Fusion 360 ile Kusursuz Kapanan Saklama Kabı Tasarımı

Genel Tartışma
lux3dtasarim
Konuyu Açan
lux3dtasarim
🥉 İlk Adım
01.04.26 12:14
5 Yanıt
17 Görüntülenme
1 Beğeni

Selamlar değerli 3DPrinterDestek ailesi! 

Bugün sizlerle, 3D yazıcı kullanıcılarının en çok zorlandığı konulardan biri olan "birbirine geçen dişli parçalar" üzerine detaylı bir çalışma paylaşmak istiyorum. LUX 3D TASARIM kanalımda bu kez, hem şık hem de işlevsel, 6 cm boyutlarında bir saklama kabı tasarladık. (Tabi siz bu boyutları kendi tercihinize ve kullanımınıza göre değiştirebilirsiniz)

Fusion 360 ile Kusursuz Kapanan Saklama Kabı Tasarımı

🎥 Bu Videoda Neler Var Derseniz;

Fusion 360 Thread (Diş Açma) Komutu: Dişli yapıları oluştururken hangi ayarları kullanmalıyız?

Tolerans (Boşluk) Sırları: Yazıcıdan çıkan kapağın tam oturması ve rahat dönmesi için verilmesi gereken paylar.

Adım Adım Modelleme: 6 cm'lik kutunun tasarımından baskıya hazır hale getirilmesine kadar tüm süreç yer alıyor arkadaşlar.

Özellikle kendi kutusunu, yedek parça kutusunu veya teknik projelerini tasarlamak isteyen dostlarım için bu video güzel bir pratik olacaktır.

🔗 Tasarımı ücretsiz indirmek ya da bana destek olmak isterseniz: Saklama Kabı STL 

Sizler dişli tasarımlarınızda genelde ne kadar tolerans (offset) payı bırakıyorsunuz? Ben genelde 0,25 mm kullanıyorum ve oldukça kullanışlı oluyor. Sizin tavsiyeleriniz var ise bunları da paylaşabilirsiniz :)

Destekleriniz için teşekkürler, herkese hatasız ve keyifli baskılar dilerim! 💛

Yanıtlar 5

yucakcraft3d

Bu saklama kabını bir kaç ay önce senin videonu izleyerek yapmıştım, hâla da kullanıyorum, anahtarlık zinciri gibi ufak tefek sarf malzemeleri içine koyarak daha düzenli ve bir arada olmasını sağladım, yeni tasarım videolarını merak ve heyecan ile bekliyorum.

1
lux3dtasarim
yucakcraft3d kullanıcısına cevaben:
Bu saklama kabını bir kaç ay önce senin videonu izleyerek yapmıştım, hâla da kullanıyorum, anahtarlık zinciri gibi ufak tefek sarf malzemeleri içine koyarak daha düzenli ve bir arada olmasını sağladım...

Hocam çok teşekkür ederim, faydalı olmasına ve kullanıyor olman benim için inanılmaz derecede motive edici oldu :) Bu arada bende bir kaç tane bastım, bende aynı amaçla kullanıyorum, anahtarlık zincirlerini, halkalarını, somunları, vidaları ve creality'nin nozzle uçlarını falan saklıyorum karışmıyor iyi oluyor gerçekten :) Bu ara biraz ders serisine ağırlık verdim ama yakında yeni tasarım içerikleri de gelecek :)

0
HectorSalamanca

Merhaba,

Bu tür tasarımlar kullanışlı oluyor. Ben de daha önce mini tornavidaları koymak için tasarlamıştım.

İsteyen aşağıdaki linkten indirerek baskısını alabilir.

https://makerworld.com/tr/models/806385-mini-screwdriver-box

414.jpeg
414.jpeg
268,21 KB
1
yucakcraft3d
lux3dtasarim kullanıcısına cevaben:
Hocam çok teşekkür ederim, faydalı olmasına ve kullanıyor olman benim için inanılmaz derecede motive edici oldu :) Bu arada bende bir kaç tane bastım, bende aynı amaçla kullanıyorum, anahtarlık zincir...

Beklemedeyim...

1
lux3dtasarim
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Merhaba,Bu tür tasarımlar kullanışlı oluyor. Ben de daha önce mini tornavidaları koymak için tasarlamıştım. İsteyen aşağıdaki linkten indirerek baskısını alabilir.https://makerworld.com/tr/models/8063...
Elinize sağlık gerçekten çok güzel duruyor bende evdeki tornavidalar için indirip kullanacağım :) 
1