Nozul içindeki pisliği almak için soğuk çekim yöntemi

3D Printer
ArthurvMorgan
Konuyu Açan
ArthurvMorgan
⚙️ Aktif Üye
14.03.26 16:42
4 Yanıt
17 Görüntülenme
1 Beğeni

Bugün sanırım bir önceki petg'den kalan pislik nozulu tıkadığı için extruder itemedi flamenti. Ben de internetten baktığımda soğuk çekim diye bir yöntem öğrendim. Komple nozulu sökmeden işe yaradı bende. Aşağı paylaşıyorum linki. 

https://youtube.com/shorts/g0kVff0Hyno?si=qEauQrM5P3LbqioA

Aldığım hata mesajı zda aşağıda. Zaten ams, flamenti çekemeyince anlıyorsunuz. Yazıcı bambulab A1. 

Ekli Dosyalar
image-1773489480723.jpg
image-1773489480723.jpg
3,23 MB

Yanıtlar 4

doruk

Bilginiz için teşekkürler hocam, ben de bunu ekleyeyim dedim. Farklı filament türlerinde nozzle sıcaklıkları farklı olduğundan, PETG veya ABS gibi filamentlerden kalıntılar kalabiliyor. Soğuk çekme işlemi, bu tür filament değişimlerinden önce yapılabilecek etkili bir yöntemdir. Bu işlem, nozzle'ı temizler ve tıkanmaların önlenmesine yardımcı olur.

1
Buraxel

Farklı filament türleri kullandığımda ben pla takıp daha önce abs kullandıysam pla filamenti abs gibi yazıcıya tanıtıyor sonra yükle diyorum bu sayede hotendteki abs etime sıcaklığına geliyor ve pla çok daha akışkan şekilde yükleniyor şimdiye kadar sorun yaşamadım bu yöntemde soğuk çekme yöntemine gelince işe yarayabilir ki kullanan olmuş denemek gerek paylaşım için teşekkürler 😉👍🏻

2
ArthurvMorgan
Buraxel kullanıcısına cevaben:
Farklı filament türleri kullandığımda ben pla takıp daha önce abs kullandıysam pla filamenti abs gibi yazıcıya tanıtıyor sonra yükle diyorum bu sayede hotendteki abs etime sıcaklığına geliyor ve pla ç...

Güzel yöntem. Bunu uygulayacağım değişim yapacağım zaman. 

0
erolblt

@Buraxel  yöntemi de gerçekten pratik, özellikle ABS'den PLA'ya geçişte çok işe yarıyor. Buna "purging" de deniyor aslında, bazı dilimleyicilerde filament değişiminde otomatik olarak yapılıyor. İki yöntemi birlikte kullanmak da mümkün, önce farklı sıcaklıkta yükleyip ardından soğuk çekim yapılabilir.

1
}