Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Ender 3 V2 Yazıcım Hareketli Parçaları Düzgün Basamıyor.

Creality
A
Konuyu Açan
Ademcik
🥉 İlk Adım
21.05.26 23:39
8 Yanıt
25 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : Ender 3 V2

Ender 3 V2 3D Yazıcım ile Aldığım Hareketli Baskıların Çoğu Ya Hiç Hareket Etmiyo Yada Hareket Ettirmeye Çalışınca Kırılıyor. Yazıcı 3-5 Yıllık ,3DTouch Yükseltmesi Var Ve Jyers Son Sürüm Var. Sonsuzluk Küpü bastım 3 Tane 2 si Hareket Ettirmeye Çalıınca Kırıldı 1 Tanesi Çok Zor Hareket Etti. Dummy Bastım 4 Tane 4'üde Hareket Ettirmeye Çalışınca Kırıldı Ve Dummy leri ABS ile basmıştım Sonsuzluk Küpünü PLA ile basmıştım ne yapabilirim yardım edin

Yanıtlar 8

erolblt

Merhaba, büyük ihtimalle tolerans sorunu bu. Hareketli parçalarda parçalar arası boşluk çok kritik, modelde bu boşluk az olursa parçalar birbirine yapışık basılıyor ve hareket ettirmeye çalışınca kırılıyor.

ABS'in kırılması ise farklı bir şey  ABS hava akımına çok duyarlı, etrafında en ufak bir esinti varsa katmanlar arası yapışma berbat oluyor. Kapalı kasası olmayan yazıcılarda ABS ile bu tür parçalar basmak zor.

Şunu dene: flow rate'i biraz düşür, %95-97 civarı, fazla ekstruzyon da parçaları birbirine yapıştırıyor. Katman yüksekliğini de 0.15-0.2mm'ye çekersen yapışma artar. Bir de modeli nereden indirdin? Bazı modellerin clearance ayarı çok dar geliyor Ender gibi yazıcılara, 0.3-0.5mm arası bir boşluk olması lazım.

Mümkünse baskının yakın çekim fotoğrafını veya kısa bir video atabilir misin?

0
A
erolblt kullanıcısına cevaben:
Merhaba, büyük ihtimalle tolerans sorunu bu. Hareketli parçalarda parçalar arası boşluk çok kritik, modelde bu boşluk az olursa parçalar birbirine yapışık basılıyor ve hareket ettirmeye çalışınca kırı...

Video veya fotoğraf atamam ama modeller bunlar ayrıca nozzle ABS olanda 235, PLA olanda 200 dereceydi akış oranım yüz diğer slicer ayarlarıda bunlar

STL
Dummy 13 Compatable.stl
1,94 MB
STL
yafic_v2.stl
1,54 MB
Ekran görüntüsü 2026-05-22 133744.png
Ekran görüntüsü 2026-05-22 133744.png
51,93 KB
0
A
erolblt kullanıcısına cevaben:
Merhaba, büyük ihtimalle tolerans sorunu bu. Hareketli parçalarda parçalar arası boşluk çok kritik, modelde bu boşluk az olursa parçalar birbirine yapışık basılıyor ve hareket ettirmeye çalışınca kırı...
Birde aynı modeli Creality K1C ile Bastım sorunsuz basıldı
0
yucakcraft3d

@Ademcik Bir ayar var şuan tam yerini hatırlamıyorum ama galiba "Kalite" menüsünde olması lazım "xy delik mesafesi" ayarını 0.15 - 0.20 civarı yaparsan çalışacaktır. Aynı sorun ben de de vardı, bu şekil de düzelttim. 

1
A
yucakcraft3d kullanıcısına cevaben:
@Ademcik Bir ayar var şuan tam yerini hatırlamıyorum ama galiba "Kalite" menüsünde olması lazım "xy delik mesafesi" ayarını 0.15 - 0.20 civarı yaparsan çalışacaktır. Aynı sorun ben de de vardı, bu şek...

"xy delik dengeleme" ayarımı

0
A
@Ademcik Bir ayar var şuan tam yerini hatırlamıyorum ama galiba "Kalite" menüsünde olması lazım "xy delik mesafesi" ayarını 0.15 - 0.20 civarı yaparsan çalışacaktır. Aynı sorun ben de de vardı, bu şek...

bu arada creality print kullanıyorum

0
yucakcraft3d

@Ademcik Evet, orası Creality Print'de ismi farklı olabilir.

0
A
@Ademcik Evet, orası Creality Print'de ismi farklı olabilir.

Teşekkürler.

0