Merhaba,
Neptune 4 pro üzerinde 2 yıl diz çürüttüm ve dilinden çok iyi anlarım =)
Çok güzel bir makinedir fakat komparatör ve kumpas ile benim gibi aşırı takıntılı biri olarak 2 yıl içerisinde adam edip yazılımı ile oynayıp kronik extruder dişli aşınması gibi problemleri tecrübe edip düzelttim.
Z eksen V Slot tekerleklerin sol ve sağ olmak üzere 3 tekerinde sıkı oturması gerekiyor ve trapez millerinin sigma profillere olan mesafeleri eşit olmalı 0.01mm hassasiyetinde eşit olmalı onu istiyor bulge yaşanmaması için
Ayrıca X tahrik senkron kayışları gevşek olmamalı.
Fiziksel ve bilimsel olarak Elektromanyetik açıdan düşünülecek olursa X Step motorlarının kabloları direkt step motorun altından anakartına geçmekte bu yanlış bir tasarım bence ısınan step motor kabloyuda ısıtacaktır ve kablo direnci artacakdır buda gözle görünmeyen fakat büyük baskılarda fark gösteren bir etkendir.
Emektar Ender 3 v2 nin X eksen step motor(ları) direk sigma profil ile temas eder buda motor(lar)'a binevi soğutucu görevi üstlenir.
Neptune 4 Pro için Düşünülmemiş bir ayrıntı çünkü dikey Z Eksen sigmalara delikleri sabit açılmış oluklu sigma olmadığı için motor yüksekliği değiştirilemez.
Lakin Neptune 4 Pro cihazımı sattım , tecrübelerim unutulmaz bir bilgi ve tecrübe olarak kaldı.
Bambu A1 combo beni köreltecek =)