Fusion 360 ile Yüzük Kutusu Tasarımı | Hareketli Menteşe ve Kilit Mekanizması

3D Modelleme ve Tasarım
lux3dtasarim
Konuyu Açan
lux3dtasarim
🥉 İlk Adım
03.04.26 10:56
3 Yanıt
16 Görüntülenme
3 Beğeni

Selamlar değerli 3DPrinterDestek ailesi!

Bugün sizlerle hem özel günlerinizde kullanabileceğiniz hem de 3D tasarımda kendinizi geliştirebileceğiniz fonksiyonel bir proje paylaşmak istiyorum. Kanalımızda bu kez, sıfırdan başlayarak 180 derece açılıp kapanabilen bir yüzük kutusu (saklama kabı) tasarladık.

🎥 Bu Videoda Neler Öğreneceğiz?

Sadece basit bir kutu çizmekle kalmıyor, 3 boyutlu modellemede hayat kurtaran şu mekanizmaları uygulamalı olarak inceliyoruz:

Menteşe Tasarımı: Parçaların birbirine sorunsuz geçmesi ve hareket etmesi için nelere dikkat etmeliyiz?

Kilit Mekanizması: Kutunun kendi kendine açılmasını engelleyen tırnaklı kilit sistemini nasıl modelleriz?

Baskı ve Dilimleme İpuçları: Hareketli parçaların yazıcıda birbirine kaynamaması için püf noktalar.

Özellikle kendi kutularını veya hareketli mekanizmalı projelerini tasarlamak isteyen dostlarımın ilgisini çekeceğini düşünüyorum.

🔗 STL Dosyasını İndirip Kendiniz Basmak İsterseniz: Yüzük Kutusu STL 

Siz bu tarz hareketli mekanizmaları basarken tolerans değerlerini nasıl belirliyorsunuz? Videodaki teknikler hakkında merak ettiğiniz bir şey olursa seve seve cevaplayabilirim.

Zaman ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız ve keyifli baskılar dilerim! 💛

Yanıtlar 3

G

İçeriklerinize baktım, gerçekten çok güzel olmuş. Mıknatıs eklenerek mıknatıslı bir versiyon da yapabilirsiniz. Tasarımın kalp şeklinde bir kutu olması da hoş ve dikkat çekici bir alternatif olur.

1
ArthurvMorgan

Faydalı bir çalışma olmuş emeğinize sağlık. Tırnak kısmı için izledim. Güzel oluyor forumda bu tür çalışmalar. Diğer çalışmalarınıza henüz bakamadım ama bakacağım. 

0
HectorSalamanca

Gayet başarılı olmuş elinize sağlık. Ben de daha önce metal çubuk sokarak yapmıştım. Kenarları iç içe geçmeliydi. Linkten indirip bakabilirsiniz.

https://makerworld.com/tr/models/806247-small-storage-box

0