3D baskı şirket kurulumu ve online sitelerde satış
Yanıtlar 11
Halihazırda bireysel şirketime e-ticaret ekletip, 4 büyük online siteye ilan koymaya başladım. 1 ay oldu deneyimliyorum. Bu sitelere yanı sıra instagram ve 3 4 dükkan ekledim. Anahtarlık ve motor parçaları satıyorum. Deneyimim pek yok ama bilgi paylaşabilirim. Veya online satış sitelerinde kar işlerini bilen varsa bize anlatabilir.
VERGİ LEVHASI OLDUKTAN SONRA İKASTAN SİTE KURULABİLİNİR ASLINDA
Benim de bu konu hakkında 1 sorum var. Bu makineyi kullanarak "Esnaf Vergi Muafiyeti" kanunundan yararlanabilir miyiz?
İkastan sitem, trendyol, hepsiburada, n11 de mağazalarım var. Cevaplayacağım şey olursa buyrunuz
@yucakcraft3d merhaba alınabiliyor diye araştırdım ben ve bizde başvuru aşamasındayız.
@Bektassaka YouTube'dan izlediğim bir kaç Mali Müşavirlerin videosunda, kimisi alabilirsin diyor, kimisi alamazsın diyor. Ortada çok fazla soru işareti bırakıyorlar, acaba forum da bu maddeden iş yapan var mı?
@yucakcraft3d tabiki. online başvuru yapıyorsunuz öncelikle formu var. sonraki aşamaları henüz bizde bilmiyoruz. 3d yazıcı sanayi tipi cihaz olarak geçmediğinden alınabiliyor diye bilgi aldım ben. tabi bir iş yeri açıp birden çok cihaz ile üretime geçtiğinizde muafiyetten çıkar.
@yucakcraft3d bu yazıcıdan bir maden üretmiş sayılıyorsun. Eylül ayında çıkan kararname ile. Bu sebepten dolayı basit usül bile açamıyorsun. Bundan dolayı olmayacğını düşünmekteyim
ben bir video izlemiştim. 3d yazıcı değil ama şahıs şirketi açmak hakkında.
şahıs şirketi açınca en büyük kalem bağkur borcu. muhasebeci, vergi şu bu halledilir denenir ama bir yerde mevcut olarak çalışmıyorsanız bağkur en büyük maliyet neredeyse. bir yerde çalışıyorsanız zaten patronunuz ödediği için sorun olmuyor ama takip etmekte fayda bar böyleyse bile durumunuz.
Kadınlar için durum bir miktar kolaylık sağlayabilir. Özellikle ev hanımlarını emekli edebilmek için prim ödeme kolaylığı vardı eğer değişmediyse. Ben benim annemin bu şekilde 5 sene falan primini ödedim. sgk'da hep anneni evden iş yapıyor olarak gösterirsen daha az prim ödersin demişlerdi. Vergi dairesine gidip beyanda bulunduk ve daha az prim ödedik. Fakat onun da vergi borcu çıkıyormuş golü ordan yedik. cezasını ödemiştik annemi emekli edebilmek için. Ama sonuç olarak şirket bile açmadan kadınlar gelir elde ediyorum beyanında bulunarak düşük prim ödüyordu o dönem. ev hanımıysanız bir inceleyin derim.
patent diye bahsedilen lisans sanırım. 3d yazıcı ile üretilmiş bir üründe patentten bahseden duymadım. Ama bir teknik çizim, stl, step, .3mf size ait ise ya da makerworld gibi bir sitede gördüyseniz çeşitli lisanslar var. CC olarak geçiyor. İlgilendiğiniz model sitede aşağıdaki kodlar ve şartlardan birisiyle siteye eklenmiştir.
CC BY → İsmini belirtmeleri şartıyla serbest.
CC BY-NC → Ticari kullanım yasak.
CC BY-SA → Değiştirirse aynı lisansla paylaşmak zorunda.
CC BY-ND → Değiştiremezler.
online alışveriş sitelerinde ise piyasaya yeni girenlerin şöyle bir durumu var imiş. Sizden daha önce o online siteye girmiş olanlar belli bir satış hacmine ulaştıysa adamın kargosundan alışveriş sitesi ücret almıyor. komisyon oranları o kişi için daha avantajlı oluyor. Bunun o piyasaya yeni giren kişiye dezavantajı ise fiyatta rakibiyle yarışamamak oluyor doğal olarak. Kötülemek için söylemiyorum tabii ki. İzlediğim herkes bunu söylüyordu. komisyon ücretlerinin fahiş oranda olması zaten herkesin bahsettiği bir şey.
Satış konusunda da 3d yazıcılarla ilgili en avantajlı kişiler sanayi içinde dükkanı olanlar. Tasarım bilgisi varsa müşteri illaki çıkıyordur. Tarama cihazı varsa da iki adım öne geçer.
Üçüncü seçenek ise kapı kapı gezmek. raf usülü çalışana 1 raf ürün bırakmak gibi geleneksel ticaret. Geçenlerde bu forumda bahsedilmişti bu konudan. Bunun dezavantajı da ona ürün bırak buna ürün bırak derken ciddi bütçe isteyebilir günün sonunda. Ama tutarsa da atıyorum 10 tane yer bağlasanız kargo imiş, tek tek uğraşmakmış o dertlerden kurtulursunuz.