Creality
3dbaskimodeller
Konuyu Açan
3dbaskimodeller
🥉 İlk Adım
16.01.2026 19:10
5 Yanıt
108 Görüntülenme

Arkadaşlar herkese slm lar;

Bazı sorularım olacaktı
1- Creality Hi + Ams ünitesini ayrı ayrı alacağım uyumsuzluk vb. sorun olur mu?

2- Uzun baskılarda Ams ünitesinde aynı rengi 2 yere taksam biri bitince diğerinden devam eder mi?

3- Özellikle Creality Hi için bakımlarını falan dikkatlice yapınca ortalama kaç saat ömrü olur?

4- Bambu A1 Combo almayı planlıyordum ama ön sipariş süreleri çok uzun geldi bu normal bir durum mu?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Yanıtlar 5

yldrm3dcraft

2-Sistemin bunu yapabilmesi için her iki makarayı da aynı filament tipi ve aynı renk olarak tanıman gerekiyor. Eğer slicer/firmware farklı renk olarak algılarsa geçiş yapmayabilir.

4- gayet normal tutulan bir model olduğu için siparişi çok oluyor ondan kaynaklıdır

0
3dbaskimodeller
An itibariyle creality hi combo yu aldım denemeler başladı. hi combo için bakımlarını temiz yapınca 3000 saat gibi bir sürelere ulaşabilir miyim?
0
erolblt

@mustafaerdoganbilisim düzenli bakımla daha fazla saati de görebilirsiniz. Deneyimlerinizi ve tecrübelerinizi burada paylaşmanızı bekliyoruz.

0

Ben de 3 aydir Creality Hi kullaniyorum. Baslangic icin tek tavsiyem tablaya dikkat etmen olur. Epoxy Resin tabla ile geliyor o yuzden izopropil alkol ve su disinda baska bir kimyalsal ile temizlemeni tavsiye etmiyorum. Epoxy ozelligi gittikten sonra kalkma sorunlari basliyor. 

Bir diger tavsiyem ise baski basinda kenara bir cizgi ceker eger onda tablaya surtme yaparsa tekrar tabla kalibrasyonu yaptir, yine yaparsa fluidd arayuzunden kalibrasyonu dene, yine yaparsa profil ayarlarindan 0.02mm falan Z-offset ver.

Bizzat kendi tecrubelerim. Onun disinda sormak istedigin bisiler olursa elimden geldigince destek olmaya calisirim.

1
HectorSalamanca

@Erfir Sizde 3 aylık kullanımın ardından tablanın epoxy özelliği gitti mi? Bunu nasıl anladınız?

0