Nihayet bitti gibi şu spot işi. Yukarı aşağı ve 360 derece sağa sola dönebiliyor. .3mf dosyasını ekte bulabilirsiniz. Dosyanın proje kısmında montaj tarifi fotoğrafları ve harici malzeme listesini bulabilirsiniz.
Bir de sizlerden ricam zip dosya içindeki edraw isimli dosyayı açabilir misiniz. Solidworks yüklü olmayan bilgisayarlarda açılıyorsa modeli ürün halinde 3 boyutlu görüntüleyip parçalayabilirsiniz. sanki açılabiliyordu diye hatırlıyorum.
Flament olarak GU10 spota temas eden parçaları petg olarak seçtim ben ısıdan dolayı. Piyasada 2 tip GU10 duy var genel olarak ve ikisini de denedim. 5 wattlık olan nerdeyse hiç ısınmıyor. PLA kullansanız bile bir şey olmaz. fakat 10 wattlık olanı en az petg kullanmanızı tavsiye ederim. Elimi değdiremeyecek derecede sıcak olmasa da uzun vadede PLA'yı yamultabilir ısıdan dolayı. Bir de askı aparatı ile rozans ve tutucuyu PETG yaptım. Askı aparatı ile rozans gövdesi PLA olabilir ama tavana vidalanan parçayı esnek olsun diye PETG yaptım. Genelde içine kalın kablo vb. takılınca şişiyor oralar. Ama PLA olsa birşey de olmaz.
Rozans gövde yazan parçaya ben rf röle taktım uzaktan kontrol ediyorum. Fakat anahtar bağlamak isteyenler rozansa falan 10 mm silindir ile negatif parça açıp anahtar bağlayabilir.
https://youtube.com/shorts/6sWZQrv9IxY?si=c30KZmHLTDwULicy linkinden inceleyebilirsiniz.