Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
Creality
Y
Konuyu Açan
Yunus25
🥉 İlk Adım
22.04.26 03:12
3 Yanıt
41 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : K1

K1 yazıcıyı ikinci el aldım ilk başlarda iydi sorun yoktu şuan pla basarken biraz baskıdan sonra çıt çıt çıt ses geliyor flementi itemiyor üst kapağı açık tutuyorum her zaman ama boş baskı yapıyor bir zaman sonra V1 versiyon ama V2 uprage için malzeme bulamadım internette bir de motorlu motorsuz versiyonlar da var hangisini almalıyım size şimdiden teşekkürler 

Yanıtlar 3

Onur

İkinci el olduğu için ekstrüder dişlilerini kontrol et, aşınmış olabilir.

Bir de filament ne zamandır açıkta duruyor? Nemlenmiş filament de tam olarak bu sorunu verir. Ekstrüder filamenti itemeye çalışır ama iteleyemez, çıt çıt sesi tam olarak bundan geliyor.

V2 upgrade için motorlu versiyon almana gerek yok, motorsuz kit yeterli. Ama önceliğin makineyi şu anki haliyle çalıştırmak olsun.

Nozzle içindeki pisliği temizlemek için soğuk çekme yöntemini dene. @ArthurvMorgan  hocam bunun için güzel bir içerik paylaşmıştı, linki bırakıyorum:

https://3dprinterdestek.com/forum/konu/631/nozul-icindeki-pisligi-almak-icin-soguk-cekim-yontemi 

Bu adımları sırayla dene, takıldığın yer olursa burada yardımcı olalım.

1
Y
Onur kullanıcısına cevaben:
İkinci el olduğu için ekstrüder dişlilerini kontrol et, aşınmış olabilir. Bir de filament ne zamandır açıkta duruyor? Nemlenmiş filament de tam olarak bu sorunu verir. Ekstrüder filamenti itemeye çalı...

Flement daha 10 gün oldu alalı hiç baskı alamadım bu flement ile.Ekstrüder dişlilerini de yeni aldım ama V2 için olanlardan almışım galiba biraz farklı göründü bana flementin geçtiği boru galiba teflon boru biraz farklı göründü baskı sırasında çok bükülüyor onu da değişeceğim olmazsa V2 kit alıcam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için deneyip sonucunu yazıcam buraya 

0
HectorSalamanca

Merhaba,

Ben de K1 kullanıcısıyım. Yazıcım 800-900 saatlerde. Bu olay başıma defalarca geldi. Tık tık sesi extruder'ınızın veya nozzle'ınızın tıkandığı anlamına gelir. Bazı filamentler bunlara daha çabuk sebep olabilir. (Özellikle katklılı filamentler.) Çözümü oldukça kolay. Söküp bakarsanız rahatlıkla sorunu gidereceksiniz. 

Orjinal teflon boruyu değiştirmeyin. Orjinal teflon borunun iç çapı 3mm dış çapı 4mm. Et kalınlığı 0.5 mm olduğundan daha esnek oluyor ve kafa zorlanmıyor. Piyasada satılan teflon boruların iç çapı 2mm dış çapı 4mm yani et kalınlığı 1mm olduğundan daha az esnek oluyor.

0