Kategoriler / ELEGOO / Konu

Nozul yanındaki fan motoru

ELEGOO
S
Konuyu Açan
Sessiz
🥉 İlk Adım
30.03.26 07:56
15 Yanıt
89 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : Elego centauri carbon 2 combo

Merhaba yazıcımın hata vermesi üzerine kafayı söktüm ve nozul soğutucu fan motoruna bağlı olan kart üzerine kablo lehimlerinin koptuğunu gördüm kendim lehim yapıp tutturmaya çalıştım küçük olduğu için çok zor bir şekilde tutturup bağladım ama yazıcıya ekran hariç elektrik gelmedi ne yapmalıyım bu ufak kartı nasıl temin yada tamir edebilirim yanlış lehimde kart yanmış olabilirmi yardımcı olursanız çok sevinirim 

Ekli Dosyalar
IMG_F54F847B-5020-4A29-84B8-95836B05F98F.jpeg
IMG_F54F847B-5020-4A29-84B8-95836B05F98F.jpeg
3,22 MB
IMG_1043.jpeg
IMG_1043.jpeg
1,85 MB
IMG_1042.jpeg
IMG_1042.jpeg
2,76 MB
IMG_1041.jpeg
IMG_1041.jpeg
2,44 MB

Yanıtlar 20

Sayfa 1 / 2
M

Merhaba,

Kısa devre olma ihtimali var maalesef. Ekrana görüntü geldi mi? Anakart üzerinde yanık izi veya yanık kokusu var mı kontrol edebildiniz mi? Yedek parça konusunda firmalar fazla yedek parça da getirmiyorlar ama getiren firmalara sormakta fayda var. Tamir seçeneği için de https://3dprinterdestek.com/teknik-servis-agi  adresinde anakart tamiri yapan firmalar mevcut, bir göz atmanızı öneririm.

1
S
mert kullanıcısına cevaben:
Merhaba,Kısa devre olma ihtimali var maalesef. Ekrana görüntü geldi mi? Anakart üzerinde yanık izi veya yanık kokusu var mı kontrol edebildiniz mi? Yedek parça konusunda firmalar fazla yedek parça da ...

Hocam hallettim bir bilgisayarcıya gidip saolsun yardımcı oldu ama sorunum başka şuan 

0
S

Herşeyi söktüm baktım hepsi tertemiz ama sürekli bu hatayı alıyorum flament yükleme yaparken 

0
M

sorunuza bu https://3dprinterdestek.com/forum/konu/727/error-kode-1242 konu üzerinden cevap verdim.

0
S
sorunuza bu https://3dprinterdestek.com/forum/konu/727/error-kode-1242 konu üzerinden cevap verdim.

Malesef olmuyor dostum sorun ne anlamadım 

0
S
Sessiz kullanıcısına cevaben:
Malesef olmuyor dostum sorun ne anlamadım

Elimle filamenti ittirdim iyice aldı 15 dklık bir baskı aldım yeni flament taktım sorun gene aynı bu sefer ittiremiyomda

0
HectorSalamanca

Extruder sıkıntısı olabilir. Açıp bakmanız yardımcı olabilir.

0
S
Çoklu canvas yuvasını devre dışı bırakma imkanı varmı tek renk elle baskı versem denesem böyle bişey oluyormu 
0
S
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Extruder sıkıntısı olabilir. Açıp bakmanız yardımcı olabilir.

Hocam inan sökmediğim temizlemediğim yer kalmadı dün akşam 8 den beri uğraşıyorum kafayı yiycem valla

0
HectorSalamanca

Elego yazıcılar hakkında tecrübem yok. O yüzden Gemini'ye sordum. Şöyle bir cevap verdi. 

Hızlı İpucu: Eğer her şey normal görünüyorsa ve hata almaya devam ediyorsanız, geçici bir çözüm olarak ayarlardan "Filament Sensor" seçeneğini kapatıp baskının devam edip etmediğini gözlemleyebilirsiniz. Eğer baskı sorunsuz bitiyorsa, sorun sadece sensörün hassasiyetiyle ilgilidir.

0
HectorSalamanca

Sensörü Devre Dışı Bırakmak

• Eğer filamentin aktığından eminsen ama hata almaya devam ediyorsan, sorun filament sensöründedir.
  • Ekranda: Ayarlar (Settings) -> Gelişmiş (Advanced) veya Yazdırma Ayarları kısmına gir.
  • Filament Sensor: "ON" olan seçeneği "OFF" konumuna getir.
  • Not: Bu sadece uyarıyı susturur. Eğer gerçekten bir tıkanıklık varsa bu sefer boş boş hava basar, o yüzden diğer adımları da kontrol et.

Bu şekilde yapılabiliyormuş. Bi deneyin isterseniz.

0
S
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Sensörü Devre Dışı BırakmakEğer filamentin aktığından eminsen ama hata almaya devam ediyorsan, sorun filament sensöründedir.Ekranda: Ayarlar (Settings) -> Gelişmiş (Advanced) veya Yazdırma Ayarları kı...

Video yüklendiği bilmiyorum ama Kırmızı filament takılı, test baskısı alıyor, başka filament takıp yükleyemiyor, kesmiyor

Video yüklendiği bilmiyorum ama kırmızı filament takılı şunaan test baskısı alıyor  başka bir filament takıp yükler yapamıyor sanırım kesmiyor 
0
M

hocam buradan filamentlerin hepsi geçiyor mu denediniz mi ? manuel elinizle deneme yapar mısınız. Kırmızıyı alıyorsa onun yolu temizdir belki diğer yollarda sorun vardır.

0
M
Tek renkli baskı yapınca filamenti kesebiliyor mu ?
0
S
hocam buradan filamentlerin hepsi geçiyor mu denediniz mi ? manuel elinizle deneme yapar mısınız. Kırmızıyı alıyorsa onun yolu temizdir belki diğer yollarda sorun vardır.

Ordan hepsi geçiyor tek renk baskı alınca kırmızıdan siyahıda yüklemek istedim bu arızayı aldım sonra kesme yapmayınca o fotoğraftaki parçayı çekip  çıkarınca kırmızıyı kesilmemiş şekilde çıktı ama sadece kırmızıyı verdiğim yuvadan alım yaptı diğerlerin de bu arızayı alıyorum hortumları canvastan çıkartıp tek tek el ile gönderdiğim zaman fotoğraftaki yuvadan filamentler sorunsuz geliyor  

0