Bir süre önce burada A1 Combo ile 5 aylık deneyimimi paylaşmıştım. Şimdi 6. ayın sonuna geldim ve son zamanlarda Snapmaker U1 ile yeni çıkan Bambu Lab X2D hakkında açılan konuları, sorulan soruları görünce yeniden bir şeyler yazmak istedim. Belki kararsız olanlara ufak da olsa faydası olur diye düşündüm.
6 Ay Sonra Genel Durum
Kısaca söyleyeyim, hâlâ memnunum ve pişman değilim. Aldığım dönemde en popüler ve ekosistemi en oturmuş yazıcıydı, iyi ki de almışım. 6 ay boyunca PLA ağırlıklı çalıştım, ciddi bir sorunla karşılaşmadım. Bambu ekosistemi gerçekten güçlü, bir şeyle karşılaştığınızda çözümü hızlıca bulabiliyorsunuz.
AMS ve Atık Meselesi
Çok renkli baskılardaki filament israfı 6 ay sonra da biraz can sıkıcı olmaya devam ediyor. Özellikle küçük ve çok renkli modellerde purge tower kaynaklı fire oldukça fazla olabiliyor. Bunu göze alarak aldım ama yine de zaman zaman sinir bozucu oluyor, bunu baştan bilmekte fayda var.
Şu An Alsam Ne Alırdım?
A1 Combo almak isteyenlere hâlâ öneririm, güvenilir ve kanıtlanmış bir makine. Ama şu an sıfırdan başlayacak olsaydım ve renkli baskı yapacak olsaydım, ilk tercihim Snapmaker U1 olurdu. Atık oranı gerçekten çok daha az ve hız konusunda da kendini kanıtlamış durumda. Kullanıcı geri dönüşleri de gayet olumlu.
Bambu'nun bu alana cevabı olan Bambu Lab X2D de ilginç bir seçenek, Bambu ekosistemini sevenler için değerlendirilebilir. Ama önceliğim yine Snapmaker U1 olurdu.
Umarım aklında soru işareti olan arkadaşlara ufak da olsa faydası olmuştur, sormak istedikleriniz varsa buyurun. 🙂