bunu çözmek gerekiyor. İkinci olarakta kaliteli ürünler istiyorsak bench testleri önemli. Üçüncü olarakta yazıcı bakımı çok önemli. Evde pürmüz seviyesinde çakmak gibir birşey lazım. Mini yan keski kesinlikle gerek, destek sökmek veya temizlik için bile şart. Küçük alyan seti yazıcının tüm parçalarını sökmek için lazım. Kumpas veya metre lazım. Bu malzemelerle işimiz çok oluyor illa kolaylaşıtırıyor. Son tercihimde kalibrasyonu kendi yapan yazıcılar alın. 🤣

0