Bambu Lab A1 Combo ile 5 Aylık Deneyimim

Genel Tartışma
Onur
Konuyu Açan
Onur
🏅 Destekçi
09.04.26 14:22
2 Yanıt
13 Görüntülenme
1 Beğeni

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 5 ay önce uzun araştırmalar sonucunda Bambu Lab A1 Combo'yu satın aldım. O dönemde forumları, YouTube videolarını didik didik ettim, fiyat performans hesapları yaptım ve sonunda kararımı verdim. Şimdi geriye dönüp baktığımda hem memnun kaldığım hem de "keşke baştan bilseydim" dediğim noktalar var. Bunları sizinle paylaşmak istedim, özellikle almayı düşünenler için faydalı olur umarım.

İlk Kutudan Çıkarma ve Kurulum

Kutu açılışından ilk baskıya kadar geçen süre yaklaşık 25 dakika oldu. Bambu'nun en büyük artılarından biri bu, gerçekten plug and play bir deneyim sunuyor. Kalibrasyonu otomatik yapıyor, Bambu Studio'yu kuruyorsunuz ve neredeyse anında baskıya başlıyorsunuz. Önceden Ender kullanmış biri olarak bu farkı ilk baskıda hissettim.

AMS ile Çok Renkli Baskı

A1 Combo'nun en cazip özelliği tabii ki AMS sistemi. 4 farklı rengi otomatik değiştiriyor ve çok renkli baskılar gerçekten etkileyici çıkıyor. Ancak burada önemli bir uyarı vermem lazım: AMS kullanırken filament geçişlerinde purge tower oluşuyor ve bu ciddi miktarda filament israfına yol açıyor. Küçük ve renkli modellerde bazen baskının yarısı kadar fire çıkabiliyor, bunu baştan bilmek ayarları optimize etmenize yardımcı olur.

Baskı Kalitesi

5 ay boyunca PLA ve PETG bastım. PLA'da neredeyse hiç sorun yaşamadım, baskılar tutarlı ve temiz çıktı. PETG'de ilk başta tabla yapışma sorunları yaşadım ama doğru sıcaklık ve yapışma ayarlarını bulduktan sonra her şey düzeldi. Not : TPU ise AMS ile pek iyi anlaşmıyor, direkt extruder'dan beslemenizi tavsiye ederim.

Bakım ve Sorunlar

5 ayda karşılaştığım tek ciddi sorun tabla tutunmama sorunuydu, doğru tabla yüzeyi ve temizlik alışkanlığı edindikten sonra bu sorun da ortadan kalktı. Bunun dışında yaklaşık 100-200 saat aralıklarıyla ray ve mekanik parçalara yağ bakımı yapmaya çalışıyorum, bu alışkanlığı edinmek makinenin uzun ömürlü çalışması açısından gerçekten önemli. Firmware güncellemeleri de düzenli geliyor, Bambu bu konuda oldukça hızlı davranıyor.

Ses Seviyesi

Kapalı kasalı olmadığı için gece baskısı konusunda biraz düşünmeniz gerekebilir. Çok rahatsız edici bir sesi yok ama yine de evin sessiz bir köşesine kurmak daha mantıklı olur.

Sonuç

Aldığıma pişman değilim, hatta oldukça memnunum. Bambu ekosistemi gerçekten güçlü, topluluk büyük ve herhangi bir sorunla karşılaştığınızda çözümü hızlıca bulabiliyorsunuz. Ama şunu da ekleyeyim: her şeyi otomatik yapan bir makine olduğu için 3D yazıcının temel mantığını öğrenmeden kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Uzun vadede bu sizi zorlayabilir, biraz temel bilgi edinmek fayda sağlar.

Sorularınız varsa yanıtlamaya çalışırım, umarım faydalı olmuştur. 🙂

Yanıtlar 2

ArthurvMorgan

Emeğinize sağlık. Bende de A1 var 1-2 aydır. Tpu hariç aynı şeyleri deneyimledim ben de. Tpu basmadım hiç. Benim tek keşkem A1 yerine p1 alsaymışım keşke combosuz olarak. Buna bütçem yetiyordu ama ams çok cazip geldi. Mantık olarak çok renkli baskı neredeyse hiç almıyorum ama flament değiştirme zahmetinden kurtarıyor ams. Fakat p1s'in kapalı olması abs gibi mühendislik flamentlerini de basmayı sağlıyor. Tek keşkem bu oldu 3d yazıcı ike ilgili. Onun harici A1 canavar gibi alet. Bambulab iyi iş çıkarmış. 

0
Onur
ArthurvMorgan kullanıcısına cevaben:
Emeğinize sağlık. Bende de A1 var 1-2 aydır. Tpu hariç aynı şeyleri deneyimledim ben de. Tpu basmadım hiç. Benim tek keşkem A1 yerine p1 alsaymışım keşke combosuz olarak. Buna bütçem yetiyordu ama ams...

Ben de sizin gibi kararsız kalmıştım ancak combo versiyonunu cazip gelince, stokta da bulunuyorken bu fırsatı kaçırmak istemedim ve satın aldım. İlerleyen süreçte kapalı kasa bir yazıcı almayı da düşünüyordum.

Şu an için cihazdan oldukça memnunum. İleride bir yükseltme yapacak olursam, aklımda şu an için Snapmaker U1 modeli var. Kullanıcı deneyimleri ve geri dönüşler de oldukça olumlu görünüyor.

1