Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

FR2358 hata kodu acil destek talebi

Creality
Bektassaka
Konuyu Açan
Bektassaka
🔧 Teknisyen
28.03.26 14:44
11 Yanıt
60 Görüntülenme
0 Beğeni
3D Yazıcı Modeli : Creality K2

Merhaba, yazıcımdan bir arıza alıyorum. Ancak her yerini söktüm nerdeyse herhangi bir tıkanma vs yok. Makarada takılı değil. Destek olabilecek var mıdır ? Sıfırlama yapmamada izin vermiyor

Ekli Dosyalar
IMG_1302.jpeg
1,78 MB

Yanıtlar 11

doruk

Hocam merhaba, sorun filament sensöründen kaynaklanıyor olabilir, bir kontrol edin derim. Tüpün içinde gözle göremeyeceğiniz kadar ufak bir filament parçası kalmış olabilir, oraya bir bakın. Bir de yazıcıyı tamamen kapatıp fişini çekin, 1-2 dk bekleyip tekrar açın. CFS sisteminde bu hata nadir oluşur. Umarım basit bir şekilde düzelir.

1
Bektassaka
doruk kullanıcısına cevaben:
Hocam merhaba, sorun filament sensöründen kaynaklanıyor olabilir, bir kontrol edin derim. Tüpün içinde gözle göremeyeceğiniz kadar ufak bir filament parçası kalmış olabilir, oraya bir bakın. Bir de ya...

Yazıcıyı kapatıp bekletip açtığımda makarada göstermiyor bende o esnada sıfırlama yaptım. Sonra baskıya başladım aynı hatayı verdi malesef. Isıtıp soğutup hızlı çekme yöntemini yaptım iğneyle temizledim vs olmadı. İlgili alanı söktüm temiz. Arka girişten fllemanti manuel veriyorum alıyor nozulu boşaltıyor ama baskıya geçmiyor malesef. Sabah tekrar sökeceğim bakalım

0
doruk
Bektassaka kullanıcısına cevaben:
Yazıcıyı kapatıp bekletip açtığımda makarada göstermiyor bende o esnada sıfırlama yaptım. Sonra baskıya başladım aynı hatayı verdi malesef. Isıtıp soğutup hızlı çekme yöntemini yaptım iğneyle temizled...

sorun düzeldi mi ?

0
Bektassaka

Deneye deneye bir iki baskı aldım ama ara ara sorun devam ediyor

0
Bektassaka

Sanki hallettim gibi ama şimdide filementi hotende bağlayan boru yerine kilitlenmiyor. Baskıya başlarken yerinden çıkıyor ve filamenti boşa salıyor

0
Bektassaka

Ekte ki parçada üst taraftan boru sabitlenmiyor içine. öneriniz varmıdır ? parça değişimi ile yapacak olsam sizce komple kit (1900 TL) mi, yoksa sadece o girişin olduğu ön kapak mı (570 TL) değiştirirsiniz ?

K2.JPG
K2.JPG
13,17 KB
0
doruk
Ekte ki parçada üst taraftan boru sabitlenmiyor içine. öneriniz varmıdır ? parça değişimi ile yapacak olsam sizce komple kit (1900 TL) mi, yoksa sadece o girişin olduğu ön kapak mı (570 TL) değiştirir...

Bence komple seti almak daha mantıklı olur gibi geldi anladığım kadarıyla siz makineyi aktif ve ticari olarak kullanıyorsunuz. Sonradan pişman olmaktansa komple değiştirirdim.

1
Bektassaka
doruk kullanıcısına cevaben:
Bence komple seti almak daha mantıklı olur gibi geldi anladığım kadarıyla siz makineyi aktif ve ticari olarak kullanıyorsunuz. Sonradan pişman olmaktansa komple değiştirirdim.

2 dk önce sipariş verdim. hem kapağı hemde seti aldım. en azından elimde yedek parça olur. cihaz 5 aylık henüz garantiye talep açtım yazıyı gönderin diyor. gel git kargoda bana aitmiş :) parçaları almak daha mantıklı geldi

1
erolblt
2 dk önce sipariş verdim. hem kapağı hemde seti aldım. en azından elimde yedek parça olur. cihaz 5 aylık henüz garantiye talep açtım yazıyı gönderin diyor. gel git kargoda bana aitmiş :) parçaları alm...

Kargoya ürünü bekle serviste baksınlar 2-3 hafta ortalama sürer zaman kaybını hiç bir zaman göz önüne alamam bende doğru olanı yapmışsınız. Belki yollasaydınız daha da pahalıya mal olurdu.

1
doruk
2 dk önce sipariş verdim. hem kapağı hemde seti aldım. en azından elimde yedek parça olur. cihaz 5 aylık henüz garantiye talep açtım yazıyı gönderin diyor. gel git kargoda bana aitmiş :) parçaları alm...

Hayırlı olsun o zaman. Sorun düzeldikten sonra deneyimlerinizi de duymak isteriz. Olup olmadığı ya da neler yapılması gerektiği konusunda paylaşırsanız faydalı olur.

0
Bektassaka

Tekrar selam arkadaşlar,

Creality K2 combo yazıcımda yaşadığım (konu da görüntüleri olan) problem için ürünü aldığım yer olan demirobot destek birimine kayıt açtım. cihazı İstanbul adreslerine kargolamamı istediler ancak GARANTİ olmasına rağmen geliş gidiş kargo ücretinin bana ait olduğu söylenildi. Kargoya verdim gitti bakım yapıldı geldi vs derken hem süre olarak min 1 ay olacağını düşündüğüm hem de kargo masraflarının ve daha da önemlisi kargoda olası bir hasar konusunda destek olunmayacağını düşünerek ve onlara belirterek yazıcımda ki sorunun ekstruder kaynaklı olduğunu, servise göndermek yerine garantiden bana parçanın gönderilmesini talep ettim. Talebimi reddettiler :) ille cihazı istediler. Bunun üstüne Ankara da ikamet etmem nedeniyle hem de snapmaker yazıcımı da aldığım yer olan Robolink firmasından ekstrüder setini ve hem de eğer ön kapakta işi bitirebilirsem diye sadece ön kapağını aldım. Ön kapak yeterli olmadı sensör vs hatası devam edince komple seti değiştirdim. Açmışken ke hotend, nozzle setlerini de sıfırladım. Şükür 2 gündür bir problem yok. Bir dip not vermek gerekirse eğer bana eksik olarak denk gelmediyse ekstrüder setinde kesme bıçağı takılı değil. Bu tarz bir işlem yapacak olanlara uyarı olsun 😊 bıçağı kontrol etmeden taktım bu seferde kesme hatası verdi haliyle renk değişimlerinde. Tam kapağını çarpıp makineyi kıracaktım ki yoksaaaa dedim 😊 başladım tekrar sökmeye tahmin doğru sette bıçak yok 😊 eski setten bıçağı söküp taktım bu durumu da bu şekilde çözmüş olduk.

Bu süreçte yaşanan olumsuzluklar ve olumlu şeylerden bahsetmek gerekirse;

Olumsuz ;

Demirobot firmasının ısrarla tüm maliyeti bana yıkarak makineyi kargolamamı istemeleri

5 aylık makinede daha önce de yaşanan sorunlarında parça gönderimi yapmışlardı bu şekilde çözüme kavuşturmuştuk. Şimdide teşhis belliyken yardımcı olmamaları

Olumlu;

Robolink firmasının aynı gün ürünleri kargoya vermesi

Fiyatların piyasa emsallerine göre uygun olması

Her sonuç bize bir şey öğretmesinden dolayı da artık bizde teknik servis olduk diyebiliriz. :) 5 aylık süreçte 3-4 kez farklı sorunlarla boğuştuk :)

0