Selamlar değerli 3DPrinterDestek ailesi! Hepinize keyifli ve bol üretimli bir gün dilerim 🚀
Bugün sizlerle 3D tasarım dünyasına yeni başlayanların veya işini hızlandırmak isteyen profesyonellerin çok işine yarayacak bir teknik paylaşmak istiyorum. LUX 3D TASARIM kanalımızda bu kez; herhangi bir PNG veya JPEG görselini, Fusion 360'ın Canvas özelliğini kullanarak nasıl profesyonel bir 3D modele dönüştürebileceğimizi adım adım ve basit bir şekilde gösteriyorum.
🎥 Bu Videoda Sizi Neler Bekliyor?
Görselden modele geçişin en temiz yolunu şu aşamalarla inceliyoruz:
Görseli Kalibre Etme: Resmi Fusion 360 içine nasıl doğru ölçekle alırız?
Çizim ve Form Oluşturma: Canvas üzerinden "trace" (takip) yaparak temiz bir motifli obje nasıl oluşturulur?
Baskı Hazırlığı: Elde ettiğimiz bu ince detaylı modelleri yazıcıda sorunsuz basmak için dilimleme püf noktaları neler?
Final İnceleme: Motifli mini süs objemizin yazıcıdan çıkmış hali ve detay kalitesi.
Bu yöntemle kendi ikonlarınızı, logolarınızı hatta basit el çizimlerinizi bile kolayca 3D dünyaya taşıyabilirsiniz. Özellikle kişiye özel tasarımlar veya dekoratif objeler üretmek isteyenler için harika bir temel oluşturacağını düşünüyorum 😊
Sizler görselleri 3D modele aktarırken doğrudan Canvas yöntemini mi kullanıyorsunuz, yoksa görselleri önce SVG'ye çevirip mi içeri alıyorsunuz? Hangi yöntem sizce daha temiz sonuç veriyor?
Deneyimlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz!
Vakit ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız baskılar dilerim! 💛