Genel Tartışma
Bektassaka
Konuyu Açan
Bektassaka
🏅 Destekçi
26.02.2026 15:30
10 Yanıt
56 Görüntülenme

merhabalar,

aramızda trendyoldan satış yapan var mıdır ?

Yanıtlar 10

Jakobiyan

Merhaba, evet yapıyorum buyrun

1
Bektassaka
Jakobiyan kullanıcısına cevaben:
Jakobiyan:

110 Liraya satılan bir ürün 9.5 lira getiriyor. bunun arttırılması için bir yöntem vs var mıdır bildiğiniz

0
erolblt

Hangi kategoride satıyorsunuz, komisyon oranı kaç ve kargo ücretini siz mi ödüyorsunuz?

0
Jakobiyan

@Bektassaka Bende yeni başladım 1 ay oldu. Çok bir bilgim yok. Bilgisi olanlar ile ufak bir toplantı tarzı görüşsek bildiklerimizi anlatsak iyi olur gibi 

0
Bektassaka

@erolblt kargoyu her türlü kilitliyorlar :) komisyon ilk 90 gün 11.5

@Jakobiyan valla siteler bizim üç katımızı kazanıyorlar :)

0
erolblt

Komisyon çok fazla ve kargoyu kitlemeleri de çok onun yerine kendi sitenize reklam verseniz daha mantıklı hem de sitenizin bilinirliği artar ve para beklemeden direkt hesabınıza gelir. Ürün satmak sorun zaten parayı da hemen vermiyorlar oda satıcı için büyük bir zaman kaybı ben 5 yıl yaptım sonrasında bıraktım orada olan komisyon ve para süreçleri durmadan müşterilerin keyfi ürün iade etmeleri filan derken bıraktım bende kendi sitem daha iyi oluyordu oraya reklam basmaya başlamıştım.

0
Bektassaka
erolblt kullanıcısına cevaben:
Komisyon çok fazla ve kargoyu kitlemeleri de çok onun yerine kendi sitenize reklam verseniz daha mantıklı hem de sitenizin bilinirliği artar ve para beklemeden direkt hesabınıza gelir. Ürün satmak sor...
erolblt:
Komisyon çok fazla ve kargoyu kitlemeleri de çok onun yerine kendi sitenize reklam verseniz daha mantıklı hem de sitenizin bilinirliği artar ve para beklemeden direkt hesabınıza gelir. Ürün satmak sor...

Onlarda hazır da bakalım zaman gösterecek

0
HectorSalamanca

Benim naçizane tavsiyem oto parça pazarına yönelmeniz olacaktır. Bunun dışında fabrikalarda veya atölyelerde kullanılan makine veya aparat parçalarını da talebe göre üretebilirsiniz.

Bu tür parçalar sizin de bildiğiniz gibi gram/TL açısından daha yüksek getirili oluyor. 

0

Trendyol konusunda detaylı bilgi verebilirim ne konuda bilgi almak istiyorsun?

0

Kısaca şöyle anlatayim

kargo / komisyon / hizmet bedeli / stopaj

bu 4 kalem hesaplanır. 

Sonrasında ürün maliyeti eklenir. 

Yani toplam 5 kalem ürünü satış fiyatından cikartilir

kalan rakam sizin brüt kar inizdir

brut kar dan da vergiler çıktıktan  sonra cebinize kalan rakamı çıkmış olur

bir çok satici vergi işini hesaplamadığı ve küçük marjlarla hesap yaptıkları için zarar etmektedir.

0