Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
STL Dosya Paylaşımı
ArthurvMorgan
Konuyu Açan
ArthurvMorgan
🔧 Teknisyen
09.05.26 02:46
2 Yanıt
25 Görüntülenme
1 Beğeni

Merhabalar. Benim valide sultanım için diş proteezlerini koymak için bir kutu yapmak gerekti. Ben de mıknatıslı bir kutu yaptım. Tam bitmiş halini valide aldı götürdü resmini de çekmemiştim ama ama basılırken videosunu ekledim. Öncelikle ürün bu.

Orta noktadaki yuvarlak kısmıniçinde yuvarlak magnet mıknatısı var. Kapanırken güzel bir hissiyat yaratıyor ama elimde olsa neodyum mıknatıs koyardım. İçteki sarı parçayı ise inanın ben de anlam veremiyorum. Bu ihtiyar tayfası bu kutunun içini suyla dolduruyor. sonra o sarı parçanın içine protezi koyup sulu kabın içine protezi bu sarı kapta koyuyor. Temiz dursun diye herhalde anlamadım ama başka örnekler de validemin yaptığı gibi. Ürün kocaman oldu ama ilginç bir şekilde ihtiyar tayfası seviyor bunu. Sipariş falan alacaktım kabul etseydim validemin arkadaşlarından. 

Mıknatıs detayını ilk defa uyguladım hoşuma gitti. Tam o üst katmanı kapatmadan bambu studioda durdurma komutu ekledim. Mıknatısı koyup baskıya devam ediyorsunuz. Aşağı videosunu koyuyorum. 

https://youtube.com/shorts/Vv-PF-JDpHw?si=rmZkjFuM6lFe3_WU

Şimdi bakınca bir eksiklik farkettim ama. Tpu flamentim olsa alt ve üst arasına hem conta hem girinti çıkıntı koyardım. İhtiyar tayfası bunun içine su koyuyor. Kaldırma etme sırasında su çalkalanırsa dışarı taşabilir. Tekrar yapacak olursam bunu eklerdim. 

Son bir not: Ben büyük parçaların her birini ayrı ayrı bastım aslında. Dosyada üçünün bir arada olduğuna bakmayın. Sebebi ise birinden diğerine geçerken katman soğur mu tereddütü idi. 

Ekli Dosyalar
54_protez_box_3mf.3mf
5,73 MB

Yanıtlar 2

erolblt

Güzle bir çalışma olmuş hocam emeğinize sağlık umarım başka birilerinin de işine yarar.

0
ArthurvMorgan
erolblt kullanıcısına cevaben:
Güzle bir çalışma olmuş hocam emeğinize sağlık umarım başka birilerinin de işine yarar.

Sağolun hocam. Herkese lazım olmayacak bir iş ama paylaşmak istedim sırf şu magnet ekleme işi üzerinden. Bitmiş hali burda. Aslında hazır bir model bulup basmıştım. Fakat o ufak geldi biraz. Ondan elimde bi tane büyük yaptım. 

Ayrıca şimdi bir tane flament stok programı hazırlıyorum windowsta çalışan bambu studio için. c# bilgim az da olsa vardı. yapay zeka sağolsun birçok şeyi öğrenmeme araştırmama gerek kalmadan hallettim. 

Sistem şöyle çalışıyor. Bambustudio'da tüm plakaları dilimle diyerek dışarı veriyorsunuz. çıkan dosya içinde gcodelar ve flament bilgileri var. Bu dosyayı benim programda yüklediğinizde hangi flamentten ne kullanılmışsa listeliyor. Sonra kendi flament stoğunuzdaki flament ile eşleştiriyorsunuz. isterseniz analiz et deyip ne kadar fşament gitmiş ne kadar elektrik tüketmiş kaç para tutmuş bilgilerini sunuyor. Baskı al derseniz flament stoğundan kendisi her flamenti düşüyor. Fakat şu kullanıcıya ayrı çıktı aldırma işini sevmedim. Onu normal dosyayı tanıtma olarak ayarlamaya çalışıyorum. Orjinal dosyada ayrıştırma kodlarını bulamadım hala. 

Hatta iş öyle bir noktaya geldi ki her plakayı çizdirebildim 3d olarak ve kendi flament renginde. Fakat gcode çizdirdiğim ve bambu gibi kendine has 3d motoru kullanmadığım için biraz bozuk görüntü. Ama ona rağmen hangi flament modelin neresiymiş görülebiliyor 3d olarak. Bunu ekler miyim bilmiyorum sisteme. Fakat sisteme her plakanın png olarak önizleme resmini koyabiliyorum sistrm kendi kaydettiği için. Zaten yazıcının dokunmatik ekranında görünen resim de aynıymış. 

Sadece flament stoğu düşmek için başladığım programa bir müşteri yönetim sistemi için de altyapı kuruyorum şimdilik. Yani ahmet adındaki müşterinin 000001 nolu siparişindeki iş tamamlanınca siparişin bir kalemi olarak hem stoktan düşecek hem siparişe işlenecek. 

Anakiz kısmında ayrıca stoktan o flamente bakıyor. 5 plaka varsa ve flament yetmiyorsa flament %35 yetiyor yine de basalım mı diye uyarıyor. bas derseniz flament eksiye düşüyor. bunu sistem kilitlenmesin diye yaptım. döngüyü tam tamamlayacak bir şeyler düşünüyorum. Çünkü kişi stoğu düşüp ilk 2 plakayı da basmak isteyebilir. Şu an saçma ama bir şey düşüneceğim. 

Aslında bambustudio'da flament adı muntazam kendi flament stoğunuza göre girilirse benim programda otomatik eşleştirme yapabiliyordu ilk kurguda. Hatta stoğunuzda tanımlanmamış bir flament varsa onu tespit edip otomatik olarak depoya 1000 gram olarak girebiliyordu flament tipini tanımlayıp. Fakat varsayalım ki kişi analiz yapmak istedi sadece. yabancı bir dosyaya bakmak istese ona flament adına uğraşmaz. bu da karışıklıklara sebep olur gibi grldi iptal ettim. onu yerine projedeki flamentlerin hemen yanında bir liste oluşuyor. O flament pla ise benim stoğumdan sadece pla flamentler geliyor. Böylece stoğumla her flamenti eşleştirebiliyorum. Bu bana daha güvenli geldi. 

Bunların haricinde aklıma geldikçe  değişik şeyler ekliyorum. Örneğin flament geçmişine vakıp o flamentin hangi baskılarda kullanıldığı bir pencerem var. Flament depomuz için bir pencere var doğal olarak. Cihaz tanıttığımız bir pencere var. Elektrik, işçilik, kar payı, vergiler gibi şeyler için preset sayfam var. Bir kere girip bırakıyorsunuz. o ön tanımlı olarak geliyor.

Bir de bunlara bozuk baskı ekle gibi bir şey düşünüyorum flament stoğundan düşmek için. Ama gerçeğe yaklaşabilmek için hangi katmanda bozuldu baskı bilmem gerekiyor. yazıcı üzerinde görebiliyorsam el ile girerim katmanı. Sistem gcode'dan bakıp bu katmana kadar şu kadar flament harcanmış der bulur. Ama ekrandan bulamazsam işin eğlenceli kısmı orda başlıyor. Bu yazıcılarda mqtt diye bir şey var. Mqtt ortalığa yayın yapan bir haberleşme sistemi. Akıllı ev, iot sistemlerinde olur. muhtrmrlen bu mqtt yayınlarında bozulan baskının da yayını vardır. Hani yazıcıda ayarlarda lan diye bir ayar var. Bu ayar o mqtt'yi açıyor işte. Buna girişmedim ama girişeceğim bir gün.

Eğer buna girişirsem zaten şöyle manyaklıklar çıkıyor ortaya. Baskı bittiğinde otomatik olarak hiçbirşey yapmadan flament stoğundan kendi düşebilir, bozuk baskıyı bozuk baskı miktarınca düşebilir, Bambu flament bitince zaten uyarı gönderiyır ama azalan flamenti trlegramdan kendime gönderebilirim. ya da daha baskı başlarken stoktaki yetmiyorsa hemen uyarı gelebilir. Daha yazıcı ısınırken baskıyı durdurma şansım olur. 

Bakalım manyak şeyler çıkıyor karşıma. 😂😂

0