Anycubic Kobra 2 Leveling sorunu

Anycubic
la_pioche
Konuyu Açan
la_pioche
🥉 İlk Adım
05.03.26 19:50
4 Yanıt
60 Görüntülenme
0 Beğeni

Leveling yapmama rağmen ayarları kendi kendine değişiyor yardım eder misiniz?

Yanıtlar 4

doruk

Biraz baktım hocam bunu bir dener misiniz.

Z-Offset kaydedilmiyor olabilir

Leveling yaptıktan sonra Z-offset ayarını kaydetmek gerekir.

Auto leveling yap.

İlk katmanı izlerken Z-offset ayarla.

Menüden Save / Store Settings yap.

Kaydetmezsen yazıcı kapandığında veya yeni baskıda ayar sıfırlanabilir.

1
la_pioche
doruk kullanıcısına cevaben:
Biraz baktım hocam bunu bir dener misiniz.Z-Offset kaydedilmiyor olabilirLeveling yaptıktan sonra Z-offset ayarını kaydetmek gerekir.Auto leveling yap.İlk katmanı izlerken Z-offset ayarla.Menüden Save...
doruk:
Biraz baktım hocam bunu bir dener misiniz.Z-Offset kaydedilmiyor olabilirLeveling yaptıktan sonra Z-offset ayarını kaydetmek gerekir.Auto leveling yap.İlk katmanı izlerken Z-offset ayarla.Menüden Save...

hocam sanırım oldu çok teşekkür ederim uzun zamandır böyleydi umarım düzelmiştir

1
doruk

Hocam -5 Z offset gerçekten çok fazla, normalde bu değer -0.1 ile -2.0 arasında olur genelde. Bu kadar negatif bir değerle baskı başlayınca nozzle direkt tablaya gömülüyor, o yüzden tabla zarar görmüş olabilir.

Şunu deneyebilirsin: Önce tablada çizik vs. fiziksel hasar var mı bir bak. Sonra ayarları sıfırdan yapmak en güvenlisi — EEPROM sıfırla, tekrar auto level yap, ama bu sefer ilk katmanı izlerken Z offset'i azar azar ayarla, kağıt testi ile nozzle tablaya çok hafif sürtüyorsa doğru noktadasın demektir. Ayarı bulduktan sonra Store Settings ile kaydetmeyi unutma yoksa sıfırlanıyor.

Kesin bir şey söyleyemem ama büyük ihtimalle sorun oradan kaynaklanıyordur.

1
la_pioche
doruk kullanıcısına cevaben:
Hocam -5 Z offset gerçekten çok fazla, normalde bu değer -0.1 ile -2.0 arasında olur genelde. Bu kadar negatif bir değerle baskı başlayınca nozzle direkt tablaya gömülüyor, o yüzden tabla zarar görmüş...

hocam biraz geç cevap veriyorum ama hasar var ortayı çizdi

0