Anycubic Photon Mono 4 3D Yazıcı

Anycubic
Konuyu Açan
Onur
🥉 İlk Adım
09.03.2026 16:13
1 Yanıt
15 Görüntülenme

Merhaba arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır reçineli (resin) bir 3D yazıcı denemek istiyorum ve bu konuda araştırma yapıyorum. Şu anda Anycubic Photon Mono 4 modeli dikkatimi çekti. Hem başlangıç için uygun gibi görünüyor hem de fiyatı bana makul geldi.

Bu yazıcıyı kullanan veya deneyimi olan var mı? Baskı kalitesi, kullanım kolaylığı ve genel performansı hakkında görüşlerinizi merak ediyorum. Ayrıca başlangıç seviyesinde reçineli yazıcı için farklı model önerileriniz varsa onları da duymak isterim.

Yanıtlar 1

erolblt

Hoş geldin 🙂

Photon Mono 4 bence başlangıç için gayet iyi bir cihaz. Çözünürlüğü yüksek olduğu için özellikle minyatür veya detaylı parçalarda güzel sonuçlar veriyor. Kurulumu da çok zor değil, birkaç videoya bakarak kolayca halledebilirsin. Reçineli yazıcılarda zaten biraz deneme-yanılma oluyor, özellikle reçine ayarlarını tutturana kadar.

Benim gördüğüm kadarıyla fiyat/performans olarak iyi bir model. Alternatif olarak Elegoo Mars serisine de bakabilirsin, o da çok tercih ediliyor ve kullanıcı sayısı fazla olduğu için internette ayar ve profil bulmak daha kolay olabilir.

0