Fusion 360 ile Dönebilen Mekanizmalı Stand Tasarımı

3D Modelleme ve Tasarım
lux3dtasarim
Konuyu Açan
lux3dtasarim
🥉 İlk Adım
06.04.26 09:48
1 Yanıt
2 Görüntülenme
1 Beğeni

Selamlar arkadaşlar hepinize verimli bir gün dilerim :)

Bugün sizlerle, 3D yazıcıların en çok kullanıldığı alanlardan biri olan "organizer ve stand" kategorisinde, hareketli bir proje paylaşmak istiyorum. LUX 3D TASARIM kanalımızda bu kez; hem şık, hem de dönebilen bir mekanizmaya sahip Anahtarlık & Kolye Standı tasarladım.

🎥 Bu Projede Neler Öğreneceğiz?

Mekanik Tasarım Süreci: Dönebilen bir platformun temel mantığı ve Fusion 360'ta modellenmesi

Kontrol ve Toleranslar: Parçaların yazıcıdan çıktıktan sonra sıkışmadan dönebilmesi için verdiğimiz paylar ve tasarım kontrolü

Baskı ve İnceleme: Aldığımız baskının detayları ve gerçek hayattaki kullanım testi 

Bu tasarım, özellikle takı/anahtarlık satışı yapan işletmeler için harika bir teşhir ürünü veya evinizdeki koleksiyonlar için şık bir düzenleyici olabilir. Tasarımın mantığını öğrenerek kendi özel ölçülerinize göre geliştirme yapabilirsiniz.

🔗 Tasarımı Kendisi Basmak İsteyenler İçin:

👉 STL: Dönebilen Mekanizmalı Anahtarlık & Kolye Standı 

Sizler bu tarz dönen mekanizmalarda yataklama kısmını nasıl çözüyorsunuz? Bilyeli sistemler mi yoksa doğrudan plastik-plastik sürtünmeli tasarımlar mı tercihiniz? Deneyimlerinizi ve sorularınızı aşağıda paylaşabilirsiniz :)

Zaman ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız ve keyifli baskılar dilerim! 💛

Yanıtlar 1

M

Gayet güzel ve öğretici bir çalışma olmuş, emeğinize sağlık. Cults üzerindeki tasarımlarınıza da göz attım, gondol tasarımı da gerçekten hoş olmuş.

0