Selamlar arkadaşlar,
Bugün sizlerle evimizdeki veya ofisimizdeki küçük bir detayı, 3D tasarımın gücüyle nasıl işlevsel bir hale getirebileceğimizi paylaşmak istiyorum. Basit gözüküyor ama mutfakta, banyoda veya sürekli kullandığınız prizlerin yanında ki fişler için kullanışlı bir çözüm olduğunu düşünüyorum 😊 Hem priz çerçevesi görevini gören, hem de fiş kablolarını düzenli tutan bir Kablo Tutucu / Priz Çerçevesi modelledim, umarım işinize yarar 🫡
🎥 Bu Videoda Neler İzleyeceksiniz?
Fusion 360 Modelleme Süreci: Standart priz ölçülerini referans alarak, kablo tutucu tırnakları nasıl ergonomik bir şekilde modelledik?
Dilimleme Ayarları: Mukavemet ve yüzey kalitesi için hangi parametreleri kullandık?
Uygulama ve İnceleme: Yazıcıdan çıkan parçanın duvarda duruşu ve kablo tutma performansını uygulamalı olarak test ediyoruz.
Bu tarz küçük ama etkili çözümler, sadece kendi kullanımımız için değil; elektrikçiler veya yapı marketler için de harika birer ürün potansiyeli taşıyor. Tasarımın mantığını öğrenerek farklı priz tiplerine göre revize edebilirsiniz.
🔗 STL Dosyasını İndirip Denemek İsterseniz:
👉 Kablo Tutucu Priz Çerçevesi STL
Siz bu tarz ev içi çözümlerinde hangi filament türünü (PLA, PETG vb.) tercih ediyorsunuz?
Tasarımla ilgili sorularınızı ve önerilerinizi aşağıda bekliyorum arkadaşlar :)
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler, keyifli seyirler! 💛